Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowna mamuska

dlaczego w Polsce , niema opieki zadnej nad dziecmi, zadnych zasilkow, pomocy

Polecane posty

Dlaczego kobieta na wychowawcym jest traktowana jak patologia spoleczna, zadnych zasilkow nic u nas niema, pozatym 68zł rodzinnego dlacego u nas niem a ppolityki prorodzinnej, w krajach unii sa zasilki na dzieci i to normalan naturalna sprawa tylk nie u nas.

Gość ewelaaaaaaa789
bo Polska to zacofany kraj tu nic sie nie zmeni w tej sprawie nic a bedzie jeszcze gorzej ale dzieci sie maja rodzic :/ zenada

kurde..ale zeby nic nie dostawac....gdzie my yjemy, nawet znieczulenia zlikwidowali...

przeprowadź się do holandii,mój brat tam mieszka i jak mi opowiada o warunkach to mam ochotę sie spakowac i jechać odrazu

Gość bo kraju na to nie stac
zeby wam doplacac za siedzenie na dupie. Rozsadny czlowiek najpierw dba o pieniadze a pozniej robi dziecko, patologia robi dokladnie na odwrot.

Gość ewelaaaaaaa789
bo kraju na to nie stac a ty to niby taka porzadna???? hahahahahaha juz to widze

Też mam kuzynkę w Holandii i chwali sobie. Ja byłam na wychowawczym i nic nie dostawałam nawet rodzinnego teraz też tak jest. Oboje z m pracujemy i oprócz becikowego nic od państwa nie dostaliśmy. Żeby nie było że coś chcę :) ale taka prawda że w tv spoty reklamowe że nas mało żeby rodzić dzieci hehehe polityki prorodzinnej żadnej nie ma, żłobków brakuje, przedszkoli brakuje, kobieta wraca po wychowawczym dostaje wypowiedzenie hehe nic tylko rodzić dzieci:)

Gość ewelaaaaaaa789
mlo tego ten caly pojebany Piecha mu sie wydaje ze wszystko mu wolno chccialby zeby podatek placili specjalny ci ci nie maja dzieci ale co w tym kraju moze zdziwic?? chyba juz nic

bo kraju na to nie stac - a wiesz ze jak kobieta nie ma pracy i chce do niej iść to o przedszkolu czy żłobku może marzyć bo nie ma zatrudnienia, i tak kółko się zamyka bo jak ma iść do pracy jak nie ma z kim dzieci zostawić co na plecach z nimi ma pracować? I tak siedzi kobiecina w domu bo na żłobek czy przedszkole nie ma szans, na opiekunkę nie stać, do pracy chce iść a pytanie brzmi CO Z DZIEĆMI????

Gość a co to znaczy dba o pieniądze
wytłumacz mi.... odkłada 15 lat żeby móc spłodzić potomka tak? Oczywiście pod warunkiem że świetnie zarabia i dostał od rodziców mieszkanko w prezencie. Patologia to nie jest na pewno a chory kraj - kiedy dwoje ludzi pracuje a jedna pensja idzie na spłatę kredytu. Ale nie ma co się rozwodzić nad tematem - żyjemy w takim a nie innym kraju i nic się to nie zmieni

zbulwersowana - gdzie słyszałaś o tym zlikwidowaniu znieczulenia. Bo dziś już drugi raz słyszę.

Gość ewelaaaaaaa789
_KaSiA_ zaraz ci ktos napiszeze moglas wczsnij o tym myslec i nie robi c sobie dzieci bo co niektóe to sa takie mądre ze ho wszytkie rozumu pzjadały:/kazdy tylko mądry na forum

Gość nie wiem to sie pytam....
jasneee...kraju na to nie stac :O za to stac kurwa na rozpasaną administracje publiczna,pałace ZUSu i NFZ....na finansowanie partii politycznych z budzetu panstwa tez stac... a jakos tylko na socjal nie stac:O na matki z dziecmi,emerytow, chorych i potrzebujacych:O popierdolony jest ten kraj:O

no tak zaraz rozpiszą się te co dzieci nie mają że patologia heheh że człowiek chce iść do pracy a tu lipa no tak to jest patologia:)

Dla tych na stołkach zawsze są pieniądze a Ty szary człowieczku zapierd....alaj na nich i nie oczekuj że jeszcze miejsce w żłobku dla dziecka dostaniesz.

Gość wola wywalic kasę na reklamy
prorodzinne :O ...już kij z tymi zasiłkami... ale żeby chociaż miejsca w żłobkach i przedszkolach porobili, żeby człowiek mógł normalnie iść do pracy! ...mnie powiedzieli że może za 2 lata - cholera wtedy to juz dziecko będzie się do przedszkola nadawało a nie do żłobka :O

a wiesz kto najczesciej innych od patologii wyzywa...??? ten kto sam ma spierdolone zycie, klepie biede,siedzi sfrustrowany i nieszczesliwy...ludzie zadowoleni,szczesliwi nie musza sobie w ten sposób samopoczucia poprawiac:O

Gość ewelaaaaaaa789
albo te spoty reklamowe w tv o tym zeby pomyslec o przyszlosci::/ bo za chwile nie bedzie mial kto na emerytó robic zygac sie chce ja tez jeszcze nie mam dzieci za co je utrzymac zeby czlowiek mogl godnie w tym zacofanym kraju zyc jaki rzad taki i kraj jak tyle lat jedni i ci sami siedza w korycie to co sie dziwic niech dalej glosuja na PO to bedzie jeszcze lepiej

wlasnie,pierdolony tusk i to jebane PO juz nam załatwilo piekne zycie w 2011..podwyzka goni podwyzke i nic wiecej...szkoda gadac:O

sa zlikidowane od tygodnia, poniewaz szpitale popbierały nielegalnie oplate za nie(co powiino byc w standardzie i zadarmo)takze teraz niema , nawet jak chcesz zaplacic:)pojeeebany kraj.Mieszkałam w irlandii tam urodziłam 1 dziecko dostawałąm 160e plus dowinansowanie do mieszkania i 200e zapomogi, pracowalam 20h tyg. bo tylko tyle mogłam zadarmo przedszkole itp.. mam teraz drugie w pl. i nic a nic nie dostaje...

