Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula 24

"gulka" na szyi

Polecane posty

Gość Paula 24

Hej, pisałam na zdrowiu ale tam nikt nie odpisał. Napiszcie mi czy mieliście kiedyś powiększone węzły chłonne na szyi, i dlaczego. Ja mam taką gulkę i byłam u lekarza, powiedział ze może być wynik infekcji (byłam przeziebiona teraz ale kurde nigdy nie miałam takich objawów wczesniej) ale nie wiadomo i zlecił zbadać mocz, krew, cukier, płuca przeswietlić (nie wiem czemu akurat płuca). Badał mi też brzuch. Trochę się martwię. Bo byłam pewna że powie ze to od przeziębienia. Jak tego dotykam mocniej to trochę boli, albo jak się zapnę pod szyją czy gwałtownie skręcę głową. To coś mam jakby z przodu, jakiś cm cm nad obojczykiem ale nie przy ramieniu tylko jakieś 3 cm od spojenia obojczyków. Trochę sie martwię co to może być, czy infekcja czy jakieś gorsze sprawy.

Gość fiolkka
mialam tez, od infekcji

Gość opijpwe
paula nie martw się na zapas - przebadaj dokładnie i wszystko będzie wiadomo

Gość ja Ci odpowiem Autorko
jest podejrzenie ziarnicy złośliwej dlatego kazał prześwietlić płuca (by sprawdzić czy nie ma guza w klatce piersiowej) i badał brzuch (by sprawdzić czy śledziona nie jest powiększona). na Twoim miejscu zaczęłabym się martwić, idź na usg szyi żeby sprawdzić czy nie ma innych węzłow powiększonych i czy nie łącza się w pakiety

od przeziębienia to się powiększają inne węzły jesli już a nie na szyi! oj jak nadobojczykowy to źle... masz któryś z tych objawów? -nocne poty -silny świąd skóry -ból w okolicy węzlów po spożyciu nawet najmniejszej ilości alkoholu -gorączka lub stany podgorączkowe

Gość ja mam tak od zawsze
i zyje... Chodzilam do hematologa, nic nie poradzil wyniki tez nie sa ok bo od azwsze limfocytow za duzo... A wezly na szyi mam powiekszone odkad pamietam. Tez rtg mialam pluc nic nie wykazalo. Moze u ciebie bedzie podobnie:)

za dużo czyli ile jeśli można wiedzieć?

Gość Takakakakajajajaja
A z tarczyca wszystko okej?

to pewnie od zęba. idź do lekarza

Gość przejdzie ci samo
ale tez czesto lekarz daje jakies tabletki, tez mialam jakis tydzien i samo zeszlo, to jest od infekcji, jak masz katar czy chore gardlo to pewnie resztki rpy zbierajacej sie w wezlach chlonnych

Byłam ostatnio na usg węzłów , bo miałam trzy guzki na szyi ruchome, tak jak ktoś już opisywał. Lepiej to skontrolować, zrobić przeswietlenie po tymm badaniu wiadomo jakiego pochodzenia są te guzki, Zwykle sa nastepstwem infekcji tak mi powiedział lekarz.