Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uknino

katar, kaszel u niemowlaka- jak pomoc?

Polecane posty

Gość uknino

Moja dcoreczka od kilku dni ma katar. lekarz badal kilka dni temu i plucka byly oki. Uzywam nasivin, wode morska, pulmex baby, masc majerankowa i nawilzam pokoj ale mala zaczela kaszlec kilka razy dziennie. lekarz mowil, ze kaszel moze byc poniewaz wszystko z nosa splywa do gardla u malutkich dzieciaczkow. boje sie by nie bylo zapalenia oskrzeli czy pluc. CZY mialyscie tak z Waszymi dzieciaczkami? Co robic? znowu isc do lekarza? a sa syropy dla takich maluchow? Z gory dziekuje za odpowiedzi madrym i doswiadczonym mamuskom

Gość vcfrexsza
jestes przerważliwiona.......ludzie mają większe zmartwienia, choroby itp. a ty sie głupim katarem i kaszlem przejmujesz. Byłam u lekarza to on Ci powinien pomóc nie my.

Gość uknino
katar i kaszel to glupota u niemowlaka? chyba Ty jestes najwieksza glupota na forum i prosilam o porade madre mamusie a nie suki

Gość uknino
saleminka mala ma 2 m-ce, jesli mozesz mi cos doradzic to bede wdzieczna

przy katarze kaszel moze być. niew wiem ile ma dziecko, ale po 7 m-cu możesz dać na kaszel suchy syrop prawoślazowy. równie super działa na każde przyziębienie stary babciny syropek z cebuli -(cebula działa jak antybiotyk) zasypanej cukrem. oczywiście cały czas nawilżj nosek solą fizjologiczną lub morską i smaruj mascią majerankową nosek, zatoki i czółko. możesz maśc rozgrzewająca dla dzieci, ale trzeba uważac, bo niektóre maluchy sie duszą od tego. i przede wszystkim jak nie ma temp. wychodzić na dwór i często wietrzyć pokój:)