Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obladiobladaaaa

POMOCY - ZAJADY!!!!

Polecane posty

Gość obladiobladaaaa

jak w temacie - o czym mogą świadczyć i jak się ich pozbyć???? od paru dni mnie męczą :(

Gość obladiobladaaaa
podnoszę!!!!

miałam to samo ! ;> zajady są brakiem witaminy B2. Możesz ją kupić w aptece - w tabletkach ok. 8 zł. :)

Gość obladiobladaaaa
dziękuję za pomoc :) chociaż dalej nie mam bladego pojęcia skąd wziął się u mnie niedobór nigdy tak nie miałam :(

Uwierz mi, że ja też nie ;/ na początku stosowałam masc lips, taka specjalna na zajady ale nic mi to nie dało, pozniej zaczelam brac jedna tebletke dziennie witaminy B2 problem zmniejszyl sie ale nie do konca ;/ jezeli Tobie sama witamina nie będzie pomagać to stosuj jeszcze Clotrimazolum hasco. tylko nie oblizuj ! :D mi to pomaga :))

Gość walczyłam z zajadami kilka
lat. Nie pomagało nic. Ani witamina B2, ani różne mazidła. Wciąż kąciki pękały aż zrobiła się blizna. Dopiero przez przypadek kiedy byłam u dentysty opowiedziałam o swoim kłopocie kiedy musiałam rozdziawić gębusię i znów usta pękły i zaczęły krwawić. Pani doktor przepisała mi maść robioną w aptece, której składnikami jest witamina B1, B2 i neomecyna. Bo jak się okazuje zajady powstają na skutek wydobywania się śliny z ust i robi się grzybica w tych kącikach. Na ogół dzieje się to bez naszej wiedzy podczas snu. Od tamtej pory nie mam kłopotów. Więc radzę wybrać się do dermatologa i poprosić o receptę na to mazidło

Gość konpka
Ja właśnie mam dwa - coprawda już praktycznie ich nie widać, ale przez tydzień męczyłam się z nimi, aktualnie jestem już w tej ostatniej fazie. Też miałam niedobór witamin i wydaje mi się, że właśnie przez to spóźnił mi się okres. Ogólnie używam maści i soku z cebuli, ładnie się zagoiło, pewnie w niedziele nie będzie już śladu :)

w sumie ja najpierw bym zaczela jednakz ta witamina - moze to tylko zwykly niedobor ;d

na zajady i blizny genialny jest zinalfat- niestety drogi, bo ok. 40 zł, ale starcza na baaardzo długo