Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala270691

Jak odzyskac pieniądze?

Polecane posty

Gość ala270691

Mój mąz przed slubem wzial pozyczke dla matki, dał jej te pieniadze a ona nam miała je zwrócic nie mamy na to zadnego dokumentu... Czy możemyjakos odzyskac te pieniadze, w miare zgodnie z prawem?

Gość maturks4
Zgodnie z prawem to chyba trzeba dogadać się z matką. Dlaczego ona nie spłaca tej pożyczki? I dlaczego syn wziął ją na swoje konto?

Gość ala270691
Bo ona nie mogła i dlatego wzial ja na siebie. A nie mam zamiaru tak po prostu podarowac jej 13,5 tys. Zaufal matce a ona teraz oddac nie chce bo twierdzi ze jej sie nalezy bo go wychowala

Gość ala270691
Ma ktos jeszce jakis pomysł?

Gość tak ma racje urodzila go
wychowala a co Ciebie to obchodzi twoja kasa to byla? pewnie piczko gdyby to byla twoja mamusia nawet by nie bylo mowy ze cos musi oddwawac prawda??

Gość po30stce
Nic jej nie zrobisz, a tak na przyszłość to pewnie jeszcze będzie na nią sądownie alimenty na starość płacił bo wszystko widać idzie w tym kierunku. Z tym też nic nie zrobisz bo sądy w każdym przypadku tak orzekają, ale taki już tutaj mamy socjalizm.

Gość ala270691
JA nie chce jej pieniedzy tylko nasze... Budujemy dom i sa nam potrzebne a moj maz sie gryzie ze go tak oszukala, bo za te kase umeblowalibysmy sobie cos w domku. A i co do moich rodziców to maja jedna zasade ze od dzieci nic nie biora nawet złotoki. Do tej pory mieszkamy u nich za darmo bo mowia zebysmy sobie odkladali dla siebie

Gość po30stce
Ty mnie wcale nie rozumiesz, tych pieniędzy już nie zobaczysz skoro ona nie chce ich oddać. Do tego ona może sobie jeszcze tak zorganizować sprawy że mąż będzie na nią co miesiąc płacił. I to może być zasądzone przez sąd. No widzisz, twoi nie chcą, a u niego podejście jest całkiem inne, chcą pieniędzy i tyle, a gadanie o wychowaniu to tylko puste słowa na wyciąganie pieniędzy.

jeśli nie ma papierka lub świadka który potwierdzi że pożyczyła pieniądze od syna to nic nie da się zrobić na drodze prawnej

można odzyskać kasę, nawet jak nie ma świadków i kwitu w zależności kiedy pożyczyłaś te kasę, do 3 lat wstecz możesz się ubiegać o zwrot składasz taki wniosek 'formularz o pozew' w sądzie, wyznaczasz termin zwrotu kasy bądź też wyznaczasz raty, opisujesz sytuację i w jakich okolicznościach doszło do pożyczki i dlaczego teściowa musi się do tego ustosunkować, po wyznaczonym przez Ciebie terminie zaczynają się odliczać odsetki później komornik na wszystko jest sposób ja z tego skorzystałam, trochę szarpaniny ale odzyskałam swoje

Gość ala270691
dzieki za rady. Ja jej kasy nie podaruje bo mamy male dziecko a to dla nas tez malo nie jest. Nie sadze zeby tesciowa wiecej w jego utrzymanie włozyła. przed weselem jej dom wyremontował.

Gość a co twój mąż o tym myśli ???
nie zebym sie wymądrzała ale to jego matka i nie bardzo masz prawo sie wtrącać .A tym bardziej ,że pieniądze dał jej przed ślubem więc nie masz nawet prawa sie o to gniewać ...Daj na luz i pozostaw tę sprawe do załatwienia męzowi ...DOBRZE CI RADZE !

Gość Dał jej kase kiedy nie był
twoim mężem więc o co kaman!?:O :O co za jędza z ciebie ?! do roboty sie wez !

toptip -> zauważ że trzeba jakoś udowodnić ze te pieniądze zostały pożyczone bo gdyby to było takie łatwe to sądy by były zalewane fałszywymi oskarżeniami o zwrot kasy

ej ! ciemną nocą i w kominiarce zakradnij się pode staruszkę i sru ją w łeb babe jagę jedną ! dalej czytać na nutę "Lokomotywy" Brzechwy: http://www.youtube.com/watch?v=LDsZSneOc7g i dusić, i młócić, i szarpać, i warczeć, wrzeszczeć, wciąż grozić a kasę, a sumę, należność mi zwróć ! Ty Babo,m niewdzięczna, zaborcza, Ty głupia a kasę, a kasę mój hajs i mój szmal ! bo muszę mieć więcej, wciąż więcej, przygarniać, gromadzić a babo Ty zdychaj, Ty gnij, Ty syna zrodziłaś on teraz już mój ! i baba do piachu wy kopta jej grób jam teraz na fali, Ty "mamo" stól dziób ! no niestety mili Państwo, im dłużej żyje, tym bardziej przeraża mnie płeć "piękna".. (a zwłaszcza synowe) W ŻYCIU, nawet nie wpadłbym na pomysł, żeby choćby wystąpić z takim pomysłem..

