Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajn955

czy to uczulenie na nikiel?

Polecane posty

Gość karolajn955

hej. Od wrzesnia zaczelam nosic aparat ruchomy. 2 miesiace poznij ciagle cos robilo mi sie na dziasle w miejscu osemki a nawet tak bardziej w miescu gdzie sie laczy szczeka z zuchwa. Bylo to cos w rodzaju gulki ale nie ropnej a takiej jakby z woda. Pojawiala sie co 3-4 dni. Poszlam do denystki to kompletnie nie wiedziala co to jes. Powiedziala ze nie chce tego nacinac bo moze byc gorzej. I mowila, zebym zrobila zdjecie punktowe tej 8mki albo przynajmniej sprobowac jak najblizej. No wiec poszlam na rtg. Niestety nie dalo sie zrobic gdyz to zazwyczaj trzeba panorame zrobic, aparat sluzacy to punktowych poprostu tak daleko nie siegnal.- dostalam za darmo to zdjecie, zebow 5, 6, 7 i niecala 8mmka. Dodam, ze jeszcze nie mam zadnej osemki. Przy wizycie u ortodontki powiedzialam o tym czyms i zasugerowala, ze moge byc uczulona na nikiel. Poszlam do mojej stomatolog i powiedzialam o przypuszzceniach orto. Ona na to, ze nie wyklucza tego, bo moge byc uczulona i zebym sobie najlepiej testy zrobila. Czy to moze byc uczulenie na nikiel? Zadnych innych objawow nie mam. A to w buzi rabi sie takie duze, troche szczypie i po dniu peka. aa i jeszcze i ortodonka spr czy to ma kontakt z aparatem i dentystka mi kazala przyniesc aparat i nic. Obie powiedzialy, ze nie dotyka niczego. Dzis mama bedzie dzwonic do dermatologa. Jak to wyglada? tzn. wiem, ze sie przykleja plaster na 3 dni. Czy na pierwszej wizycie juz naklei? Ile bedzie wizyt? Z gory wielkie dzieki ;)

Gość karolajn955
podnosze

Gość karolajn955
Nie re syfu.