Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellloh

jak ubieracie swoje dzieci do przedszkola ?

Polecane posty

Gość hellloh

?

Gość Lenor, E i K są zdecydowanie
Dokładnie jak napisała Myszsza. Jak dziecię mniejsze, to body, spodnie, bluza. Bluzę można rozpiąć albo zdjąć jak jest bardzo ciepło w pomieszczeniu, albo jak dziecko dużo szaleje i bryka.

Gość o kurka wodna
No właśnie mam problem bo bez rajstop w samych spodenkach będzie mu zimno na spacerku a znowu w rajstopach i spodniach troche za ciepło w przedszkolu

Gość ocet
to przebieraj dziecko w sztani w np sam dresik i skarpetki .i koszulka plus bluza ktora zawsze mozna zdjąć.. ps.panie nie nawidza bodów u dzieci przedszkolnych.przewaznie ich nie zapinaja bo nie chca dziecku "szperac tam"

Gość o kurka wodna
no tak tylko że panie chyba niezbyt chętnie na spacer mu włożą rajstopy ... No bo jak by wszystkim dzieciom tak miały wkładać....

ale on przychodzi w rajstopach i nawet panie mówiły że lepiej bo latwieej zakładać kombinezon jednoczęściowy

Gość o kurka wodna
i biega w samych rajstopach czy w dresikach też .?? Jakoś mi się wydaję że w rajstopkach trochę nie wygodnie dziecku i że lepsze dresiki .

Gość mamusia3latki
a ja córci ubieram leginsy (długie) i na to dzinsy w szatni spodnie ściągam, jak dzieci ida na dwór to przedszkolanka ubiera im to co w szafce czyli to w czym przyszła. nigdy rajstop to nie wygodne bynajmniej dla mojej małej :)

Gość o kurka wodna
dziewczynkom to łatwiej :D Ale chłopakowi leginsy , trochę mi to nie pasuję :P

Gość mamusia3latki
no tak, ale w temacie nie Autorka nie podała konkretnej płci :) wiec opisałam jak ja ubieram :)

Gość ocet
u nas chlopcy nie chadza w rajstopkach ,tylko w dresach ew dzinsach,sztruksy,rajstopki u chlopcow byly "modne" w zlobku. jakbym miala syna chyba nie podobałoby mi sie jakby smigal w rajtkach..nie wiem.

a ile te wasze przedszkolaki maja lat ? bo jakos mojego w body nie widze jak tu zdazyc sie wysikac w body? rajstopki? owszem zakladalam ale jak skonczyl 2 lata to poszly w kat jakos mi duzy chlopak w rajstopach nie pasi teraz mu zakladam kalesonki jak jest bardzo zimno, no i wasze dzieci same sie nie ubieraja? w przedszkolu syna nie4 ma wymogu co do ubioru ale wszystkie dzieci chodza ubrane normalnie czyli nie w dresach ani body rajstopach tylko spodnie bluza a dziewczynki to ronie albo legginsy z bluzka albo sukienki itp w body i rajstopkach to w zlobku albo dresy to tez synek nosil w zlobku, teraz to nawet ogrodniczek nie zakladam mu bo sam ich nie sciagnei do sikania ani sam ich nie zalozy, a panie to tylko pomagaja, dzieic same wszystko robia, z tego co wiem to w publicznych pzredszkolach jest nawet obowiazek umiejetnosci samodzielnego ubierania

Gość Koko-33-
Właśnie też mam czasem problem teraz zimą.Bo jak jest np -5 to nie wystarczą same spodnie obojętnie jakie czy sztruksowe,jeansowe czy dresowe.Ubieram więc 3,5 letniemu synkowi rajstopki i na to spodnie jakieś.Ale wydaje mi się, że potem w sali mu za ciepło jest. W samych rajstopkach żadnego chłopca nie widziałam w p-klu. A Panie mówią że mają rajstopy,spodnie i krótki rękaw bo w salach jest naprawdę gorąco... Czasem robię teraz tak, że ubieram same spodnie i na to spodnie śniegowe które zostawiam w szatni i tak jest chyba najlepiej.

Gość tylko dresy albo miekkie
jeansy na sciagaczu bez guzikow ani suwakow, albo podobne miekkie materialowe spodenki. rajstopy sa niewygodne bo sa obcisle i jak sie przydepcze stopke to zaraz jest krok w kolanach. - to dla chlopca dla dziewczynki to co dla chlopca, plus leginsy ale to do sukienki, spudniczki albo jakiejs tuniki. same leginsy do krotkiej bluzki, wygladaja podobnie jak rajstopy z samymi bluzkami, czyli dziwnie i jakos tak nieprzyzwoicie...

Gość anka_przedszkolanka
Jeśli chodzi o chłopców to u nas mają oni zazwyczaj cienkie spodnie dresowe. Jak wychodzimy pobaiwć się na śniegu, to zakładamy im kombinezony (najlepsze jednoczęściowe, bo nie ma szans, żeby się odsłoniły plecy itp.) na dresy, tylko nogawki trzeba wcisnąć do skarpetek :)

Gość a ja moich tak
córeczkę w rajstopki bluzeczkę i sukienkę albo spódniczkę jej zakładam w przedszkolu jak ściągam spodnie ocieplane na śnieg i kurtkę. Spodnie zostawiam w przedszkolu jakby szkli na spacer. Synka w rajstopki i spodnie ocieplane, w przedszkolu ocieplane ściągam i zakładam cieniutkie od dresu bo u niech w przedszkolu jest dosyć chłodno. Zalezy od temperatury. U córki w przedszkolu jest gorąco wiec w spodniach i rajstopach by się ugotowała, u syna jest chłodno bo przedszkole jest przerobione z kawiarni i wykładzina położona bezpośrednio na betonową podłogę, wielkie oszklone wejście od którego bardzo wieje wiec jego muszę ubierać cieplej.

Gość Olka Wi
Jak jest minusowa temp to rajstopy i spodnie (dres,sztruksy) Rajstopy ściągam w przedszkolu i syn chodzi w samych spodniach (zawsze wygodnych,najczęściej dresach,mięciutkich sztruksach) Koleżanki (nawet z z innych miast) robią podobnie. Rajtuzy są ściągane w szatni.Dziecko idzie w spodniach. U nas teraz rzadko wychodzą na dwór. Na wszelki wypadek rajtuzy zostawiam w szatni. (Pani mówiła,że w razie spaceru ubiorą nie ma problemu)