dal kase matce , przed slubem wiec synowa ma gowno do powiedzenia w tej sprawie. mi to by bylo wogole wstyd ten temat poruszac z mezem. sama tez wiem ze o ile moja matka by potrzebowala pieniedzy to moj facet nie tyle ze by jej pozyczyl co w miare mozliwosci dal - mojej matce a nei swojej. jestem w szoku.

da się udowodnić i na takich co nie chcą oddać jest nie może tak być, że każdy jest już straceńcem nie chce mi sie opisywać mojej sytuacji, sadzilam sie rok ale mi sie udało

Gość ala270691
Powiem tak poki ja ten dlug splacam to jest moja sprawa! Po drugie jego matka to jest taka stara szmata ktora tylko pali i pije, ma 5 dzieci z czego juz dwa malzenstwa rozwalila a ja swojego nie dam popsuc... Ciagle jej sa tylko pieniadze potrzebne bo jej sie wszystko nalezy, nawet miala raz czelnosc wolac na mnie mioja wyplate tak samo jak i jego. Wiec ja pasozyta utrzymywac nie bede niech idzie do roboty bo ma tylko 50 lat.

Gość ala270691
A nasze dziecko ma 18-miesiecy i go nawet na oczy nie widziala bo powiedziala ze po co ma tracic pieniadze nawert na chrzcinach nie byla

Gość grraniccca
mąż pożyczył to czemu ty spłacasz? dał to teraz tak macie

Gość grraniccca
poza tym chyba wiedział komu daje, skoro zawsze taka jędza była... za naiwność sie płaci...

Gość wiesz u nas w miescie sa
Czy wy jestescie normalni poniektórzy? Wyraźnie napisała dziewczyna że pożyczył.Skoro matka prosiła i wymusiła pożyczke (manipulacją psychologiczną typu-mi się należy,wychowałam wiec pożycz dla mnie)to powinna oddać.Pożyczam- oddaje ,a nie żera i nie uczciwa matka każe pożyczać dla siebie i jej syn synowa maja byc obciążeni i zamiast zając się swoim życiem(dom, dziecko)to spłacają zadłużenie,którego mamusia się wypiera.Kase wzieła i chulaj dusza .Widać egoistka straszna z tej matki,w doopie dzieci swoje ma ,wnuka nie ma ochoty oglądać,bo niedajboże trzeba by było jakąś kase dać :/ Straszne współczuje

a widzisz.. to jak ona taka rzeczywiście psia mać gówno warta, to stoję po Twojej stronie ! do sądu ! (świadkowie się znajdą)

http://wieszjak.pl/pozwy 2 formularz z góry (p) sąd tak poprowadzi rozmowę, że teściowa sama na siebie bata ukręci, już samo spotkanie w sądzie, powinno wywołać u Niej sraczkę wyznacz termin oddania kasy np 01.02.2011 po tym czasie nalicznae są odsetki za zwłokę (13% od sumy ale nie jestem pewna teraz, kiedys tak bylo chyba) bądz też ugadajcie się do innych warunków oddania kasy jeśli teściowa nadal będzie kombinowała, to siądzie na Nia komornik, Wy odzyskacie kasę powoli a teściowa popadnie w długi pozatym na co jej było 13 tysięcy? jeśli upychała tymi pieniędzmi inne kredyty, to sąd ma prawo wglądu do tych banków i suma sumarum sąd będzie miał czarno na białym, że taką kasę miała, a że nie miała takich dochodów to była to pożyczka z tego formularza P można korzystac też w innych problemach, moga to być pożyczki nie tylko gotówkowe, moga to być zastawy, ktore ciężko odzyskać

Gość ala270691
Bardzo dziekuje:) To nam sie napewno przyda:)

Gość gość
Znacie kancelarię prawną, która specjalizuje się w odzyskiwaniu należności? Możecie kogoś polecić?

Gość Renofia
Wiesz co, gdy ja miałam problematycznego dłużnika, to pomogła mi firma http://vindicat.pl/ Ale to był mój klient... Nie wiem jak to jest z osobami prywatnymi, musiałabyś dopytać.