Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszee72

kto ma 3 filar ? bo mam pytanie ?

Polecane posty

Gość proszee72

hejj

Gość proszee72
no nie zartujcie ze tylko tu o kupach nawijacie a nikt nie jest ubezpieczony na przyszłosc :O

Gość proszee72
sory ze tak późno..mam nadzieje ze sie odezwiecie :) wiec płace 4 lata (docelowo 20 ) po tych 4 latach na papierku mam 3/4 kwoty którą wpłaciłam interesuje mnie jak u was to wygląda -kiedy suma sie wyrównała (wpłacona i na papierku ) -a kiedy zaczeło na sibie w koncu zarabiac i zaje*** by było jakbyscie napisałay w jakich towarzystwach jestescie (i po ile płacicie msc) dzieki!!!!!!!!!

Oj to wszystko zależy w jakim towarzystwie i jaki produkt. Ja jestem w AVIVIE (dawne Commercial Union) Poza tym ważne jest zebys wiedziala jak umawials sie na początku czy ta polisa miala byc bardziej oszczedzająca czy bardziej zabezpieczająca...bo tu sa widełki i to duże!! A przeważnei jest to tak ze agenci nie pytaja na poczatku do czego ci ta polisa jest potrzebna... Ja pierwsza polise mialam od roku chyab 1995 czyli sam początek, gdybym regularnie placiła miałabym juz kupe kasy , ale wiadomo róznie sie dzieje. Ja i mąż uzbieraliśmy na polisach pare złotycz i kilka lat temu wycofaliśmy wszystko, bo trafiło nam sie mieszkanko ( zamiana na wieksze ) i cała kasa z polis poszła :D...ale było warto , bo teraz to mieszkanie wynajmujemy....i to tez jest 3 filar Teraz od jakiegos czasu mam znowu polise ale juz bardziej ubezpieczeniowa, mało sie zbiera , ale rodzina jest zabezpieczona w razie czego ( bo firma na mnie) no i ja jestem tam zabezpieczona na wypadek poważnych chorób...

Gość dzieki za odp
tylko... ja mam takie pytanie -jak wszystko wybraliscie to ta uzbierana kwota była wieksza od wpłaconej bo czesto mozna przeczytac ze sie płaci płaci a jest sie cały czas w plecy

U nas nie była większa, bo niestety jak pisałam robiliśmy przerwy w płaceniu , ale w razie czego cały czas byliśmy ubezpieczeni ..tzn gdyby coś to ja z dziećmi dostałabym za męża ok 200 000 ( wtedy a to były inne pieniądze) a on za mnie 100 000 . Tak więc płaciliśmy za ochronę i dzięki Bogu nie skorzystaliśmy z niej :)

u mnie mniej wiecej po 6 latach moge wyplacic sume wplaconych skladek w 100% a jesli nadal bede oplacac to tylko rosnie kwota i pracuje, sume ubezpieczenia mam 80.000 w razie smierci

Gość proszee72
o dzięki gonia :) :) czyli mówisz po 6 latach masz na = to moze i u mnie jest taka szansa i płacimy podobną składkę ja zaczynałam od 129 teraz mi podniesli i płace 140 zł w jakim towarzystwie jestes ubezp ?

Gość proszee72
...a co to znaczy ?

to znaczy, ze jesli umrzesz to twoja rodzina dostanie pieniadze , ile?

Gość proszee72
o jezu :D..nie wiem ja sobie tylko przeliczam co wpłaciłam a ile mam (bo zdarzałoi mi sie czytac ze ktos płcił 10 lat i zrobili go w bambuko) ja mam nadzieje na dodatkową emeryturke albo chociaz na wiksza kwote po tych 20 latach

spokojnie, teraz te polisy sa nowoczesne nie to co kiedys np . w Avivie albo w PZU zobacz sobie na polisie jaka jest suma ubezpieczenia im mniejsz tym wiecej sie odklada na emeryture tylko plac i nie rezygnuj bo warto

Gość proszee72
gonia ..zebysmy sie dobrze zrozumiały przez te 6 lat wpłaciłas ok 9300 ..i rozumiem ze jakbys zlikwidowałą (albo na dzien dzisiejszy)to tyle własnie masz ?

Gość proszee72
przynajmniej tyle :) a powiedz mi jeszcze jak masz odrobinkę czasu znasz Ty moze kogos kto płaci duzo dłuzej i jak wychodzi na tym interesie ?;)

jesli masz zinwestowane w akcje to w zeszlym roku akcje wypracowalynawet 18% zysku wiec warto , znam ludzi ktorzy tak odkladaja ale to wszystko zalezy od czasu im dluzej oszczedzasz tym wiecej, jak chcesz miec polise na 2 lu 3 lata to odkladaj kase na lokacie a nie na polisie

Gość a se podnioose
.