Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atramika

sprawa jest tego typu..... - O TABLETKACH!

Polecane posty

Gość atramika

Dzisiaj ostatni dzień biorę tabletki z blistra. Koło piątku dostanę cioty czyli idealnie na weekend. I na będzie zawsze! Tylko, że wolałabym kończyć tabletki np. w sobotę lub niedzielę i wtedy na weekend miałam już zazwyczaj spokój. I jak to sobie przesunąć? Zmniejszyć przerwę z 7 dni na 4? Można tak, bo tak zrozumiałam z ulotki

Gość atramika
????

Gość dedeedwew
wez z nastepnego blistra wiecej o 3- 4 tabletki i spokoj.

Gość atramika
szkoda mi niszczyć całe opakowanie bo ponad 50zł kosztuje :(

Gość atramika
???

Gość atramika
??????

Gość atramika
no!!??

Gość dedeedwew
no to wez 3 tabletki mniej

Gość atramika
oj coś mi się wydaje że to tak sobie nie można ile się chce a potem ile się chce to nie brać, żeby to jakaś ciągłość była

do pełnej antykoncepcji wystarczy 18 przyjętych tabletek, 21 bierze sie po to, żeby wraz z 7 dniami przerwy imitowało to wszystko 28 dniowy książkowy cykl, możesz więc z jednego opakowania wziąć 3 tabletki mniej i wtedy przesuniesz ten okres, przerwy skracać nie radzę bo ponoć może sie owulacja odblokować, nie wiem jak to jest skoro sie przy 7 dniach nie odblokowuje, ale tak mi ginekolog tłumaczył, że nagły krótki spadek hormonów i potem szybko wzrost mogą tak podziałać możesz też wziać 21 tabletek z opakowania + 3,4 dodatkowo ciągiem z następnego i rozumiem, że nie chcesz marnować tej paczki, ale ja np. miałam takie awaryjne "wybrakowane" opakowania z którego sobie dobierałam tabletki jak np. zwymiotowałam, dostałam biegunki i trzeba było przyjąć kolejną, albo jak okres wypadał na wyjazd czy ważny dzien, to wtedy z tego zapasowego opakowania dobierałam tabletki żeby przesunąć, także ono się przyda wybierz jedno z tych 2 rozwiązań :)