Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sniezynka523

Mam powazne pytanie do kobiet

Polecane posty

Dziewczyny mam takie pytanie troche moze dziecinne pomyslicie ale dla mnie wazne. Jestem mezatka mloda moj maz jest pierwszym moim partnerem. I chcialam sie zapytac czy jesli mam 13 dzien po okresie tzw dni plodne i jak naprzyklad z mezem kochalam sie bez zabezpieczenia ale nie doszlo do wytrysku tylko na początku tak przez pare min chcielismy sprobowac bez gumy. Ale powtarzam ze to bylo jakies 5 min i nie spuscila sie we mnie. Czy jest mozliwosc ze moge zajsc w ciaze przez takie cos? Bo wiem ze przed wytryskiem wydziela sie mezczyznie taki plyn w ktorym sa plemniki ale ci którzy stosuja stosunek przerywany tez sie tego musza obawiac? Troche pogmatwalam to ale mam nadzieje ze mnie zrozumiecie;)

A dlaczego tylko dla kobiet? To facet nie moze wiedziec jak funkcjonuje kobieta? ;) Pewnie, ze jest mozliwosc zajscia w ciaze - w Twoim przypadki. Jesli masz regularne okresy to bez zabezpieczenia wspolzyjcie tydzien przed okresem, w czasie i dzien po. Reszta dni oznacza ryzyko.

A kiedy sie kochaliscie? Sa jeszcze tabletki "po" ... aczkolwiek nieszczescie w szczesciu jest takie, ze w PL trzeba sie niezle napocic, by je dostac. W Europie Zachodniej idziesz do apteki i kupujesz.

"Jesli masz regularne okresy to bez zabezpieczenia wspolzyjcie tydzien przed okresem, w czasie i dzien po. Reszta dni oznacza ryzyko." DeMorai to nie jest takie proste-zależy to jeszcze od długości okresu i długości cyklu. Poza tym, nawet jeśli przez 10 lat okres pojawia się regularnie, to nigdy nie ma się pewności, że ten jeden raz coś się zaburzy w organizmie i wtedy z tych obliczeń doopa.

dajcie spokoj,bo dziewczyna zawalu dostanie.my juz jakis czas zaczynamy bez niczego,a gdy on czuje,ze moze dojsc,to zaklada kondom i dzieci poki co nie mamy.w ciaze jest trudniej zajsc niz sie wydaje.dla mnie zajscie w ciaze bez wytrusku w srodku jest niemozliwe

Perwersja - wiem, ale nie chcialem komplikowac przekazu ;) Jesli przez 10 lat wystepuje okres 31 dniowy ... to 7 dni przed ... jest pewne, oczywiscie to tylko moje skromne zdanie i ... oczywiscie wolalbym, zeby to nie bylo 7, ale np. 10 dni ;)

Pewności nie ma ;) jest co najwyżej duże prawdopodobieństwo ;) a co do łatwości zajścia w ciążę to jest to bardzo indywidualna sprawa

Gość wcale nie jest
trudno zdobyc tabletki "po", nie wiem skąd macie takie info.

Gość do tak szczerze
Nie u każdego tak jest jak u was. Ja z moim mężem zawsze kochamy się bez zabezpieczenia i jak przyszłą pora na dziecko to 7 m-cy się staraliśmy. Ale np moja kuzynka ma dzięki takim stosunkom 2 synów rok po roku. To samo kuzynka mojego męża.Teraz w 5 m-cu jest dzięki przerywanemu.

Gość panna23
Nie moze byc ciazy bez wytrysku. Preejakulat nie ma zdolnosci do zaplodnienia.

jak nie ma wytrysku to nie ma ciąży. Problem tylko w tym że partner może nie opanować wytrysku i zacznie się wytrysk w momencie ruchu penisa w głąb pochwy Część ejakulatu zostanie w pochwie a część zostanie wyrzucona razem z wyciągniętym penisem i tu jest problem. Partner będzie uspokojony że nie było wytrysku bo przecież partnerka też widziała wytrysk na zewnątrz co jest prawdą częściową