Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shera

Prosba o pomoc z Excel'em - dla zaawansowanych

Polecane posty

Gość shera

Mam 59 kart, w kazdej karcie 96 pozycji (12 kolumn i 8 wierszy). Potrzebuje kazda pozycje podzielic przez wzorzec. Pytanie jak to zrobic dla calego dokumentu, ewentualnie karty, zebym nie musiala dzielic kazdej liczby z osobna? Korzystam z MS Excel 2007 w jezyku angielskim. Nie moge nawet znalezc takiej funkcji jak dzielenie?! Jesli ktos mnie rozumie i wie jak to zrobic, bede wdzieczna, jest mi to bardzo potrzebne.

Gość shera
Czy a+b=c ?

Gość shera.
dzieki za podbijanie tematu 🖐️

Gość mż + rd
tak czy siak trzeba zastosować odpowiednią funkcję, prawdopodobnie do każdej karty oddzielnie

Gość lesny dzban
=wartosc liczbowa/wartośc wzorca(zblokokowana dolarami) i przeciagąc w dól i to samo w każdej karcie

Gość shera.
zrobilam eksperyment, w ktorym mierzylam poziom fluorescencji probki umieszczonej na 96-studzienkowej plytce. Takich plytek bylo lacznie 59. Wynik poziomu fluorescencji zostal przedstawony jako liczba i zapisany w formie tabelki w excelu. W eksperymencie zostala rowniez uzgledniona probka kontrolna. Kazda z tych liczb przedstawiajacych poziom fluorescencji musi teraz zostac podzielona przez kontrole. Liczba kontrolna czyli wzorzec jest jedna i taka sama dla kazdej liczby/pozycji. Moge to zrobic bez problemu na kalkulatorze, ale problem jest taki ze mam 5664 liczb w jednym dokumencie i poki co trzy dokumenty do obliczenia.. Jeszcze raz - lacznie w jednym dokumencie mam 5664 liczb, po 96 liczb w jednej karcie, 59 kart w jednym dokumencie (96x59=5664).

Gość shera.
lesny dzban dziekuje - sprobuje czy Twoja metoda dziala.

Gość mż + rd
leśny dzban chyba Ci napisała jak to zrobić skopiuj sobie obok tabelkę i zastosuj w niej funkcję

Gość shera.
dyrektore!!!!!!!!! jestes GENIUSZEM!!!!!! Kurwa mac nikt na tej zafajdanej uczelni nie wiedzial jak to zrobic!!!!! Wiedzialam ze na kafe mi pomoga :D Dziekuje dziekuje dziekuje!!!!!!! :) Ps. bylo dokladnie tak 'paste special' :D

Gość shera.
haha jasne :D dzieki wielkie jeszcze raz :)

Gość Pomoże mi ktoś zorganizować
To teraz dyrektore GENIUSZU!!!! ofice'a;-) pomóż mi znaleźć jakąś wersję testową worda 2003:-)