Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama - ospa

Ospa u dziecka

Polecane posty

Gość zmartwiona mama - ospa

witam jestem mama 6letniej dziewczynki Mala zalapala ospe - niestety bardzo ciezko ja przechodzi -juz 3 dzien ja sypie, popoludniu zaczyna sie wysoka goraczka i trwa do nastepnego dnia rano Nie wiem czy to norma ?? I ile czasu jeszcze to moze trwac ???? 2 dni ?? 5 ?? wiem, ze dziecko 2 tyg ma byc w domu - tyle dostalam zwolnieia, ale nie wiem ile z tych 2 tyg bedzie ja wysypywalo co chwile nowymi chrostami i ile czasu moze miec goraczke no i pojawila sie wysypka w kroczu - w srodku - i nie wiem co z tym robic Purodermem smarowac nie moge (blony sluzowe) a mala strasznie tam piecze i palcze bidulka z bolu ... boje sie zeby to nie pozamienilo sie w rany Jak to osuszyc - skoro tam jest jak wiadomo ciagle wilgotno ??? Mozna czyms przemywac ? Isc z tym do lekarza ? Poradzi cos czy poprostu musimy przeczekac ???

Gość Szkoda,że nie pytacie ile
tym samym płynem smarujesz wszędzie poza tym lekarz powinien cos przeciwświądowego zapisać w postaci tabletek

Gość renka767
Hej moje dziecko właśnie po 2 tygodniowej przerwie z powodu ospy wraca do przedszkola, ale u nas ospa miała bardzo łagodny przebieg. Nie było gorączki i tylko troszkę krostek choć w kroczu też się pojawiły. Poradzono mi żeby robić jej nasiadówki w wywarze z kory dębu, to łagodzi świąd. Do smarowania krostek na ciele polecam tanno hermal lotio, podobny do pudru ale moim zdaniem dużo skuteczniejszy. Po nim moja córeczka spokojnie spała a po pudrze to do 4 rano wierciła się. Zyczę zdrówka:)

Gość lololollo
hej:) mojej corce pediatra przepisala hydroxyzyne w syropie. dziala uspokajajaco i przeciwswiadowo. podzialalo. na temat gorączki nie pomoge bo cora byla okazem zdrowia tylko ,ze w kropki.........

Gość kmkom
przemywaj roztworem proszku do pieczenia. pomaga .......tyle ,ze nie mam pojecia dlaczego;) jakas cud reakcja zachodzi:P