Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eryka05

Znacie kogoś ze schizofrenią , podwójną osobowością ??

Polecane posty

Gość eryka05

Jak wyglada zycie z osoba ktora ma dwie osobowosci ? W jednym ciele ? Pytam z ciekawosci ,poznalam jedna panią ktora zyje ze schizofrenikiem i glupio mi bylo zapytac .

Gość dhjdkd
jak bierze leki to jest ok gorzej jak przestanie brać ja mam nerwice natrectw i schizofrenie paranoidalną i mój mąż ma ciężko ze mną.. a to, że nie jest ideałem pogłębia jeszcze mój stan

Gość phinka
schizofrenia tylko etymologicznie oznacza rozszczepienie umysłu, ale to tylko nazwa w praktyce nie oznacza, że chory ma więcej niż jedną osobowość. swoim pytaniem zrobiłabyś z siebie idiotkę, nie mówiąc o braku taktu. przeczytaj coś na ten temat, choćby hasło w wikipedii zanim zaczniesz zadawać głupie pytania

Gość no własnie tak chciałam
spytać bo wydawało mi się, że rozdwojenie osobowości i schizofrenia to wcale nie to samo

Gość kot13
ze schizofrenią to tylko z literatury ale z podwójną osobowością to każdy facet spod znaku bliźniat- kłamią nawet podając godzinę przypadkowemu przechodniowi ale w podrywaniu przeuroczy- niestety zazdrośni o cudze sukcesy w związku z tym w zaciszu domowym zrzędliwi:-) ( kobiety bliźniaczki o dziwo wspaniałe)

Gość abeese
bo to nie to samo , ktoś się naoglądał telenowel - tam to polularny temat ,albo naczytał bzdur w kolorowych pisemkach :O A co do kafe...moze nie az tyle ,ale tutaj naprawdę sa setki ludzi z roznymi problemami psychicznymi , ciągle u nas panuje przekonanie ,że prsychiatra równa się kaftan i piguły :o

Gość phinka
często używamy potocznie określeń typu depresja czy nerwica i nie ma w tym nic złego o ile zdajemy sobie sprawę, że nasz dołek z powodu pracy czy chłopaka, to nie to samo co depresja w sensie klinicznym kiedy nie widzisz sensu żeby wstać z łóżka do do łazienki i lejesz pod siebie, bo ci wszystko jedno

Gość kot13
;-)

Gość zielona fasolkan
OO racja , przeraza mnie to bagatelizowanie depresji i nerwicy :( w telewizji jakas aktoreczka ma smutek , siedzi w domu i odrazu depresja :O ktos pokrzyczy -nerwica , kazdy dolek ..moze masz depresje ? Tak jak wyzej napisalas depresja to powazna choroba a nie dluzszy lub ktotszy brak nastroju