Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bumbumshoko

Nagły, ostry ból brzucha

Polecane posty

Od około roku, raz na jakiś czas (może kilka razy w miesiącu) dostaje takiego bardzo mocnego skurczu(?) który trwa dosłownie sekundę, ból ulokowany jest na wysokości pępka, dodam, że nie mam wrzodów, żadnych problemów z ukł. trawiennym oraz z nietolerancją jakiś produktów, brzuch wogóle mnie nie boli, poza tymi chwilowymi bólami. Co to może być ? :o

Jeszcze dopiszę, że ten ból łapie tylko kiedy stoję/powoli idę, nigdy kiedy siedzę lub leże, może to mieć jakieś znaczenie?

Gość AlaAlelsandra
Wiem, że napiszę dość drastycznie, ale czasami po poronieniach tak jest....

Też odpada. Nie współżyje, pozatym to chyba za wysoko by bolało, na wysokości pępka jest żołądek, czy się mylę, może to za żołądkiem boli?

Gość spragniona jola
a nie miewasz oprócz tego skurczów łydek i stop? bo wtedy oznaczałoby to niedobór magnezu...może to też być taki rodzaj nerwobólu, bo moja mama miała tak, ze raz na jakiś czas miała silny ból w okolicy serca; kiedyś nawet zemdlała z tego powodu i trafiła do szpitala na obserwację; okazało się, że serca ma zdrowe, i jedyne wytłumaczenie jakie zasugerował lekarz prowadzący to to, że jest to neuralgia, tzn. to jest taki rodzaj nerwobólu , wywołanego np przez dotyk lub tak jak u Ciebie-w pozycji stojącej może narządy wewnętrzne uciskają w jakiś sposób ten nerw, który odczuwasz i od czasu do czasu ten naturalny ucisk odczuwasz jako właśnie ból; moja mama się nie leczy z tego powodu, czasami odczuwa tą neuralgie, gdy się zdenerwuje a czasami samo z siebie; ale jeśli to bardzo Ci dokucza, to warto wybrać się do lekarza, przypisałby o ile wogle coś to karbamazepinę(tegretol), ale o ile nie jest to za bardzo dokuczliwe to lepiej obejść się bez tego leku, bo uszkadza szpik

spragniona jola, skurczy stóp i łydek raczej nie mam, magnez sporadycznie łykam w tabletkach. Ból jest naprawdę rzadki, czasem mam kilka miesięcy spokój, a kiedy się pojawi to aż się potrafię zgiąć wpół z bólu, ale nie widzę jakiegkolwiek sensu brać na to tabletki, martwiłam się, że coś złego dzieje się z moim żołądkiem. Dziękuje za odpowiedź i uspokojenie mnie 🌻