Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya

czy naleza mi sie jakies pieniadze??

Polecane posty

Gość ona nawet rodzinnego nie
nie dostanie - całe zero będzie miała

Z MOPRu dodatek dla samotnej matki możesz brać ( coś ok 200zł) dziwi mnie tylko czemu ojciec dziecka nie może go uznać od razu xD

Jestem Happy:) >> widzisz niektórzy wolą 200 zł miesięcznie niż własny honor :D a facet pewnie nie jest pewny swojego ojcostwa :D:D

Gość delkjjjja
bo pewnie musi naj[ierw zrobić badania DNA kto jest ojcem, no jak sie dawało całemu akademikowi,

Wredzioszek wiesz co? Ja pytam, bo jest teraz masa matek, która rejestruje dziecko bez ojca najpierw po to, żeby właśnie zasiłki wyciągać :/

"Wredzioszek wiesz co? Ja pytam, bo jest teraz masa matek, która rejestruje dziecko bez ojca najpierw po to, żeby właśnie zasiłki wyciągać :/" No to coś powinni z tym zrobić np: jak "domniemany" tatus się znajdzie tacy rodzice powinni najpierw opłacić badania DNA i sprawe w sądzie o uznanie dziecka. Zawsze by troche takie mamuski po kieszeni uderzyło.

"do szmata umie wykorzystywać" No własnie instytucje nie mogą tego zrobić. Ja jak urodziłam dziecko to na prawdę moje dziecko nie miało ojca, ale się zakochałam w moim przyjacielu, on we mnie i jak mała miała 4 m-ce to poprosił mnie o rękę i chciał małą na siebie zapisać- czyli przyznać się do ojcostwa. No i jakby mi MOPR kazał kasę za ten okres oddać to chyba bym ich wyśmiała xD

Gość liscickaaa
będzie samotną matką, jeśli poda ojca dziecka o alimenty lub w akcie urodzenia będzie ojciec nieznany w innym przypadku nie. tylko becikowe, i to drugie jesli nie przekraczaja dochodów poza tym ewentualnie rodzinny 68 zł tez jesli nie przekraczaja dochodów

Jestem Happy >> Twoj przypadk to jedne na milion reszta to oszustki, co z takimi osobami proponujesz zrobić??

Wredzioszku ale jak jest syt taka jak moja to traci na tym po pierwsze dziecko: bo badania DNA nie będą zgodne, a mąż co najwyżej mógłby je zaadoptować. Jak łaziłam do MOPRU to właśnie nie raz miałam do czynienia z matkami, które specjalnie zapisywały dziecko na ojca nieznanego i aż mi przykro się robiły, że te dzieci mają normalnych biologicznych ojców a te pindy takie cyrki wyprawiają

Co proponuję? Robić wywiady środowiskowe. Miasto tak na prawdę mniej by zapłaciło praktykantom, którzy by te wywiady robili niż tym wszystkim mamuniom- oszustkom

Gość ale malpiszonnnnnn
'......a jak urodziłam dziecko to na prawdę moje dziecko nie miało ojca, ..." to wiaropylna jesteś, nigdy nie ma tak ,że dziecko nie ma ojca, zawsze ktoś jest ojcem, ale jak dawałaś wszystkim chlopakom na dyskotece to trzeba było zrobić u wszystkich badania DNA.

Gość balejka
nie wiem jak w waszych miastach ale w naszym wywiad środowiskowy działa całkiem sprawnie. W tamtym roku wyłapaliśmy tylko 34 młode mamy co to niby nie miały za co żyć, a jak przyszło co do czego to mało która mieszkała pod adresem zameldowania czyli z rodzicami którzy je sponsorowali, a te których tam nie zastawałyśmy wyłapywaliśmy na mieszkaniu "ojca nieznanego" bądź u przyszłych teściów. Co śmieszniejsze w kilku przypadkach taki obciach tym młodym robiliśmy samą wizytą, bo nawet przyszli teściowie nie wiedzieli że te młode latają do opieki społecznej. Jednak ludziom na poziomie to nie honor.

ale małpiszon Nie... zostałam zgwałcona jeśli aż tak Cię to interesi

Gość ja nie wlocze sieee
trzeba samemu nie doprowadzać do sytuacji że aż gwalca

Gość nie wprowadzajcie jej w błąd
z tytułu samotnej matki Ci się nie należy nic, bo nie jesteś samotną matką. nie macie ślubu, tylko tyle. ale musisz podać ojca dziecka o alimenty, dopiero wtedy Ci przysługuje coś. koleżanka z roku ma taką samą sytuację i jej nie przysługuje z tytułu samotnej matki!!!!!!!!!!!!!!

ja nie włócze sieeee- to się ciesz... do nie wprowadzajcie jej w bład- dziecko nie jest zapisane na ojca więc jest samotną matką. Jeżeli dziecko w papierach nie ma taty to zasiłek matka może brać w wys ok 200zł....

Gość blabliczka kochana
jestem happy to taka kafeteryjna sciemniara,pierdoli trzy po trzy...i klamie jak najeta...po pierwsze nie ma zadnego dziecka,po drugie jest głupia gowniara co ma aktualnie przerwe swiateczna i sie nudzi dziecko...

Gość blabliczka kochana
no wlasnie tak.....co myslalas ze nikt sie nie polapie w twoich bajkach:D

blabliczka nieco tępa jesteś ^^ skoro gdzieś jakieś bajki widzisz :]

Gość jestem happy przestan
w koncu pisac jak dziecko neo z tymi ^^ :O Zacznij stosowac normalna interpunkcje. Kurde ty naprawde masz z 15 lat chyba?

Gość blabliczka kochana
uwaga na wariatke Jestem happy!!!!!! jeszcze inny przyklad - na forum pisze duzo mlodych niedoswiadczonych mam, zadaja rozne pytania...jeden przyklad,dziewczyna napisala ze jej dziecko ma biegunke i prosi zeby jej napisac co podac dziecku zeby biegunka ustapila-----odpowiada jej Jestem Happy i pisze,zeby podala suszone śliwki!!!!!! a potem na innym proponuje ugotowanie marchwianki dziecku ktore nie moze sie zalatwic..... bredzi na temat karmienia niemowląt..bredzi ze az rece opadaja:O to nie jest juz nawet smieszne bo jesli jakas mama uwierzy w te brednie i zrobi tak ja ta idiotka jej pisze to nie daj boze zrobi krzywde dziecku...

Gość kla
wstydż się te twoje wypowiedzi swiadcza o tobie i ty studiujesz chyba prostactwo ,wiedziałas jak robi się dzieci to powinnaś wiedzieć z czego je utrzymasz no i ten kawaler co to uzna jej dziecko ,nie wiem ,albo on jest równy tobie albo sam nie wierzy w twoja cnote jak to uznaje dziecko to co kocha cie czy nie , a może nie wierzy ci i nie jest przekonany czy to jego dziecko ,wydajesz się niedojrzała i chcesz naciągnąc państwo ,nas ,a wiedz ze za wszystko w zyciu się płaci, wstydż się ,współczuje temu dziecku takiej matki