Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pysiuniek1993

Wczesne łysienie (zakola) , da się temu zapobiec?

Polecane posty

Gość Pysiuniek1993

Witam. Mam 18 lat , od ok pół roku zauważam powiększające się łysienie. Mój ojciec w podobnym wieku zaczął łysieć , teraz ma już tylko włosy po bokach , środek ma cały łysy. Czy genetyczne łysienie idzie jakoś zwalczyć?

Gość frywolny Bolesław
spokojnie spać nie mając erotycznych snów czy innych koszmarów w trakcie których trzesz główką o poduszkę i wycierasz owłosienie

Gość pre-ch
nic nie zrobisz, będziesz miał fryzurę jak ojciec, możesz ewentualnie spowolnić wypadanie używając specjalnych kosmetyków a to kosztuje, no może jeszcze przeszczep:) po prostu ścinaj włosy bardzo krótko to będzie się to rzucać w oczy

Gość pre-ch
to nie będzie się to rzucać w oczy - miało być:)

Kup sobie szampon seboradin do przerzedzonych wlosow (w aptekach jest) i psikaj zakola lotionem seboradin niger (przyspiesza wzrost wlosow i po tygodniu juz mozna taki meszek zauwazyc). Do tego wiem że polecają ampułki z placentą (wyciąg z łożysk) - można na allegro kupić, ponoć efekty świetne są).

Gość Siuup
Genetyczne łysienie idzie przeciągnąć ale jest to nieuniknione u mężczyzn ;/ Są na to sposoby ale już bardziej zaawansowane niż tabletki czy odżywki do włosów. Tu masz coś co pomaga na łysienie :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Temat sprzed 4 lat :O

Gość Krystek55
Zapobiec się nie da, niestety. Mogę polecić jedynie zabieg mikropigmentacji micro haar, to jedyna rzecz, która mi pomogła na ten problem.