Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwona-sukienka

Mam problemy ze snem.. Późno zasypiam a później nie mogę wstać :(

Polecane posty

Gość KrysiakK956
Po dużym stresie w pracy często też nie mogę zasnąć a jak już mi się to uda to póżniej tez mam niezwykły problem z tym żeby się zwlec z łóżka i tak odciągam moment wyjścia spod mojej cieplutkiej poduszeczki a pózniej latam po mieszkaniu jak szalona. Nie wiem może zacznę sobie jakies ziółka na sen parzyć co myślicie? Polecacie coś?

Gość Annna91
Zmień pracę na mniej stresową i będziesz miała spokojny sen :)

Gość gość
U mnie problem ze snem był wywołany dokładnie tym samym. Zmieniłam pracę, doszły mi nowe obowiązki i ogromny stres, przez co kładąc się wieczorem nie robiłam nic innego, jak tylko myślałam o tym, czy na pewno wszystko zrobiłam dobrze i co jeszcze jutro muszę zrobić. Leżałam tak w łóżku do 3-4 w nocy, zasypiałam na 2-3 godziny i kolejny dzień byłam nie do życia. Problem rozwiązał suplement diety, nie żaden lek na receptę. Brałam Forsen forte na pół godziny przed zaśnięciem i odjeżdżałam w krainę snów bez problemów, dzięki temu w ciągu dnia działałam wydajniej i mogłam więcej zrobić.

Gość gość
Dokładną diagnostykę robią w Vitanea przy Podłęskiej w Krakowie. Warto się tutaj umówić na konsultację. Mojej siostrze pomogli, a przez wiele lat miała problem ze snem. Lekarze tylko załamywali ręce. Sam mam do nich teraz iść na takie badanie metodą Volla i jestem ciekaw co mi wyjdzie.

Gość krupajoanna
Słyszałyście o czymś takim jak zakwaszenie organizmu... Podobno jeśli źle jemy, nie ćwiczymy to nasz organizm się zakwasza i możemy mieć problemy ze snem, zmęczeniem ciągłym itd. Mozna kupić taki preparat na odkwaszenie, może warto spróbować, pije się go na czczo, moż na kupić w internecie na stronie Blue Nature

Gość gość
Przecież chatę mogłaś wysadzić....

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak zakwaszanie organizmu. Od pozbywania sie zlych rzeczy i toksyn mamy wątrobę nerki i jelita. Tak samo detox. Naukowo obalone mumbo jumbo.

Gość gość
na mnie działa kozłek lekarski, jak nie mogę się wyciszyć przed snem, bo mam stresujący dzień. Mogę się przewalać próbując zasnąć nawet 2 godziny, a tak, pół godziny i nie wiem kiedy zasypiam. Rano spokojnie wstaję, rześka. Teraz mam nervomix forte, w sumie zażywam go rzadko i uważam, że naprawdę na mnie działa

Najlepszą naturalną metodą będzie stopniowe przesuwanie godziny, o której idziesz spać, np. o 15-20 minut codziennie aż dojdziesz do swojego odpowiedniego rytmu. Możesz też spytać swojego lekarza rodzinnego o jakieś naturalne suplementy, które pomagają zasnąć. Dodam jeszcze, że ja poradziłam sobie z tym problemem kiedy zaczęłam pracę jednocześnie studiując. Już pierwszego dnia zasnęłam koło 22 bo zasypiałam na stojąco i miałam gdzieś oglądanie filmików przed snem itd.

Gość gość
zespół opóźnionej fazy snu.