Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamuśkaaaaa

Trzytygodniowe dziecko a fotelik

Polecane posty

Jak ułożyć noworodka w foteliku żeby główka mu nie leciała na boki nie opadła do przodu i żeby był bardziej w pozycji leżącej czy jest to wogóle możliwe?

Gość o rettyyyyy
przecież do przewożenia dzieci do 13 kg służą nosidełka a nie foteliki. nie wiesz o tym? w nosidełku jest tyłem do kierunku jazdy- i przecież na leżąco. chciałaś przewozić noworodka w foteliku tak żeby siedział??????!!!!!!

Gość o rettyyyyy
można też przewozic noworodka i niemowlaka w foteliku ale takim gdzie regulujesz oparcie i dziecko wtedy leży ale z reguły to w nosidle się wozi noworodki.

chodzi mi oczywiście o nosidło myślałam, że to oczywiste. Jest do 13 kg tylko jest dosyć glęboki i dziecko nie bardzo w nim leży

Gość żeby główka nie leciała na bok
to daj obok główki poskładaną pieluszkę żeby robiła jako taki zagłowek, a żeby nie leciała do przodu to jak zapinasz do samochodu to ustaw tak,żeby było na leżąco(jak zapinasz nosidełko do pasów, to można tak ułożyć) no chyba że do tych isofixów to wtedy nie wiem

Gość kijevna
co do główki to powinno mieć specjalną wkładkę dla noworodków, która nie pozwala się główce kiwać na boki, tak wkładka też ma specjalną gąbkę pod pupę - tak, że dziecko nie siedzi, ale bardziej leży... jesli tak nie jest to kupiłaś kiepsko skonstruowany fotelik - spróbuj pod pokrowiec pod pupę podłożyć trochę pieluch tetrowych, co do reszty nie wiem - albo da się gdzieś kupić tą wkładkę, albo uszyć można...coś takiego jak tu masz na zdjęciu: http://allegro.pl/maxi-cosi-0-13-kg-nosidelko-i1391297707.html