Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stachura1992

złamane 2 jedynki

Polecane posty

witam ostanio sie wywrocilem po lekkim naduzyciu alkocholu i zlamałem dwie jedynki odłamalo mi sie ponad polowa zeba w jednej i drugiej co mam zrobic w takiej sytlacji czy po jakims czasie chociaz nerwy nie beda takie wrazliwe na zimno czy juz tak zawsze beda mnie bolec ?? ile kosztowalo by uleczenie tych zebow??

Gość 6r5e5
Możesz dobudować kompozytem i powinienes sprawdzic czy są żywe. Dobudowanie to około 200-300 zł na dwa zęby.

Gość 6r5e5
no to masz za swoje, pewnie byłaś tak piana, że naraziłaś się jakiemuś kolesiowi, że Ci pięścią musiał wybiłć 2 jedynki żebyś nie robiła wstydu mężowi. Najsensowniej założyć na kikuty koronki porcelanowe białe.

Gość 6r5e5
sorki, niezauważyłam płci, ale to nic, pewnie żona Cię tak silnie popchnęła, że wybiłeś zęby, brawo dla żony.

Gość pommponik
Najlepszym rozwiązaniem jest koronka porcelanowa http://www.anident.pl/korony-porcelanowe.html . Dużo jednak zależy od tego, na jakiej wysokości złamały się te zęby. Jeśli na tyle dużo, że odsłoniła się miazga zęba (nerw), to wtedy koniecznie trzeba przeleczyć je kanałowo i zrobić wkłady koronowo-korzeniowe (sztyfty). Dopiero wówczas można zrobić koronki porcelanowe.