Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listen to your heart

ALPICORT E

Polecane posty

Gość listen to your heart

Witajcie:)mój problem wygląda tak, ze od jakiś 3 tygodni bardzo wypadają mi włosy. Prawdopodobnie jest to echo mojego wcześniejszego, drastycznego i bardzo głupiego odchudzania. Byłam z tym u pani dermatolog, która mówiąc szczerze rozmawiała ze mną jakby była na haju, tzn. taka pomrukliwa i nieobecna, nie jestem z tej konsultacji zbyt zadowolona... Zapisała mi on lek o nazwie Alpicort E, który wcale tani nie był. Kupiłam go jednak ale w domu po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się, że nie powinien być stosowany u osób poniżej 18 roku życia. Ja mam 16 lat, niby niewielka różnica, no ale jednak zawsze. Boje się, czy ten Alpicort E nie pozostawi u mnie jakiś powikłań..Proszę o odpowiedź, czy był skuteczny i co się po nim działo oraz czy mój wiek nie jest tu przeszkodą?... Dziękuję:)

Gość Esteris
Alpicort E może być stosowany tylko u osób powyżej 18 roku życia ponieważ w swoim składzie zawiera hormony i tu obawa, że może to jakoś wpłynąć niekorzystnie na gospodarkę hormonalną osób jeszcze rozwijających się. Z tego co mi lekarz mówił, Alicort E powinien być stosowany przez starsze osoby.. głównie kobiety którym włosy wypadają właśnie z powodu zaburzeń hormonalnych wywołanych np.menopauzą... jako taka ostateczność ponieważ jest to bardzo silny preparat. Dlatego nie rozumiem jak lekarz mógł Tobie to przepisać. Osobiście polecam płyn Loxon 2% dostępny bez recepty i maskę do włosów WAX. Bardzo skuteczne i w Twoim wieku bezpieczne!