Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mała sondaaaa

W jakim miesiącu najlepiej rodzić dziecko?

Polecane posty

Ja rodziłąm jak widzac - we wrzesniu i koncowce maja. Zdecydowanie lepiej w maju !!! Nie chodzisz z brzuszkiem w upały, mnie to męczyło max !!! Po urodzeniu od razu wybywacie na dwór, ja spedzalam z malym prawie 8 godz dziennie na dworze a z lenką przez pierwsze tygodnie sie kisiłysmy w domu. Zdecydowanie wolę na wiosne !!!

Gość LUTY :)
Ja urodziłam w połowie lutego i nie narzekałam bo maluch przez te najzimniejsze miesiące leżał sobie w gondoli , potem jak skończyła 4 miesiące (czerwiec) to przestawiliśmy ją na spacerówkę w której sobie lażała bo gondola była zbyt szczelna i dziecku było dość gorąco . Obecnie mała ma prawie 7 miesięcy i już łądnie siedzi , jeździ w spacerówce i ogląda sobie świat:) a na zimę bedzie już starsza i bardziej przyhartowana więc uważam że ten luty nie był najgorszym miesiącem:) chociaż zawsze chciałam urodzić w maju. Kolejny plus narodzin dziecka w zimie jest to że nie widać pod ubraniami brzucha który jeszcze nie zszedł do końca a do lata można go zgubić więc to dodatkowa zaleta:) ..noi już dawno jest się po połogu więc i basen i sport możliwy bo cieplutko i przyjemnie:)

Gość LUTY :)
A i jeszcze dodam że jak zaszłam w ciążę bo był początek lata więc brzuch przec całe lato nikły i prawie niewidoczny a rozrósł się dopiero na połowę jesieni i zimę :)