Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...AVATARKA...

jak to jest z zameldowaniem?

Polecane posty

jestem zameldowana na pobyt czasowy 300km od miejsca zameldowania na pobyt staly. teraz chce tutaj gdzie mieszkam zameldowac sie na pobyt staly i pytanie brzmi czy musze jechac do rodzinnej miejscowosci i tam sie wymeldowac czy wystarczy ze tutaj pojde i zglosze ze chce sie zameldowac na pobyt staly? a drugie pytanie dotyczy nazwiska dziecka. jestem w ciazy, mieszkamy z moim facetem, slub koscielny mamy zaplanowany na 2012r. jestem w ciazy i wszyscy nas namawiaja na slub cywilny bo twierdza ze bez slubu dziecko nie bedzie nosilo nazwiska ojca? czy rzeczywiscie tak jest ze nawet jak ojciec dziecka uzna je za swoje to dziecko bedzie nosilo moje nazwisko?

co do nazwiska dziecka nie musicie miec slubu musicie tylko isc podpisac papiery ze ojciec potwierdza ze dzecko jest jego i ze nazwisko mu daje ale to mozna zalatwic przy wyrabianiu aktow urodzenia no chyba ze on wyjezdza czesto

nie musisz się wymeldowywać,do urzędu miasta/gminy gdzie chcesz się tymczasowo zameldować musi pojechac z tobą właściciel lokalu gdzie chcesz się zameldować(musi wziąć z soba akt notarialny stwierdzający, że jest właścicielem danego lokalu i powiedzieć że chce cie zameldować tymczasowo,można zameldować na pobyt czasowy do 3 lub powyżej 3 miesięcy ale nie wiem czy jest jakiś maksymalny limit na ile lat można zameldować tymczasowo ;)

Gość żasta
musisz sie wymeldowac. Ja musialam isc sie wymeldowac i przyjsc z papierkiem potwierdzajacym wymeldowanie.

wymeldować to się musi jeśli chce na stałe się zameldować,ale jeśli tymczasowo to nie musi się wymeldowywać.

Gość Ciekawe jak długo
też musiałam się wymeldować i pokazaś zaświadczenie o wymeldowaniu :/