Gość kiciorek/ek
to ja czytałam, że mają się wziąć za szara strefę opiekunek. Będą sprawdzać czy matki nie zatrudniają "na lewo". Przesada. Jakbym miała jeszcze opłacic mojej opiekunce wszystkie Zuzy srusy to chyba by 300zł zarobiła. Już daliby sobie spokój. Jak widze te reklamy jakie to my jesteśmy starzejące się społeczeńswto tomnie krew zalewa!!

Gość i dlatego Irlandia bankrutuje
m.in. przez rozbuchane zasilki dla beneficiarzy.

Gość ewelaaaaaaa789
ten kraj jest chory i jeszcze raz chory rząd tylko mysli o sobie zeby oni byle mieli a becikowe jeszcze jest? bo czytalam gdzie ze ma nie byc od tego roku ubranka dla dzieci niemowlece rzeczy tez duzo wzrosły albo w najblizszym czasie wzrosna zygac sie chce ale co niektore uwazaja zeby miec dziecko to musisz miec mieszkanie swoje conajmniej M5 Auto kasa na koncie i super wypasione prace piniadze sa wazne ale nie najwazniejsze kiedys jakos ludzi zyli a nie bylo tego wszystkiego ludziom sie juz włbach przewraca i chcieli by nie wiadomo co miec od razu:/

podpisuję się dwiema rękami pod tym co piszecie... Polska nie ma dobrego pakietu socjalenego! jeszcze w tym roku bedzie becikowe, ale za rok to już wątpie w to....cholera 1000zł dla nich to jakby splunąć, ale dla wielu matek to na początek jest coś! poza tym urlop wychowawczy to nie jest siedzenie na dupie bez przesady, jak ma się dzieci to jest co robić i tylko taka kretynka bezdzietna może coś takiego napisać, ja w sumieie po 1 dziecku po macierzyńskim wróciłam do pracy nie biorąc wychowawczego, ale nie potepiam tych co biorą, w końcu mają do tego prawo...tylko jjakieś 200-300 zł mogło by państwo dorzucić, nie zbiednieliby! ale po co trzeba sobie premie ponaliczać, za super zapracowany rok! ech ten cały rząd, jeden lepszy od drugiego, nic nie robią tylko kasę liczą....tak sobie wczoraj przypomniałam że mieli do końca 2010r znieść vat z smsów, tych dot. fundacji, caritasu, itp, i co guzik! jakoś cisza zapadła....w tym roku to już na pewno tego nie zrobia, poza tym wydatki na prezydencję w Unii to teraz dla nich priorytet, cholera do Uniii się chciało...o swoich by zadbali!

Gość to powinniście
no ale co się dziwić. Ja usłyszałam w tv że nasza średnia krajowa zarobków to 3,5 tys na osobę. My jesteśmy kilkakrotnie poniżej owej średniej. Cóż. Patologia.

no my dostaliśmy miejsce w żłobku ale po znajomości, inaczej by się nie dało na 20 miejsc w grupie dzieci było 126 masakra jakaś, niestety musieliśmy zrezygnować i teraz mała jest u opiekunki ale idzie zaraz do przedszkola na szczęście państwowego bo ceny teraz są gigantyczne. A najlepsze że jak byłam na wychowawczym złożyłam wniosek o płatny to nie chcieli z bieżącego roku zarobków męża a wtedy m stracił pracę i bidę klepaliśmy tylko z poprzedniego gdzie mieliśmy po 1500 na osobę i dziecka nie było jeszcze bo byłam w ciąży, jakieś chore to jest wiadomo że jak się jest w ciąży to ma się dochody a po macierzyńskim nie i wtedy powinni brać pod uwagę sytuację rodziny a nie jak jest dwójka i oboje zarabiają. No ale myślę że to tak specjalnie żeby wychowawczego nie płacić, chore!

Gość ewelaaaaaaa789
ta 3,5 tys tez to slyszlam tylko jak a ni ja ani nikt z moich znjomych tyle nie zrabia sredniej krajowe ciekawe skad oni to wzieli jak wiekszzosc niema ani 1000 zl w tym kraju

Gość ja mam 38
ja mam 38 i szans zadnych, brak , domu pracy itp...

bo kraju na to nie stac a co Ty odłożyłaś tyle pieniędzy by wystarczyło na wszystko i na jakiś okres czasu? my tylko przez całą moją ciążę odkładaliśmy na wyprawkę a za 2 lata idę do pracy,a syn do przedszkola. Ale głupie są te co nie mają pieniędzy,mieszkania i robią dziecko za dzieckiem a pitem ryczą ze MOPS mało pieniedzy daje,albo przelew się spóźnia 1 dzien

Gość to powinniście
Nie wiem skąd. Moze faktycznie są tacy co tyle zarabiają, przecież w końcu ktoś jeździ na te wszytskie zagraniczne wycieczki, żywi się w restauracjach, ubiera w butikach w galeriach handlowych. My niestety inny świat i tyle. Są pewni ludzie którym się udaje przeskoczyć z tej warstwy społecznej do innej, ale to wyjątki. Dla większości ta droga jest nie do przebycia.