Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej12345

Angina , zaapalenie gardla, pomozcie!!

Polecane posty

Gość hej12345

witam od 5 dni po prostu nie moge sie ruszyc z lozka.po sylwestrze gardlo i glowa mnie strasznie rozbolalo. w poniedzialek bylam u lekarza ktory stwierdzil ze mam zapalenie gardla i przepisal mu antybiotyk Duomox. Bylam pewna ze po zazyciu chociaz dwoch tabletek bedzie mi juz lepiej bo zawsze tak mam. niestety od tamtego czasu czuje sie jeszcze gorzej. wymiotuje i nie moge wstawac z lozka bo mam mroczki przed oczami, dreszcze i odrazu musze biec do lozka. dodam ze moja mama ma to samo co ja, identyczne objawy. W nocy nie mozemy s0pac poniewaz mamy takie dreszcze ze sie nie da a bol gardla jest tak niesamowicie mocny ze chyba nigdy tak mnie nie bolalo:(wezly chlonne mam bardzo spuchniete. caly czas pije cikeple herbatki z miodem, mleko z miodem, plukam sobie gardlo rumiankiem, jem cieple kisle , rosol itp.. i nic :( jutro jest swieto i wszystko pozamykane a chcialam isc do lekarza bo czuje ze nie przejdzie mi. jak myslicie, powinnam zmienic antybiotyk? moze to przez niego te nudnosci zawroty itp? czy przez chorobe po prostu? moze na kogos ten antybiotyk zadzialal tak jak na mnie albo po prostu zadzialal troche pozniej? nie wiem co robic okropnie sie czuje:( i mam goraczke non stop:(prosze o jakas rade pozdrawiam

Gość aha i achhhh
źle trafiony antybiotyk, ja walczę z chorobą od... Wigilii. dzisiaj dostałam receptę na kolejny antybiotyk :o

Gość jagienka1985
ja miałam tak po lekoklarze - nie polecam, dreszcze, nudności, straszny stan ale koniec koncow lek pomogl :) z angina trzeba czasu, tydzien polezysz i bedzie dobrze ;)

Gość jagienka1985
lekoklar w każdym razie odradzam. najgorszy antybiotyk jaki kiedykolwiek zażywałam, skutki uboczne odczuwalne i w necie szukałam opinii i nie tylko na mnie tak zadziałał, więc coś w tym jest. Ja nie raz bralam antybiotyk i zawsze mi pomagał, mogłam normalnie funkcjonować, chodzić do szkoły, pracy itd, przy lekokllarze nie dało się wyjść z łóżka :)

Gość wuj samobój
miałem to samo - tzm zapalenie górnych dróg oddechowych dostałem Amoksiklav 1g - kuracja 1 tydzień. w trakcie brak dolegliwości (skład taki sam jak duomox) objawy ustąpiły jeszcze lekki kaszel ale nie to co było...

Gość bajlaaaa
ja bym zrobiła tak na twoim miejscu: Jesli do jutra nie poczujesz minimalnej poprawy to jedz sobie na pogotowie- ja zawsze tak robię:) tym bardziej jak bedziesz miała jeszcze jutro gorączkę i wymioty. no bo tak naprawde to juz 3 dni bierzesz leki i powinno ci juz troszke ulzyc... a tak pozatym to czasami antybiotyk potrzebuje troche czasu chociaz ja miałam też duomox i poprawa minimalna u mnie juz była.

Gość esssaaaaaaaaaaa
wiesz co, ja nie mialam takich objawow az strasznych jak Ty, serdecznie Ciw spolczuje, mialam 3 tyg temu objawy grypy i takie anginowe gardło. i dostalam od lekarki wlasnie duomox. lekarka powiedziala ze to lekki antybiotyk tak na poczatek bo dawno lekow nie bralam. no i owszem, goraczka i bol miesniow przeszedl ale gardlo cale czas zawalone i straszny ból. troche po tygodniu mi przeszedl ten bol gardla, ucieszylam sie i wypilam sobie troche alko. no i wtedy tragedia! zaczelo sie wszytsko od nowa, zaczelam smarkac krwią i dusisc sie kaszlem ale nie poszlam juz do lekarza bo stwierdzilam ze nie bede sie faszerowac kolejnym antybiotykiem zeby jeszcze grzybice dostac. wyleczylam sie babcinymi sposobami - duzo goracej herbaty z miodem lipowym i cytryną, plukanki gardla wodą z solą, kasza jaglana, napary z rumianku do wdychania na zatoki i zmiazdzylam czosnek i smarowalam nim gardło od wenwątrz. mi pomoglo i po kilku dniach poczulam sie znacznie lepiej. stąd w niosek ze duomox jest do dupy, juz lepsze naturalne leczenie . ale przy Twoim stanie poszlabym do lekarza prosic o zmiane leku bo brzmi to bardzo powaznie a duomox jakiś lewy jest..