Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika0410

re

Polecane posty

Gość monika0410

Moja córeczka ma 6 dni.Po wyjsciu ze szpitala na szyjce zaczela jej schodzic skórka ale wyglada to jak oparzenie.Bardzo paskudne.teraz jeszcze pojawilo sie to na lewej raczce.Niewiem co z tym robic czy to moze byc cos powaznego.Bardzo prosze o jakams porade.Związku z tym ze bylo swieto nie mam jeszcze zgloszonej P.połoznej i niewiem co z tym robic.leza w szpitalu szyjka dziecka w tym samym miejscu byla zaczerwieniona.PROSZE O SZYBKA POMOC.Dziekuje.

Gość yhujikok
to normalne takie łuszczenie się skóry, nawilżaj oliwką dla dzieci, nawet do kąpieli możesz dodać parę kropel oliwki

a jeszcze lepiej kup w aptece oilan płyn do kąpieli dermatologicznych z parafiną i dolewaj do mycia. widocznie "zmienia skóre" :)) a poważnie to niektóre dzieci tak mają i jest to jak najbardziej normalne

Gość adzia1982
mojemu synkowi też tak się robiło na raczkach i nożkach,kąpałam w oilaum,i te łuszczące miejsca smarowałam linomagiem,pomogło,a jeśli odparzyło się pod paszką czy pod szyjką o w ruch szedł sudocrem

zamiast masci fajnie działa oilan balsam, choć na opakowaniu jest chyba od roku, to ja dupke smarowałam od 1 miesiaca i wszelkie zaczerwienienia - nigdy mały nie miał żadnych odparzen:)