Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zcoolgany w coolke cool

Do czytających sage o wiedzminie i dobrze znających. pytań kilka

Polecane posty

UWAGA! Dla tych co nie czytali lub zaczeli dopiero niech omijają topik bo im zabawe popsuje:P czytałem sage i opowiadania z 7 lat temu. teraz odświeżam lekturę i kilka spraw mi nie pasuje i nie umiem znaleźć odpowiedzi . oto te watpliwości, jedne z kilku. na początek 1. Czyj był ten obcy, metaliczny, męski głos jakim mówiła Cirii gdy była w transie?

Ja czytałam ale tylko 1 tom i kawałek 2, bo zaczęła mnie zbyt irytować jedna z postaci :P A co do pytania to niestety też nie wiem.

Twoje pytanie jest zbyt lakoniczne! O którą część ci chodzi? Podaj konkretną sytuację bo to zbyt ogólne. Z tego co pamietam kilkakrotnie była w transie.

jaka postać?:D w sadze akurat sapkowski główne postacie, bohaterowie są , chyba specjalnie, wkurwiające:D geralt -dumny pyszłek, morderca itd a przy yennyfer ciota i płaczek🖐️ cirii - gupia sucza ?(choć życie jej nie rozpieszczało) yennyfer - wkurwiająca wyniosła zdzira:classic_cool: ale juz jaskier jest super , regis, krasnoludy typu yarpen itd całą drużyna jaka się zebrałą w toku sagi jest świetna mimo wszystko polecałbym przeczytać sage :P

Mnie to tylko postać yennefer dobijała, taka napompowana.A reszta ok ;-) czytałam całą sagę chyba z 5 razy..FANTASTYCZNA! chociaż w mym sercu gości teraz Kubuś Wędrowycz.. to jest dopiero kozak :-D

Triss Merigold :D Nie dam rady tego przeczytać, patrząc na te jej teksty, po których mam wrażenie, że za chwile zejdę za zawał :O

Ciężko określić... po prostu działała mi na nerwy i to mocno :D Jeszcze w żadnej książce nie spotkałam takiej postaci, która aż tak by mnie wkurzała :P

e, mnie geralt wkurzał w relacjach z yennyfer jak się tak jak ciota mazał, yennyfer totalnie irytująca, no i cirri ale na szczęście pojawiają się tak zajebiste postacie ja chociażby ten szef wywiadu redanii czy regis albo chociazby profesor i jego zbiry (fakt szybko znika ze sceny:D ale jego teksty mnie rozjebały)

Zcoolgany w coolke cool Wiem, że to inne klimaty - jestem ruda a nie blondynka... z całym szacunkiem do inteligentnych blondynek Nie zczaiłeś o co mi chodzi. Sapkowski już mi sie po prostu przejadł.

Hmm... no np. w stylu Margaret Weis " Kuźnia dusz" i ogólnie cała saga o smoczej lancy albo książki Kossakowskiej o aniołach i demonach :P. Ale i tak moim zdecydowanym faworytem jest Grzędowicz, który jest wg. mnie najlepszym pisarzem fantasy.

No ale nie doszliśmy do sedna sprawy pytanie brzmiało - czyim głosem mówiła cirilla. Szczerze mówiąc ja już dokładnie nie pamietam, ale ona chyba po prostu mówiła głosem śmierci, bo sama była śmiercia.

u mnie to dziwnie. od zawsze lubiłem fantazy, smoki, krasnale ple ple ale jesli chodzi o literaturę to nigdy nie lubiłem fantazy w stylu włdcy pierścieni. nie lubie heroic fantazy. nudzi mnie i irytuje. nie wiem czemu:P najbardziej lubie dark fantazy. mroczne, realistyzne. gdzie magia, stworki itd owszem są ale tłem. ewentualnie robienie sobie jaj z fantazy , schematów ,bardziej jak prattchet lub mniej wprost jak chociażby sapkowski

