Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka z nartamiii

pytanie do narciarzy i snobordzistow :)

Polecane posty

Gość majka z nartamiii

mam pytanie jak wyczyscic - prać strój narciarski - spodnie i kórtka chodzi mi o to czy po wypraniu w pralce kórtki i spodni przy następnym u zyciu nie bedę one szybciej wsakać wody

Gość żadna dziewczyna go nie zechce
w pralce model LX846/m0/229/32/6

ne pierz w za wysokiej temp , porządnie wysusz :) będzie dobrze :) przecież nie leżysz godzinami na śniegu :)

Gość majka z nartamiii
dzieki za rady.....zastanawiam sie czy nie oddac do pralni chemicznej....mam białe spodnie wiec zawsze bedzie to dla mnie problem

można i tak :) ale nie wydaje mi sie ,zeby pranie " zwykłe " im zaszkodzilo . Swój strój piorę zawsze po sezonie i nie widzę ,zeby coś mu dolegało :)

Gość majka z nartamiii
ciuchy nie są mniej przepuszczalne???? jedank mam obawy jak je wyprać:((

wszystko sie niszczy i zużywa , ale to raczej nie z powodu prania :) nigdy jeszcze ich nie prałaś w wodzie ?

zresztą teraz ubrania do sportów na sniegu i mrozie są szyte z tak " wymyślnych " technologicznie tkanin ,ze tylko - chyba ? - zaszkodzić by im moglo gotowanie :)

Gość majka z nartamiii
nie nie prałam to dopiero moj pierwszy sezon na nartach...zakupiłam strój i w góry pojechalam a teraz trzeba by wyprac tylko obawiam sie zez niszcze i tyle

Gość majka z nartamiii
jakies inne pomysly??

Gość sewen
ło matko , dizwczyno nie dizwacz , wypierz po prostu i tyle .Zresztą jest przecież na kurtce metka jak należy czyścić dany wyrób , to jakie sztuki chcesz z tym wyprawiać ? A po co kupowałaś białe spodnie ? Przecież śnieg mimo ,ze jest biały jest zaniczyszczony a Ty jesli słabo jeździsz to pewne ,ze będizesz je miała brudne .

Gość gość
Na różnych blogach tematycznych można zleźć sporo poradników. Np tutaj: http://austria-na-narty.pl/, na blogu znajduje się wiele porad na temat gór i wszystkiego z nimi związanego ;)

Gość gość
Ja swoje oddaje w pralni. Wydaje mi się, że można je zwyczajnie uprać. Na pewno znajdziesz informacje w instrukcji obsługi. Ja odzież narciarską zamawiałam z www.nartykrakow.pl i wszystkiego się dowiedziałam.