Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eslbi

Lęk

Polecane posty

Witam wyszystkich Mam Ogromny proiblem ze soba poniewz jest to spowodowne moim lekiem boje sie podjac kazda prace ! poniewaz uwazam ze nie sprostam robocie . . . jescze wieksze problemy sa z tym jak mam wysjc gzies to wiekszego grona ludzi lub duzego Miasta ! wtedy dosłownie czusje sie akby mial umrzec ! ogromne zawroty głowy mdłsoci na wymioty i wgl jaksi tkai dziwny jestem nie wiem co sie ze man dzieje moj psychiatra przepisal mi cital ! Jakie to ma działnie ? pomoze? jak juz od 5 lat sie tAK Mecze : (((((((((

Gość kikki99
Znam to uczucie , mam tak samo.

Gość zobacz...
Nie rozumiem. Czy Ty od 5 lat ten Cital bierzesz? I bez efektu? Czy przyjmujesz go od niedawna?

dopiero zaczynam go brac 3 dzien juz biore a mecze sie z tym od 5 lat bo nie wieidzelm co mi jest i co z tym zorbic

Nie ma czego sie bać ! :) początki są zawsze trudne, ale potem będzie dobrze :) zawsze tak jest. I nie chodzi tu tylko o prace :) np. w wyborze szkoły, podjęcia decyzji o zajsciu w ciaze itd. zzawsze sa obawy ze sie nie da rady :) musisz po prostu sprobowac, i powoli, powoli uswiadomisz sobie, ze nie takie to straszne ;]

Gość ja.ja.ja...
doskonale cie rozumiem, tez mam leki ale co najgorsze juz mam nadzieje za soba :) lekarz mi w tamtym roku przepisal coaxil ale pobralam przez jakies 2 tygodnie i rzucilam to, a zmienilam nastawienie do zycia - co ma byc to bedzie, najwyzej zwariuje;) poza tym troche ruchu, muzyki i kontaktu z przyroda i co najwazniejsze - z ludzmi. trzymam za ciebie kciuki:*

noo to sie wydaje bardzo latwe ale sama mysl juz mnie zabija ! zle sie czujee odrazu ! mdli mnie !bylem raz w pracy i zrezygnowalem bo jak mine zlapalo to odrazu we lbie sie krecilo i wymiotowac sie chcualo nie wiem zobacze jak to bedzei po tym leku moze cos sie zmieni ! ;/

Gość zobacz...
Cierpliwości. Z tymi lekami, to jest tak, że zaczynają na dobre działać dopiero gdzieś w drugim lub nawet trzecim tygodniu brania. Ale są skuteczne, sam zobaczysz. Tak że głowa do góry! Dobrze będzie. Pozdrawiam. :)

Gość zobacz...
I zaglądaj tu. Ja będę, bo dodałam Twój temat do moich ulubionych. Jestem po przejściach i mnie tego typu leki bardzo pomogły. Biorąc je wróciłam do normy, czyli życia bez lęku. Zobaczysz... wszystko będzie dobrze! Tylko bierz regularnie lekarstwa i słuchaj poleceń lekarza? A chodzisz do specjalisty, czy to lekarz pierwszego kontaktu Ci przepisał? W tej chorobie jednak lepiej być pod opieką odpowiedniego specjalisty. Trzymaj się! :) Zobaczysz... dobrze będzie! 🖐️

Gość wiec wiecc
będzie dobrze, udaj się na terapie do dobrego specjalisty,

Wybralem sie Do do psychiatry ktory jest niby najlepszy w tym co robi znajomi oraz rodizna mi go polecili i odrazu na 1 wizycie wystzko mu powiedizalem i przepsial mi cital mowil ze ta choroba jest do wyleczenia ! bardzo bym chcial sie pozbyc tego to mi utrudnia zycie i nie moge w pełni z niego korzystac ! pieniadze sa kazdemu potrzbne a ja pracowac nie moge ! mysli leki wszystko mnie niszczy. ja tu codziennine zagladam zlaezy mi na zdaniu innych ktorym to pomogło ! chciabym aby min tez pomogło

