Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yybo nie wiem

Czy jarzyny na sałtke jarzynową gotujemy w osolonej wodzie

Polecane posty

Gość yybo nie wiem

Czy potem sie to wszystko soli?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Po ugotowaniu jak będziesz miała już wszystko obrane i pokrojone do doprawiasz przyprawami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yybo nie wiem
To znaczy że woda ma nie być osolona tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krupnik 23 zł za 0,7l
ja nie sole, potem doprawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym powiedziala posol wode normalnie i wrzuc warzywa na gotujacy wrzatek - wtedy zachowaja lepiej smak i witaminy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja gotuje
na kostce rosolowej lub na rosole jak mi zostanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuję bez soli, w łupinkach do tego. Są osoby, które robią sałatkę z jarzyn z rosołu, a tam na pewno warzywa są solone, więc to chyba nie ma większej różnicy - kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem co o TYM myslec
W osolonej wodzie. Jesli chcesz zeby warzywa zachowaly smak gotujesz w osolonej (woda bedzie bez smaku), jesli chcesz zrobic zupe/wywar sol dodajesz na koncu gotowania (warzywa niesmaczne)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olcimolcia
Do saładki tylko nisolone warzywa. A pomyłką całkowita jest uzywanie warzyw z rosołu do sałatki. Po 1- warzywa do sałatki nie majamiec smaku i zapachu miesa. Po 2-rosół gotuije sie długo i warzywa w nim maja takz egotwoac sie długo,wiec są zbyt miękkie i nie nadaja sie na sałatke. Chyba,ze ktos jest bardzo oszczedny i do tego nie przeszkadza mu smak rosołu w sałatce warzywnej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ze gotuje w rosole
nie znaczy ze je przegotowuje a salatka ma super smak ale jesli ktos woli jalowe i pozniej przesalac to juz kwestia smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olcimolcia
to ze gotuje w rosole--rosoł gotuje sie ok 3 h ,na małym ogniu.ma tylko pykac,warzywa gotuje sie do konca,bo cały aromat,wszelkie skąłdniki z warzyw maja przedostac sie do wywaru,wiec ani gotowanie krotkie warzyw w rosole nic nei daje rosołowi,ani zuzycie warzyw wyjertych z rosołu nic nie daje,bo jednak wszelkie substancje przeszły do rosołu. Warzywa na sałatke gotuje sie w skorce,dopiero po wystygnieciu delikatnie sie je obiera. Czy Ty wiesz co oznacza słowo "jałowe"? Wlaasnie warzywa wyjete z rosołu są jałowe. A poza tym z dobrego rosołu ani mieso,ani tym bardziej warzywa nie sa "jadalne"tylko do wyrzucenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×