Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eFdEdE

Czy słowo 'kocham Cie' jest jednorazowe?

Polecane posty

Gość eFdEdE

Tzn czy mozna kochac tak naprawde tylko jedna osobe w zyciu? czyli innaczej czy milosc jest jednorazowa i przeznaczona tylko dla jednej osoby w zyciu? taka milosc facet - kobieta oczywiscie, a nie matka corka/syn itp

Gość moze, moze....
nie, nie jest tak. Ale tak jak pisalam na drugim twoim topiku, nie ma definicji milosci, i kazdy mowiac "kocham" ma na mysli cos innego. to zalezy, co dla kogo jest glownym skladnikiem milosci. Jezeli dla kogos jest to na przyklad pozadanie, to mozna np czuc pozadanie do jednej osoby, i nigdy nie spotkac drugiej, do ktorej to pozadanie bedzie roznie silne. I wtedy taki ktos powie, ze tamta, to byla milosc jego zycia. Ja bylam w trzech zwiazkach i teraz jestem w czwartym. Kocham mojego partnera i z nim jestem, ale mimo tego, kocham tez tych poprzednich, chociaz nie mam z nimi juz kontaktu. z zadnym z nich nie chcialabym juz byc, ale kiedys byli mi bliscy, bylismy przyjaciolmi, kazdemu z nich zycze jak najlepiej i o kazdym mysle cieplo. I nie ma to zadnego wplywu na moja relacje z obecnym. Jego kocham i z nim jestem.