Gość leki to nie wszystko
to co Cię trapi to albo nerwica albo fobia społeczna myślę że zamiast polegać wyłącznie na lekach powinieneś szukać pomocy psychologa/psychiatry i przede wszystkim podjąć się terapii, jest wiele metod które pomagają uporać sie z takimi problemami leczenie nerwic, depresji, fobii jest skuteczne jedynie jeśli dobrze dobrane leki stosuje się RAZEM z pscyhoterapią psychoterapia jest nawet ważniejsza niż lek, bo lek ma być stosowany doraźnie, w najcieższym okresie po to by możliwa była psychoterapia jeśli nie podejmiesz sie terapii musisz być świadomy że będzie jeszcze gorzej gdy będziesz w końcu musiał odstawić leki, po jakimś czasie one już nie działają więc psychoterapia to jedyny ratunek pamiętaj kiedyś nadejdzie dzień że będzie trzeba odstawić lek i ty musisz być gotowy i zdolny do tego by radzić sobie sam bez leków

Dostalemn katalog od Psychiatry zbyem dowiedzlel sie wiecej co o tym leku ! i ooglnie to mam z kazdego po troche tzn takie objawyt mi sie dzieja ! z leku uoholnionego . napadowego fobi społecznej oraz zaburzenie obsesyjno = komplusyjne ! z kadego ocs jest ! to jest dziwne nie wiem czy to jest REALNE miec z kazdego po trochu ale to co tu jest opisane z kazdego leku to mi sie dzieje wiec jeszce nie zastwam sie jak to bedzebez leku ktory biore

Gość byłaznerwicowana
To co opisujesz to objawy fobii społecznej, nerwicy ale to wszystko to sa tylko określenie i nazwy na, których nie powinienes sie skupiac bo to nie jest najwazniejsze To nie są choroby wszystko o czym piszesz bierze się z TWOJEJ GŁOWY i z TWOJEGO POCZUCIA WARTOŚCI Musisz nad tym popracować, na pewno przeżyłes jakies upokarzające sytuacje, nie radziles sobie odpowiednio z problemami a wsytarczy mniej sie przejmowac innymi ludźmi tylko popatrzec na siebie. Jeśli boisz sie isc do pracy to tak na prawde nie jestes pewnien gdzie chcialabys pracowac, boisz sie upokorzenia ze zrobisz cos nie tak albo wyjdziesz na glupka więc najpierw popracuj nad swoja samooceną, zajmij sie soba a praca sama sie znajdzie:) Brałam leki przez 5 lat moze troche dluzej juz wiecej ich nie wezme wszystko siedziało we mnie, nie było to łatwe ale doszłam do przyczyny mojego złego samopoczucia i w sumie autodestrukcji.

Wiesz co Masz swieta racje dokaldnie tak jest jak mowisz ale jak to wszystko ogarnac?? od czego zaczac to nioe jest takie proste jak sie wydaje zawsze lepiej jest mowic gorzej juz to zorbic ;/ jestem w kropce ogolenie mam myslenei pesymistycznie wystzko zakaldm negatywnie i jestem na NIE ;/ nie zorbie nie umie nie potrafie . . . ! to jest naprawde dziwne

Gość zobacz...
No właśnie. Od czego zacząć? Uważam, że od terapii u dobrego psychiatry. Z odpowiednimi lekami wkroczy. Ty będziesz dobrym pacjentem i sam leczenia nie przerwiesz. Powoli, krok za krokiem zaczniesz wychodzić na prostą. Zobaczysz, słoneczko zaświeci. Mrok się zmniejszy. Zaczniesz sobie radzić z problemami. Lęk ustąpi. Dostrzeżesz znowu swoją wartość. I ja Ci tutaj mocno kibicuję! Bo sama po takich przejściach jestem.

No to jestem na dobrej drodze mam psychiatre dobrego i przepisal mi ten lek Cital wiec zobacyzmy nastepna wizyte mam jak lek zacznie mis ie konczyc. alkoholu nie pije papierwosow nie pale innych uzywek nie tykam wiec mysle ze bedzei dobrze . Dziekuje :* i Gratuluje tobie :*