Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfhhs

biegunka pomocy

Polecane posty

Gość sdfhhs

dziewcyny co mam robic moj syn 14 miesiecy ma straszna biegunke.nie chce nic jesc ani pic. nie nadarzam ze zmiana pampersow. co mam robic. nie wiem od czego. teraz mi zasnol. nie ma goraczki

Gość spokojnie raczej sprubuj opano
postaraj sie opanowac sytucje, przedewszytskim musi pic jak mas zpodaj mi orsalit chocby z lyzeczki po pare lykow musi pic!!!! zrub marchwianke a w miedzy czasie dajesz mu kleik ryzowy z woda robisz papke i do dzioba jesc jak jesc ale pic musi!, jak nie bedzie pil musisz jecghcac do szpitala.moze to rotawirus!

jesli bedzie pil i nie bedzie wymiotwal a biegunka sie zmniejszy to nie musisz, podawaj ORSALIT DO pici a mozesz tez smecty troszke dac do picia 14 miesiecy to juz spory chlopczyk. ALe PAMIETAJ PICIE, co pare sekund dawaj mu lyzeczka ten orslait

Gość sdfhhs
a jak mi zasnol to mam go budzic? mam syrop biseptol i accidoloc. czy to tez moge podac

nie nie mozesz nie podawaj zadnych syropow, zrub mu marchwianke przepis znajdziez w necie MARCHWIANKA, i podawaj orsalit jak sie obudzi daj mu sie zdrzemnac i tyle ale jesli nie bedzie pil to musisz jechac d spzitala bo sie odwodni, i ten kleik podwaj choc jesc puki co nie musi byleby pil:)bedzie dobrze

jesli pije z butelki to mzoesz mu podac przez sen ten Orsalit to sa elektrolity ktore dziecko musi dostac przy biegunce

Gość sdfhhs
ok dzieki

nie denerwuj sie spokojnie postaraj sie zrobic wszytsko zeby pil i nie musial byc w spzitalu:)trzymam za was kciuki bardzo bardzo mocno:)

Gość mn88
Acidolac możesz dać jakikolwiek probiotyk jest wskazany przy biegunce. Najlepszy Lakcid forte.

faktycznie kolezanka wyzej racje ma jak najbardziej probiotyk podaj, najlepszy przy biegunce jest enterol:)

Gość mn88
Może i enterol. Nasza lekarka mówi że z dostępnych na rynku probiotykow tylko trzy mają odpowiednie szczepy i ilość bakterii probiotycznych, jednym z nich jest lakcid, pozostałych dwóch nie pamiętam (może i enterol), ja zawsze daję lakcid i się sprawdza.

orsalit i lacidofil możesz podać,pierwsze na nawodnienie a 2 na osłonę jelit-oba bezpieczne,my mielismy zalecone lacidofil 1 kapsułke dziennie,mozesz podpytac w aptece dokladnie. a na biegunkę idealny jest nifuroksazyt ale niestety na receptę,a poic niestety musisz,nasz sam domagal sie plynow

odgazuj cole...mysle ze jak wypije z pół szklanki nic mu nie bedzie a pomoże.... Dawaj pic łyzeczka chocby co 3 minuty jedna łyzeczka...

kolajna matka mysli ze na sraczke pomoze cocacola haha chyba na wymioty i to nie u tak malego dziecka