Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona plamkaa

johnson's a uczulenie!

Polecane posty

Gość czerwona plamkaa

czy ktoras z mam spotkala sie z uczuleniem po myciu dziecka zelami johnson's?wlasnie probuje odkryc co moze byc sprawka czerwonych,suchych plamek na skorze mojego 9 miesiecznego synka.ma je tylko na raczkach,nozkach.buzke ma gladka.co myslicie?do lekarza ide jutro dopiero.

mój syn ma uczulenie na wszytkie środki typu pudry, żele do mycia czy nawet oliwki tej marki

Gość szczerze powiedziawszy
lekarz mojego dziecka twierdzi, że niestety kosmetyki tej firmy są jednymi z najczęstszych "uczulaczy". I chyba coś w tym jest...Dziecko mojej koleżanki też było na nie uczulone. Chociaż w przypadku twojego dziecka może chodzić równie dobrze o coś innego. Ja polecam do mycia (i nie tylko) emolium lub oilan (zwłaszcza dla maleńkiego dziecka- są tańsze i wydajniejsze niż np oilatum). U nas jak sprawa skóry się unormowała, sprawdziły się produkty nivea. Do dzisiaj ich używamy.

Gość do 6 miesiaca
żadne z moich dzieci nie mogło używać kosmetyków J@J. Zaraz reagowali wysypką. Położna powiedziała kiedy o to zapytałam, ze to normalne i mało które dziecko NIE JEST uczulone na te kosmetyki. Polecam najzwyklejsze bambino, ewentualnie niwea (choć moim zdaniem kiedyś była lepsza niż teraz). Pięknie pachną i nie uczulają kosmetyki z hippa, ale są sporo droższe niż bambino.

a my prawie od początku używamy tej firmy i jest ok, teraz nawet do wanny leję zwykły jak dla dorosłych płyn do kapieli (żeby były lepsze bąbelki) i też nie widzę różnicy, by coś tam uczulało czy wysuszało

z tego co słyszałam to właśnie te kosmetyki są bardzo uczulające. Odstaw je i zobaczysz wtedy czy jest poprawa. My od urodzenia używamy bambino.

Gość mama xxx
moja 1 przyjaciolka oddala mi szampon J&J a druga oliwke bo te produkty uczulaly ich dzieci, ja sie nie odwazylam ich uzywac dla dziecka tylko sama zużylam

moj na chusteczki am uczulenie i nie sluchajcie sprzedawczyn ktore mowia,ze jak dziecku uzywa jeden kosmetyk to moze wszystkie z tej firmy jesli nie bylo po nim uczulenia-bzdura ;) my zaczynalismy od bubchena a od 6 miesiecy jestesmy na penatenie :) a dodam ze syn ma wrazliwa skórę ;) zawsze n buzce mu cos wyskakiwalo