Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdXAGa

czeste spoznianie sie okresu

Polecane posty

Gość fdXAGa

jakie sa najpopularniejsze przyczyny? bardzo vzesto przesuwa mi sie okres, teraz np spoznia si ekilak dni, czasami nie mam go 3 miesiace (tu akurat wiem dlaczego- ze stresu) a czasami mam normlanie co 30-33 dni (zawsze tak mialam) postanowilam w koncu isc do lekarza ale nei chce zeby mnie zbyt i dal tylko tabletki anty, powinna mi zrobic USG i jakies dodatkowe badania?

Gość asassasasasasq
o okresie niereguralnym mowimy kiedy spoznia sie ponad 10 dni. CXhyba. opilam sie i w tej chiwli nie pamietam. nie wiem czy tabletki pogoga, na pewno pomoga Ci zachamowac okres co nie ma nic wspolnego z leczeniem. faktem jest ze przy anty hormonalnej cos takiego jak miesiaczka nie wystepijue jedynie krwanwienie wywolane hormonami z tabsow, nie wyobrazam sobie jak moze leczyc cos co powoduje ze zdrowy cykl znika. Nie ma go. Wyoparowuje. no ale moze akurat leczy sie go w ten sposob? ... hm.. nie wiem. XCo moze wywolac, stres, horoba, moze wlasnie brak jakichs hormonow, moze zapuytaj lekarza o cos takiego jak duphatron, czekaj zaraz sprawdze wiem ze kojarzy sie z dupą, o, DUPHASTON - ma on na celu przedluzenie fazy lutealnej - fazy nieplodnej - fazy po owulacji - a ze faza ta nie moze trwac dluzej niz 16 dni to po niej musi byc okres. Kurde, ochlalam sie i moge pisac nieskladnie. W kazdym razie wez zapytaj o to lekarza, jak to dziala i czy moze CcI TO PRZEpisać. Obawiam sie jednak, że itak wcisnie Ci tabletki anty. Wiedz jednak , że po takich tabsach po odstawimuiu itak organizm będzie sie odtruwał jakiś czas - może tylko dwa tygdnie a może i ponad dwa lata. To jak gra w totaka - wiesz - vhybil trafil.

Gość fdXAGa
dzieki, o tabletkach pomyslalam bo chce zaczac sie pewniej zabezpieczac, ale przed tymw iedziec czemu moj okres jest nieregularny, jkapisalam mam go w kratke od kilkunastu miesiecy (w zeszlym roku chyba byly tylko 2 max 3 normlane przerwy 30dniowe) tak czy siak czasami pobolewa mnie brzuch, nie wiem moze to od jakies torbieli czy cos, czekam az dostane okresu bo chcialam zaraz po nim zrobic cytologie ale skoro sie spoznia to pojde wczesniej na badania.