Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca allegrowiczka

pytanie do tych,którzy kupują na allegro

Polecane posty

Bardzo prosze o pomoc osoby,które kupują na allegro o pomoc. Założyłam sobie konto i wylicytowałam książkę. Teraz musze za nią zapłacić i tu mam pytanie. Dostałam maila z potwierdzeniem wygranej licytacji i tam w tabelce z danymi są opcje dostawy: - list ekonomiczny: 5,00 zł - list priorytetowy: 6,00 zł - list polecony ekonomiczny: 7,20 zł - lList polecony priorytetowy: 8,20 zł - odbiór osobisty i następujące formy płatności: - zwykły przelew (płatność z góry), - płatność przy odbiorze, -płacę z Allegro Chciałabym,żeby ta osoba przysłała mi tę książkę pocztą zwykłym listem. Niestety nie mam internetowego konta bankowego,więc nie zrobię przelewu przez internet. Czy mogę wpłacić pieniądze na konto sprzedającego na poczcie? to byłaby ta płatność z góry. Albo czy można zapłacić listonoszowi jak przyniesie przesyłkę? I wtedy będzie to ta płatność przy odbiorze? Powiedzcie czy dobrze to wszystko rozumiem.

Gość trzeba mieć zawsze zapas
nie ma w opcjach przesyłki pobraniowej, więc nie możesz zapłacić listonoszowi przy odbiorze; płatność przy odbiorze byłaby gdybyś odbierała osobiście; możesz pieniądze wpłacić na poczcie.

dzięki, tak mi sie włąśnie wydawało. Mam jeszcze jedno pytanie. Zalogowałam sie na allegro i mam tam liste kupionych przedmiotów. Wybieram tę książkę i klikam Zapłać., potem Dalej i mam listę banków. Skoro nie mam żadnego konta internetowego to chyba powinnam zaznaczyć zwykły przelew? i potem drukuję druk przelewu?

Gość ewgt4h
druki przelewu sa dostepne na kazdej poczcie, zawsze sa ulozone w stosikach obok innych drukow.

tak, wiem,ale teraz mam tak napisane: 1.Sprawdź poprawność wybranych opcji. Jeśli dane są prawidłowe, kliknij w Zapłać. 2.Zapłać za zakupy na stronie banku lub wydrukuj formularz przelewu. 3.Sprzedający otrzyma informacje o Twojej wpłacie na Karcie płatności oraz w e-mailu

poza tym nie znam numeru konta sprzedającego,żebym mogła sama wypełnić ten druk

Gość trzeba mieć zawsze zapas
więc wybierz opcję wydrukuj formularz przelewu

Gość ewgt4h
no to mnie zagielas. moze cos zle zaznaczylas na poprzedniej stronie? a poza tym, w opcjach, ktore daje ci sprzedawca jest mozliwa platnosc przy dobiorze. wydaje mi sie, ze zaznaczylas gdzies, ze robisz przelew.

bardzo dziękuję za pomoc

Gość ewgt4h
nr konta sprzedajacego dostaniesz albo juz dostalas na maila, albo jest na stronie tej aukcji, po prawej stronie, tam gdzie normalnie jest kup teraz, beda opcje do wyboru, np dane kontrahenta, cos takiego.

są dane kontrahenta i tam jest tylko adres tej osoby nr konta nie ma, w mailu też dostałam tylko adres zamieszkania, adres email i nr telefonu

ewgt4h tak zaznaczyłam zwykły przelew, bo płatność przy odbiorze to chyba tylko prze odbiorze osobistym. w opcjach dostawy był tylko odbiór osobisty, nie było nic o przesyłce pobraniowej,więc chyba dobrze zrobiłam?

czy na druku wpłaty może być samo imię, nazwisko i adres sprzedającego?

ponawiam prośbę o pomoc