Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatnia żywa Ewa

mam problem z relacjami ze swoim ojcem

Polecane posty

Gość ostatnia żywa Ewa

Otóż mój ojciec jest człowiekiem dość surowym w swoich przekonaniach. Zawsze był wymagający, nigdy z jego ust nie słyszałam pochwał. Często, zwłaszcza pod wpływem alkoholu szydził ze mnie przy rodzinie i śmiał się, że jestem nieudacznikiem, bo czegoś jeszcze nie potrafiłam, albo robiłam nie w jego stylu. Teraz gdy jestem już dorosła i nabrałam pewności siebie, nauczyłam się mu przeciwstawiać. Teraz właściwie, to ja nie potrafię zapanować nad ocenianiem jego. Otwarcie mu mówię co o nim myślę i nie liczę się ze słowami. Patrzę na niego z wyższością. Generalnie, to żal mi go i jego ograniczonych poglądów. No właśnie, nie potrafię go już chyba kochać. Jak mam się pozbyć tego cholernego żalu do niego? Czasami jest mi ciężko z tym. Nie chcę nikim gardzić, a co dopiero swoim ojcem...ale jakoś nie potrafię. Heh pamiętam sytuacje z przeszłości, że nawet mijał mnie na ulicy jak obcą osobę. Patrzył na mnie, spuszczał wzrok i szedł dalej tak po prostu. Często do dziś noszę w sobie poczucie, że przynoszę tylko wstyd. Czy któraś z was, też ma takie "zajebiste" kontakty ze swoim ojcem?:O jak sobie z tym radzicie? Jak mam żyć w tej chorej relacji całe życie?

Gość ostatnia żywa Ewa
spoko podszyw. Nie miałam kontaktow seksualnych z ojcem, ani tez nie dochodziło do rękoczynów. O przemoc psychiczną mi chodzi.

Gość ostatnia żywa Ewa
ostatnio leżąc w łóżku chciałam złapać pilota niestety jego pewnis sie pod niego podszył i go chwyciłam :)

Gość ostatnia żywa Ewa
może zajrzy tu ktoś normalny? albo chociaż powazny ? :)

Gość ostatnia żywa Ewa
fajnie macie tu na forum. Potraficie rozmawiać tylko o seksie, oceniać foteczki i ewentualnie planować tu dzieci... fajnie...

Gość niechcemisielogowac
ja tak z matka:p idzie ulica i mnie nie zna eheheh wez musisz wejsc na wyzszy stopien wyjebania:P ja koncze studia i wypierdalam;]

Gość ostatnia żywa Ewa
czasami tez to zlewam, ale mama się przejmuje. Prosi mnie, żebym była mądrzejsza. Ona jest taka, że bym za nią życie oddała, ale nie potrafię jej męża traktować z szacunkiem.Nie oszukujmy się, przez niego miałam zjebaną młodość. Wciskał mi ciemnotę i czułam się gorsza od innych dzieci. Dobrze że teraz jego zdanie mam w dupie, ale i tak mnie wkurwia jak napierdala na wszystkich dookoła i siebie uznaje za świętego.