Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blackangel91

Jak przekonać mamę, aby pozwoliła jechać na wakacje z chłopakiem.

Polecane posty

Gość Blackangel91

Witam, mam 19 lat (będzie 20 w czerwcu). Od ponad 7 miesięcy jestem związana z cudownym chłopakiem, mimo że jesteśmy ze sobą te kilka miesięcy to w tym czasie wielokrotnie nasz związek wytrzymał wiele i dodatkowo się umocnił,myślimy na poważnie o wspólnej przyszłości. Niedawno chłopak zaproponował wspólny wyjazd,myślałam bardziej o wakacjach tylko pojawia się tu pewnien problem...Moi rodzice są baaaardzo rygorystyczni :/ Nie wiem za bardzo jak ich przygotować na nasze plany. Czy bezpośrednio postawić tzw kawę na ławę czy stopniowo ich na to przygotowywać, jak z nimi rozmawiać... Wiem że dla większości to dziwnę że muszę się ich prosić w wieku 20 lat o pozwolenie, więc proszę jeżeli mielibyście pisać jakieś uszczypliwe uwagi na ten temat to lepiej sobie darujcie... proszę o Waszę porady, z góry dziękuję ;)

Gość tojatosibka
co to czasy komuny masz w domu ??

Gość tojatosibka
?? komuna chyba u ciebie rządzi rządzi ;)

Gość Robertto
nie wiem oszukajcie Twoich rodziców, że jedziecie na jakiś czy coś :)

Gość photographico
Powiedz mamie, że jest pedałem :P

oszukajcie Twoich rodziców,-- jasne oszukuj, za 3 lata też oszukuj, kochaj się z chłopakiem po kątach , mieszkasz z rodzicami? wiedzą co robisz cały tydzień? gdzie śpisz?

Gość Robertto
No to pewne że jej nie pozwolą. Ja bym nie pozwolił

Gość Grinna
tez tak miałam , ściemniałam ile wlezie i bardzo sie z tego ciesz bo dzięki temu ściemnianiu przeżyłam piękne chwile i byłam w wielu miejscach, wymysl cos na co napewno by sie zgodzili i jeszcze ci kase dadza ;) nie przejmuj sie że będziesz kłamac tylko kłam tylko tym sposobem złapiesz troche szczęścia - jeżeli oczywiście jetstes pewna że starzy by cie nie puścili.

Gość Grinna
niektórzy rodzice podcinają tylko dzieciom skrzydła i nie pamiętaja jak sami byli młodzi jedź i baw sie dobrze:)

Gość siullla
dlaczego byś jej nie pozwolił? bo ma być dziewicą do 25 roku życia? a poza tym nie rozumiem :O jesteś dorosła czy nie? a może zachowujesz się jak dzieciak

Gość Robertto
sami byli młodzi i wiedza czym to grozi :D

Gość Grinna
pewnie zachowuje sie jak normalna 20 latka tylko ma trzepniętych rodziców. Bo jeśli by z nia porozmawiali zgodzili sie na wyjazd, ale zeby codziennie dzwoniła powiedzieli ze jej ufaja to nie było by problemu a nie tworzyli tabu i zakazy

o kurka.. jestem w twoim wieku wlasnie sie przeprowadzilam zareczylam juz ponad rok temu i slub za kolejny rok jest już planowany:o JEstem w szoku.. myslalam ze 20 lat jest jzu wystarczające by rozpocząc wlasne zycie💤.. Nawet nie wiem jakimi argumentami musisz podbudować ich pozytywną decyzje...

Gość zawasia
pokaż im zapas prezerwatyw i załatw sobie tabletki anty , powiedz że nie będą wnuka bawić (jeszcze)

Gość Grinna
powiedz im zę na pielgrzymke jedziesz zrób fotomontarze zdjęć z twoim udziałem na pilgrzymce i nie bedzie strasu w domu ;p

Gość Grinna
ja tez tak ściemniłam nie smieje sie ;p dostałam jeszcze gruba kase na te kilka dni a bawiłam sie całkiem gdzie indziej ;p

Gość i poszły konie po betonie
to twoje zycie ty decydujesz ja spedzasz wolny czas nie musisz przekonywac mamy

Gość loszkka
ja tez tak ściemniłam nie smieje sie ;p dostałam jeszcze gruba kase na te kilka dni a bawiłam sie całkiem gdzie indziej ;p no i masz się czym chwalić głupia cipo

Gość Blackangel91
Po pierwsze (dophotographico , zawasia ) - te wszystkie złośliwe komentarze sobie darujcie, jeśli nie macie nic do powiedzienia to pa... Po drugie nie nabiorą się na to, bo musiałabym im dać namiary gdzie jestem i z kim, nie jestem jakimś nieodpowiedzialnym dzieciakiem...od zawsze byłyśmy z rodzeństwem "trzymane krótko", nawet jak chciałam iść do koleżanki na dwie godziny to musiałam się ich prosić kilka dni wcześniej i wykonać wszystkie swoje obowiązki i dodatkowo pomóc... :/ Byłam w szoku jak udało mi się namówić ich żeby na Sylwka mnie puścili, jeśli chodzi o wakacje to będzie dużo gorzej, bo wtedy bym jechała na kilka dni...nie mam pojęcia jak ich przekonać żeby się zgodzili...

Gość ahha...
po prostu powiedz spokojnie o swoich planak i zaznacz , ze nie masz zamiaru ich zmieniac, grzecznie i spokojnie . W Twoim wieku , rodzice musza sie powoli przyzwyczaic , ze masz wlasne zycie , nawet jesli nie wszystk akceptuja. Nie klam- jak wyjdzie, bedzie dlugo nieprzyjemna atmosfera, a rodzice beda mysleli , ze nie mogo Ci ufac!!!!!!

Gość ahha...
A juz kiedys probowalas, moze wlasnie tego oczekuja , ze zachowasz sie jak dorosla odpowiedzialna osoba i przyjdziesz... Czemu zakladasz , ze sie nie uda, moja corka tez caly czas mysli , ze ja mysle cos innego i na zapas sie boi......