Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekkebczekke

łupież po nizoralu. proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Gość czekkebczekke

jakiś czas temu.. to było jakoś przed swiętami, zauważyłam u siebie delikatny łupież. nic wielkiego. kupiłam nizoral, stosowałam zgodnie z instrukcja. łupież zniknął... natomiast 2 dni temu zobaczylam w lusterku, ze się wręcz ze mnie sypie. mam łupież katastrofalny.. w zyciu takiego nie miałam :/ możliwe, że to po nizoralu? jak to? przecież to ma leczyc a nie powodować jeszcze wiekszy :/ no i co teraz? jeszcze raz kupic ten nizoral? wydawal mi sie najlepszy i zawsze pomagał.. teraz to ja nie wiem co sie w ogole stalo :/

Gość znawca tematu 22222
nizoral i żaden preparat nie leczy łupieżu tylko czasowo likwiduje z głowy dalej wierz w reklamy :D

Gość czekkebczekke
no to co ja mam robić? :(

Gość znawca tematu 22222
niczym nie usuniesz głowy z łupieżu wiec teraz pomyśl jaka inna droga

Gość wiki327
moj lupiez powodowany byl przez za czeste zmienianie szamponu do mycia włosów.... od jakiegos roku czy dwóch stosuje tylko Pantine - lsniący blask.. i nie mam problemow z włosami.. kiedys mialam liche a teraz podwoily swoja objetosc kucyka.. a i co najwazniejsze podczas mycia glowy warto dokladnie wymasowac skóre - wtedy pobudzasz komórki do regeneracji, i nie trzymac wlosów w kucyku - to je łamie :)

Gość czekkebczekke
niczym nie usune łupieżu z glowy czyli co? mam go polubic czy o co ci chodzi? :/ a jaki jest najlepszy szampon? moze powinnam zacząć takiego dla dzieci?

Gość ten okropny lupiez
Tez wiele lat z nim walczylam. W koncu trafilam do dermatologa, ktory polecil mi nakladac na umyte wlosy kisiel z siemienia lnianego. Mozna nalozyc po umyciu i po 20 min splukac, a mozna go naniesc na wlosy i zostawic do nastepnego mycia. Ja zostawiam na wlosach, bo mam krecone i mam po nim super skret. I nie sa wcale wlosy sztywne, wystarczy przeczesac palcami i sa mieciutkie. Lupiez zniknal mi po okolo dwoch tygodniach. I nie mam go juz od dobrych pieciu lat. No i uzywam szmponu tylko dla dzieci z Rossmana Babydream i Bambino.

Gość ten okropny lupiez
Pij jeszcze dodatkowo siemie. Wzmocnisz wlosy, beda lsniace, skora bedzie ladniejsza i bedziesz miala mocne paznokcie. Efekt po okolo 3 miesiacach. Wytrwalosci.

Gość czekkebczekke
wlasnie zakupilam ten nieszczesny nizoral i szampon bambino.. jeszcze nie wiem czy to pierwsze zastosuje. a powiedz mi skad wziac ten kisiel z siemienia lnianego???

Gość czekkebczekke
tzn siemie lniane to wiem, ze chyba w sklepie kupie normalnie,ale jak zrobic ten kisiel ? i w jakiej formie to pic? zalac woda czy jak? no i jaka ilosc i ile razy dziennie to pic?

Gość veryAnka
Kup sobie Pirolam i przeprowadź miesięczną kurację, a problemy skończą się raz na zawsze. Sprawdziłam go na sobie i z czystym sumieniem polecam.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
veryAnka, WON Z TYM SPAMEM!!!! :o

Gość maarysiaaa
nie nie on jest przereklamowany, też stosowałam i łupież wrócił. Ja używam i polecam szczotke anty dandraff therapy z Donegala z połaczeniem szamponu dla dzieci. gwarantuje ci ze zniknie, tak jak mi.http://www.donegal.com.pl/

Gość veryAnka
jak może ci zniknąć łupież po szamponie dla dzieci? no proszę cię wytłumacz mi :) ps. jak to dieta? co ma jedno do drugiego?

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
A jak myślisz spamerko, jak może? Bo mnie zniknął jak zmieniłam szampony na łagodne właśnie i zaczęłam stosować olejowanie olejem kokosowym.

Gość a co!
nizoral tak działa, ze jak ktoś ma łupież to jak zaczyna sie go stosowac to jest go o wiele wiecej i potem znika, po porstu za krótko go uzywałas, ja i tak polecam zwykłe szampony przeciwłupiezowe dostepne w drogeriach, sa tak samo skuteczne, tańsze i nie wysuszaja tak włosów jak nizoral i jego polskie odpowiedniki

Gość veryAnka
oho..widzę, że mam do czynienia z małym trollem internetowym. wybacz zatem, ale nie będę podejmować dyskusji z kimś, kto merytoryczną dyskusję sprowadza do prowokacji i wyzwisk. od tej chwili, cokolwiek do mnie piszesz.. po prostu Cię nie ma :) paaaa ;) a do tematu - z tego co czytałam, a trochę jednak czytałam, zwykłe szampony przeciwłupieżowe mają bardzo niską skuteczność, a nierzadko łupież się po nich wzmaga! dlatego warto patrzeć na skład takiego szamponu i na to czy zawiera substancje, które regulują ph skóry.

Gość zuzizak
ja uzywam szampon vichy na łupież, a mialam straszny przez prawie rok i stosowałam juz prawie szystko, ten mi pomógł

Gość veryAnka
A długo trwała kuracja tym szamponem? Pirolamowa trwa miesiac.

Gość veryAnka
tak, ale mi coś nie chciał działać.. na pewno ten link to?

Gość ewelka_123
Ja najpierw stosowałam Nizoral, ale po jakimś czasie moja skóra się do niego przyzwyczaiła i już na łupież nie działał. Ale dzięki niemu nie miałam problemów z włosami tłustymi u nasady. Potem zaczęąłm testować Dandrene (taki dokładnie http://www.dslaboratories.pl/10,dandrene.html). Jest w zasadzie 3 razy droższy od Nizoralu, ale u mnie sprawdza się super. Stosuję go już 4 miesiące, a po miesiącu w zasadzie łupież zniknął i nie wraca.To jest mój nr 1 i mogę polecać każdemu.