Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka.a

wynajęcie mieszkania w uk

Polecane posty

Gość kropka.a

jestem samotnym rodzicem 6 letniego dziecka , pracuje na pół etatu >do tej pory mieszkaliśmy w pokoju dwuosobowym jednak ja chciałabym wynająć mieszkanie by mieć więcej przestrzeni życiowej...jest jednak jeden problem do tej pory nigdy nie korzystałam z housing benefit ...więc agencje które odwiedziłam odmówiły mi wynajmu ze względu na niskie dochody jakie osiągam w pracy...pytanie moje jak rozwiązac tą sprawę ... osoby które miały miały do czynienia z podobną sytuacją na pewno wiedzą o czym pisze ...jakie można znaleśc rozwiązanie w zaistniałej sytuacji..

to zalezy od landlorda czy chce wynajmowac ludziom zyjacych na benefitach czy nie a nie od agencji. wiekszosc landlordow zastrzega sobie, ze nie chce ludzi na benefitach bo oni sa po prostu gorzej wyplacalni. warto poszukac sobie mieszkania bez posrednictwa..

Gość zuuziaaa
lub sami juz pobieraja na dane mieszkanie benefity. ;) poszukaj innej agnecji bo duzo takich ktorym nie przeszkadzaj benefity.

Gość moga Cie zwolnic
ja po prostu wynajelabym mieszkanie bezposrednio od landlorda, najlepiej Brytyjczyka jesli to mozliwe.

Gość kropka.a
zw.ide sie wysrac

kropka idz do swojego urzedu miasta (council) tam sa ludzie ktorzy doradzaja.a przede wszystkim dostaniesz liste agencji ktore wynajmuja samotnym matkom i ludziom z housing benefit. nie wymyslam, sama bralam taka liste dla znajomej samotnej matki

Gość i jak
wysrałaś się Kropka ?