Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem why

czy wasze dzieci w wieku 1-2 lata śpiące w łóżeczku też tak szaleją?

Polecane posty

Gość nie wiem why

pytam bo mój synek całą noc zmienia położenie, zasypia z głową z jednej strony za chwilę jest z drugiej strony łóżeczka, lub w poprzek skulony, lub z nogami na szczebelkach opartych...... Czy u was też tak wygląda spanie dzieci? Czy poprawiacie je z powrotem, czy tak śpią, raz pod kołdrą, a raz na kołderce? I w ogóle w czym teraz śpią? Martwię się i okrywam synka przez całą noc bo nie chcę by zmarzł........ A jak uwas?

Gość taka sobie jedna ania
heh moj robi to samo, teraz juz dalam sobie spokoj z poprawianiem, bo tylko sie budzil

Gość nie wiem why
a w co go ubierasz na noc? i jaką masz temperaturę w pokoju syna?

Gość moja mala
ma tak samo raz tak spi raz tak teraz sypia w spiochach typu pajacyk i bodziak z krotkim pod spodem

Gość nie wiem why
właśnie, ja też tak ubieram, ale i tak wydaje mi się że jak się tak rozkopie to będzie mu zimno, w pokoju ma około 19 stopni

Gość moja mala
hmm ja tez myslaam ze bedzie jej zimnoi czasem wstaje w nocy przykryc

Gość nie wiem why
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość malnka019
ja mam to samo mój ma półtorej roczku i wierci sie w nocy starsznie a dodatkowo budzi sie do picia 6 razy w zwyż

Gość farafa
Moja córka ma 17 miesięcy- również "szaleje" w łóżeczku, dlatego aby nie zmarzła zakładam jej dość szeroki śpiworek- może w nim nawet wstać, nie krępuje jej ruchów, a ja się nie martwię, że zmarznie i nie wstaję co chwila by ją przykryć.

Mój tez tańczy po kojcu jak szalony, śpi w pajacu polarowym, pod to body z krótkim rękawem. Często śpi na kołderce. Ma 1,5 roku.

Gość moj bobas tez sie kreci
wczesniej sie marwilam i budzilam,zeby go przykryc ale teraz spie na calego.Ma 20 miesiecy.Spi w body z dlugim rekawem i pajacu z polaru.Temp 24 do 20 rano.Wrecz mu jest goraco i nawet go nie przykrywam

Gość moja córcia też tak śpi
czasem ją kładę z powrotem na poduszce, a czesem okrywmam tylk okocem i śpi dalej

Gość moga Cie zwolnic
dosyc cieplo sa ubrane, moze dlatego sie wierca, my mamy bawelniana pizamke z dlugim rekawem, w pajacach (ale nie polarowych tylko bawelnianych) spal tak do maksimum 1 roku, w mieszkaniu jest przewaznie 21 stopni a i tak czasami widze ze jest lekko spocony pod kolderka

Gość julka i spółka
moja córka śpi tylko w body i pampersie

Gość Lipcowamama
U mnie ta sama sytuacja. Synek 1,5 roku śpi w różnych pozycjach i kierunkach. Ubieram go w body i bawełniane spodenki od piżamki. W nocy jak się przebudze to go przykrywam, ale bywa że śpi odkryty. Nigdy się nie przeziębia więc myślę że nic mu nie jest:) W mieszkaniu jest ok 22 st

Mój synek półtora roczku śpi dokładnie tak samo! zasypia na poduszce a potem śpi w nogach :) Kiedyś go kładłam spowrotem ale czasem się budził więc już go nie ruszam. Synek śpi tylko w pajacyku bawełnianym, lub w piżamce 2 częściowej. Mamy ok.21-22 stopnie. Kiedyś też martwiłam się że mu zimno i wstawałam co chwilę by go przykryć, ale teraz już nie wstaję. Wyszłam z założenia że gdyby bylo mu zimno to by się budził. Rano gdy wstanie to ma ciepłe stópki i rączki, nie jest chory więc mu chyba tak dobrze. Mi czasem zimno ale widocznie jemu nie. Zakupiłam kiedyś synkowi śpiworek ale tylko się w nim męczył i ciągle budził.

A w jakim miesiącu urodziły się wasze dzieci? Bo słyszałam opinię że tym co urodzili się latem zazwyczaj jest ciepło. Ja urodziłam się zimą i często mi zimno. A mój synek od małego nie lubił być ubierany, najlepiej to by latał na golasa

Gość wiem wiem marudzę ale
już marzę o tym aby wydać prawie 500 zeta za to, żeby po 4 miesiącach od narodzin dziecka innej idiotce wcisnąć to badziewie :-O i zakupić znowu coś innego do spania......... czegoż to ludzie już nie wymyślą...może jeszcze na brzuchu matki powinno spać po urodzeniu? żeby w pozycji płodowej nadal było? Idiotyzm totalny........

Gość no taaaak
reklama dźwignią handlu

Gość specjalista wam napisze tak
najlepsza temp w pokoju dziecka to 19-21st (nie wiecej!!! ) odpowiednie ubranko to tej temp to: 1.body z krotkim plus cienkitkie śpioszki 2.body z dlugim plus skarpetki 3.cieniutki pajacyk nie ma potrzeby przegrzewania dziecka!!

Gość ciekawe to co piszesz
zwłaszcza że w każdym z tych zestawów inne partie ciała są odkryte :-O

nie wiem jak pozostali, ale ja uważam, że pampersik i pajacyk - to jest świetny zestaw do spania. czasem w nagłych przypadkach trzeba zmienić pampersik, ale do poki nie przecieka - jest to nie konieczne:) a pajacyk wielokrotnego użytku:P :P