no ja tez tak to zrozumiałem, że to głos śmierci niby. a tak z innej beczki, przypadkiem trafiłęm na forumową dyskusję o dziewictwie cirii:D czy rozdziewiczył ją jednorożec czy ta ta dziewczyna z bandy, czy król olch :D i ktoś wkleil żartry: I Jarre namawia Ciri na macanko w tartaku. Oczywscie Ciri wiedziona naukowa zadza wiedzy, zgadza sie. Jarre wiedziony calkowicie nienaukowa zadza wiedzy wlecze ja do tartaku, rzuca na deski i ZACZYNA... Niestety, brak doswiadzenia msci sie, mianowicie Jarre od pewnego czasu nie trafia w cel.. Ciri - Jarre, rzniesz w deche ... - Co klasa to klasa ;) no nie? II Jarre ucieszony zgoda Ciri pedzi w krzaczki ciagnac wyzej wymieniona za reke. Wpada w lesczynowe zarosla, miota Ofiare na ziemie i rozpoczyna kopulacje, gwaltownie i namietnie. Po fakcie przypomina sobie, ze napotkal niewielki opor, wiec przywolujac opisy z ksiag WIE juz dlaczego. Chce by delikatny, wiec mowi: - Ciri, jakbym wiedzial, ze to twoj pierwszy raz, to bylbym delikatny... - Jarre, Jarre, jakbym wiedzialabym ze jestes taki napalony, to bym szybciej zdejmowala rajstopki...

nie nochyba w bandzie straciła wianuszek :-D król olch nie dał rady bo był ćpunem i impotentem.. A jednorożec .. zoofilia a fe :-P

ta kwestia dziewictwa ciri była dośc istotna dla wielu tak że zasypali asa pytaniami:D cieką odpowiedz udzielił.. JACEK SULIGA: Jaki faktyczny wplyw na magie ma dziewictwo (Pavetta, Ciri). W "Kwestia Ceny" Geralt i Myszowor daja nam do zrozumienia, ze Pavetta nie moze byc juz dziewica, skoro tak emanowala Moca. Jednakze Yennefer mowi Ciri cos zupelnie przeciwnego. Czy Ciri jest zatem dziewica? ANDRZEJ SAPKOWSKI: Przesad, ze do dziewicy magia nie ma przystepu i vice versa jest rownie bzdurny, co rozpowszechniony. Istnieje jednak calkiem spora grupa powaznych badaczy, ktora dowodzi, ze kobieta lepiej panuje nad magia, gdy rozpocznie regularne zycie erotyczne. Chodzi, rzecz jasna, o sprawy psychiczne i hormonalne, a nie o caly czy uszkodzony hymen. Zdania, ze dziewice nie sa w stanie koncentrowac sie i w pelni panowac nad magia, byl m. in. slynny czarodziej Herbert Stammelford. Ale juz nie mniej slawna Nina Fioravanti twierdzila, ze Stammelford byl durniem - w kwestii dziewic zwlaszcza. Jak jest w rzeczy samej, to tak naprawde nie bardzo wiadomo. Nie ma tez jak przeprowadzic badan sine ira et studio. Jesli bowiem jest normalnym zjawiskiem, ze plocha magiczka-pietnastolatka czaruje znacznie slabiej od dojrzalej trzydziestolatki, to czy jest to sprawa dziewictwa, czy dojrzewania i doswiadczenia? Z drugiej zas strony nie udalo sie znalezc czarodziejki, ktora skonczywszy lat szesnascie byla jeszcze dziewica, totez brak bylo materialu porownawczego do badan. Potem badan zaprzestano, albowiem uznano, ze - zacytuje tu Nine Fioravanti - "zbyt wiele jest do rozwiazania problemow waznych, by tracic czas na studia nad dupa". Lud prosty jednak - a i niektorzy ludzie swiatli, jak chocby druid Myszowor - wierza w teorie Stammelforda. Bardziej przekonuje wszelakoz poglad, ze idzie tu bardziej o wciaz pokutujacy "meski kult nienaruszonegpo hymenu". -- koniec cytatu --

Gość eritis
Najfajniejsza bohaterka z całego Wiedźmina to oczywiście Ciri.