Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynkowy smak

konieczny ginekolog? :(

Polecane posty

Gość cytrynkowy smak

Hej, jest ktoś, kto jest mi w stanie pomóc? od 2 dni zmagam się ze sobą...czuje w dole nieprzyjemne swędzenie i pieczenie, dyskomfort, a mój śluz jest żółtawy. Nie chce do gina, bo mam złe wspomnienia. Stosuje clotrimazolum i żel do hig.int. nivea ale to nie pomaga...jest jakaś rada na to? mam nadzieje., że nie złapałam grzybicy, bardzo dbam o higiene, nie mam partnera, więc zakażenie wykluczam. podejrzewam, że to może od proszku, albo żelu pod prysznic...fatalnie się czuje. Doradzcie coś, prosze.

Gość ginekolog jest konieczny
idz do innego

Gość opska
ja byn sie raczej wybrała... po co ryzykowac

Gość cytrynkowy smak
kurde, grzybica? no ale cholera, no nie mam pojęcia jak mogłam to złapać....:(

grzybica na bank niestety bo to nie ma nic wspolnego z higieną:o lekarz raczej będzie konieczny jesli po clotrimazolum Ci nie przejdzie;/ kup sobie lactovaginol i zastosuj po kuracji clotrimazolum o ile pomoze. Stosujesz masc czy globulki? i radze nie stosowac zelu nivea a lactacyd ;) a i partnerowi i sobie też kup w aptece pimafucin masc o ile sprzedadza bez recepty, ale tak czy inaczej jednak lekarza polecam

Gość superrrrr
Niestety ale musisz do lekarza niewiadomo jakie to zapalenie/zakazenie. To nic,że dbasz o higienę bo to może Ci sie przytrafić nawet z korzystania z publ.toalety itp nawet jeśli nie siadasz na sedesie itp.Do gina szybciutko.!on nie gryzie....

moglas zalapac z czyjegos recznika, w publicznej toalecie, po kuracji antybiotykami, a moze i ten zel nivea za mocny jest dla Ciebie, zniszczyl Ci flore naturalna i od tego juz kroczek do grzybicy...

Gość cytrynkowy smak
nie mam kasy na prywatnego, a tam gdzie mogłabym się zapisać czeka się po 2 tyg. może polece do apteki jutro kupie coś...? może laktacyd?

Gość cytrynkowy smak
jestem sama, ostatni raz współżyłam..hmmm ze 3 mc temu...cholera, no to ładnie teraz jak mam sesje na głowie i praktyki...super się nowy rok zaczyna...:( dzięki dziewczyny za pomoc

Gość nv;jknb
lactacyd ci nic nie pomoze bo to nie lek. poza tym nawet nie wiadomo co ci golega. lekarz.

dokladnie, lactacyd CI nie pomoze, lactacyd radze stosowac jako srodek do higienty intymnej a nie lek ;) zapisz sie do lekarza na NFZ i przez okres czekania spróbuj ten clotrimazol moze choc troche zlagodzi,ale do lekarza tak czy inaczej idz

Gość cytrynkowy smak
stosuje maść...niby delikatna poprawa jest ale delikatna tylko...mama powiedziała, żebym jeszcze zaczekała a jak nie przejdzie to dopiero do gina. Cholera, żeby tak zaproponowała mi, że pójdzie ze mną byłoby mi raźniej, a tak musze koleżanke prosić, nie chce sama iść.

Gość cytrynkowy smak
ok jutro w takim razie dzwonie i się zapisuje, nie widze innego wyjścia, bo boję się strasznie, że będzie jeszcze gorzej a do tego czasu, tak jak radzicie będe używała maści.

Gość cytrynkowy smak
pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło...akurat teraz...swietnie...ehh...

mysle,ze tak bedzie najlepiej jesli nie mozesz sobie pozwolic na prywatna wizyte. A jesli nie pojdziesz i to jest grzybica, to bedzie coraz gorzej i wiem co mówię, bo sama to przezywałam...

Gość cytrynkowy smak
i długo się leczyłaś? to podobno za każdym razem wraca? nie myślałam kiedykolwiek, że będe akurat miała TAKI problem...

Gość grzybice latwo zlapac
w solarium... Wystarczy, ze kobieta przed Toba ja ma, a lozko odkazono byle jak. W cieple i wilgoci, w powietrzu nad lozkiem bakterie czekaja na Ciebie... :-/

Gość cytrynkowy smak
nie chodze na solarke, wole się naturalnie opalić...być może to w pracy złapałam...być może w domu, macie racje...

ja mialam to dziadostwo 2 razy, za pierwszym razem zwlekalam z pojsciem do lekarza i kuracja trochę trwała, ale drugim razem nie wiedzialam nawet ze mam jej poczatki,poszlam do lekarza z zupelnie innego powodu, a sie okazalo,ze jest poczatek grzybicy i zniszczylam ja w zarodku, pameitaj,ze im szybciej pojdziesz tym lepiej

moj ginekolog to pierwsze o co zapytal, to : czy byla pani ostatnio w solarium lub na basenie?

hm, ale uplawy powinnas miec raczej bialawe, przypominajace ser...nie zolte...

w kazdym razie do lekarza musisz pojsc. Ja dostalam, oprocz globulek o ktorych pisza dziewczyny, piguly do lykania. 4 sztuki tylko, ale swietnie dzialaly. Nie pamietam kurcze nazwy... Moze ktoras z tu obecnych kojarzy? Pozniej, po wyleczeniu, lekarz radzil lykac od czasu do czasu Lacibios Femine. Zapobiega nawrotom. Reguluje flore bakteryjna w pochwie. Bez recepty srodek.

ja pierwszym razem mialam pigulki do lykania, globulki clotrimazolum,masc pimafucin dla mnie i partnera i po kuracji tymi lekami kuracja dla odbudowania flory abkteryjnej lactovaginalem, bo juz mialam dosc zaawansowane stadium :o drugim razem nawet nie wiedzialam,ze mam grzybice,zadnych uplawow,swedzenia,nic, a tu na wizycie sie dowiaduje,ze grzybica :o

Gość farmaceutkaasia
jak nie chcesz isc do lekarza to spróbuj kupić globulki clotrimazol sa na recepte i sa refundowane,ale może akurat trafisz na jakąś miłą farmaceutkę która Ci pomoże

no wlasnie! Piguly. A pamietasz nazwe leku? Byly tylko na dwa dni, rano i wieczorem po jednej. Natychmiastowa ulga.

bez recepty to Lacibios Femine, ale piguly juz chyba nie... Chodzi mi tylko o to, by autorka poprosila o nie lekarza.

Gość overdosed
polecam gyntima probiotica, czopki dopochwowe bez recepty :)

Gość cytrynkowy smak
dzięki dziewczyny...:) no to chyba długie dni przede mną...:) ale licze, że szybko się z tym uporam...:) bo bez kitu, strasznie źle się z tym czuje... p.s najpierw były białe grudkowate, po stosowaniu maści ten śluz robił się płynny, ale nadal gęsty i żółty.