Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrr

pyt o zachowanie psa.

Polecane posty

Gość rrrrrrrrrrr

pomozcie prosze...mam psa od jakiegos czasu i juz nie moge z nim wytrzymac. Jest kochany, uwielbiam go ale mam problem z nim. Jak przychodza goscie do nas tp skacze po nich jak opetany, cieszc sie oczywiscie. Tak samo jak my wracamy do domu. Jak skacze to go ignoruje i staram sie nie glaskac, dopiero jak sie rozbiore i usiade to go glaszcze jak sie uspokaja. Ale i tak nadal skacze. Jak ktos przychodzi to musze zamykac go w innym pokoju, a jak potem chce go wypuscic i zatrzymac zeby nie skakal to gryzie mnie po rekach i to naprawde bolesnie. Zachowuje sie jak w jakims amoku..juz niewiem co zrobic, to dla mnie problem....do duzy. Jak go tego oduczyc, prosze poradzcie...

Gość lubiesamabycwsylwka
jak reagujesz na to gdy pies rzuca sie na gosci?? ja swojego oduczyłam takich zachowan gdy sie na kogos rzucal odciagałam go i mowilam głosno i stanowczo zostaw i tak za kazdym razem teraz wystaeczy ze powiem i nawet nie podchodzi gdzies w internecie wyczytalam ze trzeba tak robic pieski sa pojetne;) szybko zrozumie

Gość rrrrrrrrrrr
ale to jeszcze szczeniak jest, ma nieco ponad pol roku i niewiem czy w takim wieku jest mozliwosc ze sie oduczy????

Gość rrrrrrrrrrr
tak, ogladam czasem. Tylko powiedzcie, czy taki mklody pies, jeszcze szczeniak moze sie czegos nauczyc??Jak ktos przychodzi to wpada w jakis amok, jak prubuje go odciagnac to gryzie mnie po rekach bez zachamowan naprawde bolesnie. I dalej chce skakac jak opetany jakis. Mimo takiego wieku mozna go tego oduczyc???Odciagam, zamykam, krzycze na niego, nie raz dostal odemnie w dupe bo nie raz skoczyl tez na dziecko....no juz nie daje rady.

Gość gheg3g3
predzej ci sie mlody pies nauczy niz stary :o

Gość rrrrrrrrrrr
no tak ale on jest mlody i taki ze tak powiem durnowaty...ma pstro w glowie i czasem zachowuje sie jak by mial ADHD. Mimo wszystko moze sie nauczyc??Raczej bylam zdania ze to dorosly pies i bardziej kupmaty mozesie czegos nauczyc a nie mlody i taki oszalaly.

Gość lubiesamabycwsylwka
villemka jak po sylwestrze?

Gość lubiesamabycwsylwka
wiem vilemka ;) kojarze cie

Autorko! Czy to Twój pierwszy pies? Bo powinnaś wiedzieć że polroczne szczenię potrafi bez problemu wykonac parę komend!!!!!! Psa wychowuje się od pierwszych dni,a nie jak podrośnie,bo wtedy juz ma jakieś nawyki i trudniej się go uczy! Jak najszybciej zapoznaj się z zasadami wychowania psa bo szykuje Ci się Duży Problem skoro już nie panujesz nad psem.I jeszcze złota zasada przy układaniu psa: nerwy do konserwy,cierpliwość i spokój!!!!