Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tola fasola

Bedzie synek:)

Polecane posty

gratuluję, aczkolwiek Jakbym czytała o sobie,ja również często chodziłam do mojej gin po wyjściu ze szpitala...teraz mam za 2 dni wizyte po 3 tygodniach...a jak sie niecierpliwie...

Gość gratuluję, aczkolwiek
Asiula no rzeczywiscie się fajnie złożyło - ja też w 12 tyg, też po trzech tyg wizyta, chcę ja przełożyć na czwartek żeby było szybciej, ale nie wiem czy da radę Trzymam kciuki żeby wszystko było ok z Twoim maluchem

Gość tola fasoIa
ale ja już nie mam malucha. mam opla sprowadzonego z niemiec :O

A opel to większy niby? Też maluszek :P Zresztą nie do Ciebie mówię podszywie :D

Nie dziękuje żeby nie zapeszać...ja po powrocie ze szpitala przekładałam wizyte na o tydzień szybciej i nie było problemu(chodzisz prywatnie czy na NFZ)???Na kiedy wobec tego masz termin???ja na 17.07. Mam nadzieje ze krwiaka nie bedzie....(z tego powodu wylądowałam w szpitalu),a u Ciebie co było przyczyna plamien?

Szczerze to nie wiem na kiedy mam termin :) Zapomniałam na każdej wizycie zapytać o to ginekologa Z tego co obliczałam samodzielnie, to na 20 lipca, a karty ciąży jeszcze nie mam, bo poprzednie wizyty zawsze były tak na szybko i nagle, z powodu plamień, plamiłam więc nie szłam robić badań bo musiałam leżeć, plamienia sie skończyły, to odwlekałam badania, znowu się plamienia powtórzyły i znowu badań nie zdążyłam zrobić - ale teraz juz jutro idę je zrobić :) Na ostatnim usg znowu widzę termin na 29 lipca i już nie wiem jakim sie sugerować... Muszę sobie zanotować wszystkie pytania na kartce, bo pewnie znowu zapomne o połowe sie zapytać :D A przyczyny plamień mój gin. tez nie umiał określić - na usg za każdym razem wszystko wychodziło ok, zadnych krwiaków, szyjka macicy w porządku... Za pierwszym razem stawiał na stres, miałam obronę- brałam duphaston. Za drugim razem plamienia były mocniejsze, teraz biorę luteinę dopochwowo i jest spokój

Chodzę prywatnie, ale ostatnio mój ginekolog miał urlop - gdyby nie to pewnie już bym z 5 razy u niego była :D mimo ze nic ssie na razie nie dzieje Ale w czwartek jest świeto trzech króli i nie wiem czy przyjmuje, muszę zadzwonic dopiero Trzeba byc dobrej myśli po prostu....

Ja też biore luteine dopochwowo:)a widzisz jaki ten Swiat mały,mamy podobne sytyacje:)W moim przypadku karta była założona na 2 wizycie.badania porobiłam w 6 tyg,i niestety mam podwyższone TSH,na tarczyce również biore leki...ech zawsze coś:(Ja również chodze prywatnie...

Niestety zażywanie jej nie należy do przyjemnych,jeszcze niedawno brałam tą pod język ale moja gin stwierdziła ze dopochwowa jest skuteczniejsza,a mnie dobijają "wodniste"upławy...Tez tak macie?

Ja z tarczycą mam ok, ale cały czas mnie coś łapie, od dwóch tyg mnie gardło boli :o Ja juz wolę tę dopochwową, nawet upławy zniosę, bo smak był okropny tej pod jezyk ;) ale jak plamiłam to i ten smak musiałam znieść, bo z wiadomych względów aplikacja dopochwowo mijałaby sie z celem wtedy ;) I coś czuję, że morfologia mi nieciekawie wyjdzie, zawsze miałam niską hemoglobinę, wiec w ciąży pewnie lepiej nie będzie

No fakt ta pod język ma nie przyjemny smak,ja krew badanie ogólne mam ok...ale za to bakterie w moczu i nie obyło sie bez Zurawitu(dobrze,ze to naturalny lek)

Z badaniami moczu też nie wiem jak będzie, bo ostatnio czułam lekkie pieczenie parę razy, zobaczy się jak to będzie, wyniki w środę... Nie biorę żadnych witamin, jak pytałam to lekarz stwierdził, że w I trymestrze niektóre witaminy zawarte w tych preparatach dla kobiet w ciąży mogą nie być zbyt korzystne i tylko folik mam brać, ciekawe co teraz mi powie

Gość PaTitek
Gratuluje wszystkim przyszłym mamusią :) Ja natomiast mam termin porodu na za tydzień :) Chodzę cała podekscytowana i będę miała córeczkę :)

Patitek to też trzymam kciuki za lekki poród i zdrową córkę :)

Pa Titek ja równiez trzymam kciuki zeby wszystko poszło gładko:) Ja biore Feminatal i magnez:)Dziewczynki mykam na film podrawiam i miłej nocki:)