Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie_

Urlop macierzynski

Polecane posty

Gość zapytanie_

Dziewczyny proszę o poradę. Przy wypisie ze szpitala dostałam zaświadczenie do macierzyńskiego ale tylko do 29.01...czy na dalszą część macierzyńskiego muszę wsiąść zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę czy skąd?? Rodziłam miesiąc temu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość zapytanie_
up

Gość lalalal
od swojego lekarza prowadzacego musisz wzisc to zaswiadczenie :-) u nas tez daja na 8 tyg. reszta po kontroli u swojego lekarza :-)

Gość hahaha to nie wiesz
ze szpitala daja ci na zaswiadczenie na caly okres urlopu macieynskiego potem mzoesz sobie sama jeszcze przedluzyc o 2 tyg

Gość hahaha to nie wiesz
sory za pseudonim ale to do innego tematu bylo ja dostalam ze szpitala na caly okres

Gość lalalal
a potem jedziesz do pracy i skladasz wniosek o dodatkowe 2 tyg. :-) nie wszystkie szpitale daja od razu na 20 tyg. niektore " zmuszaja" kobiety do odbebnienia wizyty kontrolnej :-)

ja ze szpitala nie dostałam żadnych papierów do macierzyńskiego :/ wszystko wyliczał mi kadrowy na podstawie aktu urodzenia :/

Gość zapytanie_
Dziewczyny bardzo wam dziękuję za odpowiedzi :)

Pierwsze słyszę o zaświadczeniu. Przeciez wymiar urlopu macierzyńskiego jest określony w kodeksie pracy. Jedyne co jest potrzebne to akt urodzenia, bo data urodzenia wyznacza pierwszy dzień urlopu. Reszte wylicza kadrówka, a Ty piszesz tylko podanie o dwa dodatkowe tygodnie. Ale to już pod koniec tych pierwszych 20 tygodniu.