Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam taką sytuację

Potrzebuję porady! Chodzi o PUP, a umowę zlecenie nie do końca moją...

Polecane posty

Ojciec załatwił mi pracę, którą wykonywałam w domu. To znaczy właściwie wszyscy domownicy robili to, gdy mieli czas. Niby umowa zlecenie jest na mnie, ale jej na oczy nie widziałam i niczego nie podpisywałam. Po wykonaniu tej pracy zarejestrowałam się w PUP, żeby mieć ubezpieczenie i ponieważ nadal tej umowy zlecenia nie dostałam to w PUP powiedziałam, że nie pracowałam. I co teraz? Mój ojciec nie potrafi mi powiedzieć co się stało z tą umową, ale twierdzi, że jest na mnie Ale to chyba tylko w takim wypadku jeśli ktoś u niego w zakładzie podpisał tę umowę za mnie. Jak to wszystko pójdzie do ZUSu to ja będę mieć problemy czy zakład pracy mojego ojca?

Gość napisze tylko, ze brawo
czy ta umowa trwa gdy Ty jestes zarej.w UP? Nie mozesz miec dochodu z pracy podczas gdy jestes zarej.w UP! Ale jesli umowa byla wykonana i zakonczona przed dniem rejestracji i zarobilas min.najnizsza krajowa miesiecznie to Ci sie ona przyda potem do stazu do zasilku. Te wszytskie informacje sa na pewno na stronie UP.

Gość Ten_Ktory_Wie
Przy okazji... Czy w przypadku umowy zlecenia przysługuje dodatek aktywizacyjny?

napisze tylko, ze brawo Ja wiem, że nie mogę być zarejestrowana i jednocześnie pracować. Dlatego założyłam ten temat. Umowa skończyła się zanim się zarejestrowałam, ale babka w PUP pytała się czy przed zarejestrowaniem się pracowałam. Powiedziałam, że nie, ale potem okazało się, że ta umowa jest sporządzona na mnie. Chodzi mi tylko o to czy mogę mieć przez to kłopoty.

Gość wiki327
umowy zlecenia nie musisz przedkladac... jedynie swiadectwo pracy z um. o prace