Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maryland

swędzące plecy i siniaki?

Polecane posty

Witam. Może ktoś mi pomoże. Od jakiś 3 miesięcy strasznie swędzą mnie plecy, w szczególności w dolnych partiach wzdłuż kręgosłupa. Do tego wszystkiego w tych rejonach pojawiło się kilka zabarwień, które w zasadzie wyglądają jak większe siniaki. Siniakami na pewno nie są, bo nie schodzą w ogóle. Co to może być? Od razu zaznaczam, że oczywiścię mam wizytę u dermatologa i wiem, że tam najpewniej dowiem się, co to jest, jednak piszę tutaj, bo może ktoś z Was miał coś podobnego i orientuje się od czego to może być. Aha, swędzenie nie jest kwestią wody czy doboru kosmetyków - dużo podróżuję i często myję się w różnych miejscach w Polsce używając różnych kosmetyków, a swędzenie jest zawsze. Alergiczką też nie jestem. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Gość malamimimi
i Ty jeszcze nie zrobilas badan krwi mimo tych bruzd? Przeciez mozesz miec chore np nerki, albo cokolwiek, do glowy ci nie przyszlo? Szczerze mowiac DERMATOLOG to ostatni lekarz jaki mi przyszedl po tym opisie do glowy, ale tez roznica czytac opis a widziec na zywo. moze nie wyglada az tak zle jak brzmi..

Gość spragniona jola
też proponuję badania krwi

Dzięki za odpowiedź. Szczerze nie zwracałam na to większej uwagi, jedynie było to dyskomfortem bo cały czas się drapałam. Teraz dopiero jak wyszło mi 4 czy 5 tych "siniaków" to zaczęłam się zastanawiać. Na szczęście nie są to "siniaki" jakieś ciemne, wyglądają na takie bardziej delikatne, jakby już miały schodzić, no ale nie schodzą. A dziwne, żeby mi się pięć siniaków w jednym miejscu zrobiło ;p

Gość Yaskierka
Mi to wygląda na białaczkę

Yaskierka: białaczkęęęę??? Jakieś doświadczenia? Dlaczego białaczkę?

Gość pomyśl
Nie dokońca jestem przekonana, że to białaczka. Wiem co piszę, ale nie zaszkodzi poczytać o chłoniaku. Najtrafniejszą diagnozę postawi lekarz.

Gość Marta090
Powinnaś pędzić do onkologa a nie do dermatologa

Gość gość
Witam , szukalam wlasnie czegos o siniakach na plecach itd. Oglądnęłam tez fotki . No mam tak samo dokladnie , wiem , ze to stary post ale moze jeszcze odpiszesz co u ciebie zdjagnozowano ??? Bo u mnie to , po dokuczliwym swędzeniu pleców , wlasnie odkryłam siniaki dwa . Szukam wlasnie , czy ktos moze wie co to jest ????