Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyta kałuża

Ocena z dyplomu się liczy?

Polecane posty

Gość rozmyta kałuża

Obecnie jestem na 5roku i w czerwcu zamierzam się obronić z pracy mgr czy podczas rozmów kwalifikacyjnych pracodawcy bardzo zwracają uwagę na ocenę na dyplomie?

Gość kapusniaczek57675
daj sobie spokój ze studiami rób swój biznes

Gość rozmyta kałuża
Koelzanka mi zwrocila uwagę ze z oceną 3 z dyplomu mam mniejsze szansę na pracę niz ona z ocena 4 :(

Gość serena bler
nie pamiętam dokładnie ale z licencjatu miałam 4, znalazłam pracę w ciągu dwóch miesięcy i oczywiście w zawodzie nikt mnie na żadnej rozmowie nie pytał o ocenę z obrony, jeśli już pytania dotyczące wykształcenia, to dlaczego takie a nie inne

Gość serena bler
bzdura, nie liczy się ocena tylko kompetencje

Gość wszystkie piekne
dyplom dajesz dopiero jak cię przyjmą do pracy :p w ogromnej większości nikogo nie obchodzi co miałaś na dyplomie. Możesz mieć 5 ale jak skończyłas predagogikę to i tak przegrałaś życie

Gość rozmyta kałuża
Niestety studiujemy obie socjologie :( wiec raczej na dobra prace nie mamy co liczyc.. heh dlatego wlasnie myślałam, że stopień wyżej na dyplomie zrobi jakieś wrażenie ...

Gość paruffkowa
ocena z dyplomu ma średnie znaczenie, wszystko zależy od tego gdzie chcesz pracować, jeśli w topowej kancelarii prawnej, jednostce medycznej...to ocena może być brana pod uwagę rekrutuję wiele osób do topowych instytucji finansowych i powiem, że dla promila klientów ma to znaczenie, tak więc twoja koleżanka wywyższa się niepotrzebnie

Gość serena bler
ale ksero dyplomu lub zaświadczenia o zadniu egzaminu dyplomowego składa się z cv i lm najczęściej razem

Gość wszystkie piekne
ciekawe gdzie się składa ksera dyplomów , pierwsze o tym słyszę :p

Gość rozmyta kałuża
No też racja! Raczej o ksero dyplomu nie proszą tylko pytaja o kierunek ukonczony...

Gość paruffkowa
przeprowadzałam rekrutację między innymi do : kredyty i chwilówki, kredyty tesco, provident a także do banku spółdzielczego w kolbuszowej

Gość ale masz problem....
wysoka ocena to byłaby ci potrzebna, gdybyś zostawała na uczelni i chciała tam pracować :) Nigdzie indziej nie pytają o oceny tylko o to, co skończyłaś i czy masz jakąś praktykę. Ocena jest wyłącznie dla twojego dobrego samopoczucia i zaspokojenia ambicji

Gość serena bler
z pewnością nie wszędzie, ale w państwowych zakładach pracy na pewno

Gość mam coś w kieszeni
ksero dyplomu z cv???? bzdura dokumenty poświadczające wykształcenie przekazuje się firmie po zatrudnieniu, kadry muszą mieć te dokumenty choćby do wyliczenia wymiaru urlopu (chyba wiecie, że szkoła też wchodzi w ten wymiar)

Gość paruffkowa
nie tyle państwowe zakłady co budżetówka , czyli wszystkie urzedy , gdzie i tak pracują ludzkie odpady

Gość mam coś w kieszeni
no tak, w państwowych to trzeba tonę dokumentów złożyć już na rekrutacji, ale to inna bajka

Gość serena bler
jak się zatrudniałam to musiałam tylko nogi złożyć u dyrektora a właściwie rozłożyć

Gość serena bler
podszyw :p

Gość serena bler
w budżetówce fajnie się pracuje, są świadczenia dodatkowe, posuwanie, rżnięcie, pierdzenie w stołek, wiele się tu nauczyłam np. myć szklanki, obsługiwać ksero i korektor do długopisu, opanowałam też podstawy komputera, czyszczę te podstawy co tydzień ściereczką z mikrofibry

Gość serena bler
podszyw again :P :P

Gość dj bizon
serena spoko, dajesz radę

Gość serena bler
dla jasności pracuję w firmie pocztowej 🖐️

Gość rozmyta kałuża
To po co jest w ogole ta ocena w takim razie?

Gość serena bler
taki bajer ;)

Gość serena bler
mam odruch lizania, to po znaczkach...

Gość Jaa..
O ocenę z dyplomu nikt nie pyta bo i po co ? Przecież to nic nie znaczy. Same studia jako takie bardzo się zdeprecjonowały i mam wrażenie, że w dalszym ciągu to tylko chwilowa ucieczka przed bezrobociem. Po socjologii nie dostaniesz takiej pracy w której ktoś zwraca uwagę na oceny, pewnie nawet jak jakaś znajdziesz to w zawodzie nie będziesz pracować bo socjologów do niczego nie potrzeba. Mam tylko nadzieje, że dobrze bawiłaś się podczas studiów i nie marnowałaś tego czasu na naukę bo nie było warto.

Gość rozmyta kałuża
Socjologia moze nie jest az tak prestiżowym kierunkiem jak prawo czy medycyna ale to zawsze lepsze od pracy po liceum na kasie w biedronce czy tesco... To byl jedyny kierunek w miescie ktory mnie interesował i był na miarę moich mozliwości- na studia w większym mieście nie miałam szans...

Gość Jaa..
rozmyta kałuża Ja nie mam nic do socjologów, ale naprawdę nie widzę dla nich zajęcia. Socjologię, można studiować dla poszerzenia własnych horyzontów bądź dla własnej satysfakcji, ale stawiać na nią jako na źródło dochodów w późniejszym życiu to dla mnie duże nieporozumienie. Sam miałem ją dwa semestry, ale na studiach inżynierskich to tylko relaksujący dodatek. Ocenami się nie przejmuj to nie jest żadne kryterium podczas rozmowy o pracę.

Gość rozmyta kałuża
Jaa Masz rację, ale niestety socjologie juz studiuje 5rok i kończę w tym roku więc tych 5lat nie wymaże ze swojego zycia. Dlatego teraz zastanawiam się gdzie i co po tej socjologii robic