Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakpowinnamzareagowac??

Moja mama przy mnie pali :/

Polecane posty

Mieszkamy z moimi rodzicami, jestem w 9 miesiacu a ona od samego początku nie szczędzi sobie i pali przy mnie, co prawda robi to tylko w kuchni, ale wkoncu tam tez bardzo czesto bywam :/ Kiedy siostra przyjezdza z coreczka to tego nie robi wcale, awkoncu moje dziecko w brzuchu tez truje. Boje sie odezwac bo bedzie wielka obraza, ze we wlasnym domu nie ma kata zeby sobie zapalic

Gość jej dom i ma prawo to robic
nie pasuje to sie wyprowadz ;)

tak sie sklada ze pól domu jest moje ;]

jeśli robi to tylko w kuchni to ja nie widzę problemu przeciez akurat w momencie jak ona pali możesz wyjść z kuchni no i ktoś dobrze napisał że to jej dom i ma prawo zapalić

Gość jeśli zachcianki Twojej matki
są dla Ciebie ważniejsze niż zdrowie TWOJEGO nienarodzonego jeszcze dziecka, to nie odzywaj się dalej:O mój mąż zapowiedział swoim rodzicom, że jeśli będą palić, gdy będziemy przychodzić do nich z dzieckiem, to rezygnujemy z wizyt u nich obraza była, ale jest i skutek - jarają albo na balkonie albo na korytarzu

Gość moglas kupic wlasne mieszkanie
po co kupowalas na spolke z nia dom?

Bo jest to chora osoba, ktorej nie mozna zostawic w domu calkiem samej a moj tata to zrobil zaczynajac prace na tirach. ja potrafilam zrezygnowac z prywatnosci, intymnosci, wlasnego kata na rzecz jej zdrowia. A mama chce pomocy przy obiadach, razem kolacje jemy itd, a ona pali jeden za drugim

Gdyby nie to, ze przez serce ma prawie codziennie dusznosci i trzeba jej krople podac itd to bym sie wyprowadzila

Gość ma dusznosci przez serce
i pali? to lepiej zeby rzucila niz zeby krople brala...

Gość do sklepu po papierosy daje
rade dojsc, a kropli sobie sama nie poda?

Jacy wy jestescie smieszni, gdyby rzucenie palenia bylo takie latwe to wiekszosc by to rzucila. Bywają chorzy na serce z powodu nerwicy, która by takiego człowieka zjadła gdyby rzucił palenie. I nie jest to inwalidka, ktora do sklepu nie dojdzie tylko miewa ataki

Gość masz swieta racje
umrzec jest latwiej :classic_cool:

Gość moj dziadek jakos rzucil
bez problemow. Jednego dnia jaral 4 paczki, a na nastepny ani pol papierosa. I juz nie zapalil pozniej ani razu. jak sie chce to sie rzuci.

Moja mama uwaza ze to ost przyjemnosc w zyciu jaka jej zostala ;/

Gość skoro tak i daje rade isc do
sklepu to da tez rade podac sobie krople. A Ty sie wyprowadz ;)

Gość to głupie
w kuchni niby pali a dym to co?....zatrzymuje się w kuchni i koniec ????? przecież to się potem rozchodzi po całym domu nawet jak ma zamkniete drzwi to nie wierzę że wietrzy teraz w zimie) i dopiero potem otwiera współczuję bo domyslam się jaki to jest problem matka Twoja powinna usznowac ten stan i na ten czas (długi bo długi ale nie wieczny) wychodzić czy to na balkon (jeśli macie lub wychodzić z domu- trudno potem (odpukać ) chore zdiecko będzie robiło więcej szumu i zamieszania i to nie na 9 m-cy "tylko" na całe lata

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
Wiesz co ja Ci radzę, wybrać się na psychoterapię - poważnie. Prowadzę takie zajęcia, zobaczysz jak pieknie Twoja matka Tobą manipuluje. Wszystkie głosy tutaj mówiące Ci, że matka może iść po papierosy, palić je a nie potrafi wziać leku - są w 100% prawdziwe. Nie tłumacz swojej matki - musisz mieć korzyści mieszkając tam z nią. Zastanów się jakie (od finansowych po uzaleznienie od matki, opieki nad nią itp). A najczęściej mamusie, siedzą latami w domu, nic nie robia, uważają swoje życie za beznadziejne etc. "tylko" jedna przyjemność (papierosy, alkohol ) im pozostało i jak Ty wyrodna córka mogłabyś jej biednej zwrócić uwagę i urazić mamusię! Pali w kuchni to dopiero maskara! Fajnie jak bedziesz w takiej kuchni przygotowywyać jedzenie dla dziecka, cała też przesiąkniesz dymem - Twój wybór. Widać jaki stosunek ma do Ciebie mama, skoro przy siostrze nie pali. Przemyśl to.

Gość pelerynkas
Nie rozumiem Cię autorko. Dla mnie oczywistą sprawą byłoby, że odzywam się o to palenie do matki. Zresztą ona sama powinna wiedzieć, że nie powinna palić przy Tobie.Tak trudno wyjść na balkon albo przed dom ? I jak byłabym w ciąży, to mnie by nie obchodziło, czemu ktoś pali i czy to jego dom, czy nie, tylko unikałabym jakimkolwiek sopsobem przebywania na co dzień w dymie. A tu chodzi o Twoją matkę, to tym bardziej sprawa prosta, mówisz i tyle.

Gość pelerynkas
Rozumiem jakieś jednorazowe wyjście gdzieś, gdzie ktoś pali i głupio się odezwać, czasem tak bywa, ale na co dzień w ciąży wdychać ten dym ? Ja nie mam w ogóle na co dzień do czynienia z palaczami, ale nawet jak tylko raz kiedyś będąc w ciąży zdarzało mi się przebywać w pobliżu dymu, od razu się stamtąd usuwałam.

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
A tak w ogóle to "wczesnie" prosisz o radę co masz zrobić, w 9 miesiącu. dobre