Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryna 27

alergia - jużnie mam siły na te biegunki

Polecane posty

Mam bardzo poważny problem z moim 1,5 rocznym synem. Karmiłam dziecko 8 miesięcy piersią i robił około 3-4 wolne stolce dziennie ale pediatra mowila ze norma przy karmieniu pirersią. Jak przeszlismy na mleko modyfikowane nic sie nie zmieniło wiec szukalismy przyczyny zmienialismy mleko, wode i nic. W koncu jak mial rok trafilismy do szpitala tam stwierdzili alergie na mleko krowie, jaja, soje dostał lek polprazol i Bebilon pepti. W czasie brania leku było troche lepiej ale po odstawieniu znowu to samo. Okazało sie ze w chlebie "ze sklepu" jest ulepszczacz sojowy wiec zaczelam piec sama. Efekt marny choc czasem było lepiej czasem gorzej ale te 3 kupy dziennie robił. Szukalismy tak przez 5 miesiecy, odstwilismy wszystkie znane nam alergeny, nie dostawał nic "ze sklepu" wszystko swojskie - bez zmian. Kolejna wizyta u alergologa, kolejne testy i wszyły alergie na większosc owoców i warzyw. Odstawilismy po 2 tyg. bez zmian. Zmienilismy po konsultacji z lekarzem mleko na Nutramigen(poniewaz bebilon zawiera laktoze a dziecko ma czesciową nietolerancje). Najpierw troszke dodawałam do mleka bebilon bo nutramigen ochydny w smaku. Ale jak maly dostał kolejej tym razem kilku dniowej biegunki ze sluzem to zmuslimy dziecko do Nutramigenu. Od 3 dni pije tylko nutramigen i rzadnych innych posiłków a kupy 6-7 dziennie wodniste, musztardowe. W szpitalu stweirdzili ze to raczej nie wirus bo nie ma gorączki itd. Juz nie mam sił. Czekamy na kolejne skierowanie do szpitala na diagnostyke ale na to się czeka. Zaczynam juz wariowac :( co robic? Prosze doradzcie jezli tez miałyscie taki problem.

Gość tymczasowa9567321
wspolczuje Ci, mielismy podobnie pediatra nas wyslal na testy bo byl pewien ze biegunki sa przez alergie, testy wyszly ok zaskoczeni bylismy bo biegunki dalej byly lekarz stwierdzil ze jezeli dziecko sie dobrze rozwija to nie ma sie czym martwic i faktycznie po jakis 6 miesiacach bigunek same ustaly wiec glowa do gory

u mnie biegunki były objawem alergii na gluten, może spróbuj w tym kierunku. a jak z wagą, robiłaś wyniki krwi?

U nas była biegunka od 6 tygodnia życia. Wyszła nietolerancja laktozy. Mała piła Nutramigen i jak ręką odjął. Kupy też miała zielone ale pediatra tłumaczyła że to skutek Nutramigenu na szczęście jak miała pół roku wyrosła z tego. Zdrowia dla dziecka życzę:)

Ja tez probowalabym odstawic gluten. Jesli dziecko pije tylko mleko, a malo je posilkow stalych, to tez moze wplywac na luzne i czeste kupki. Zrobilabym tak: dawala nutramigen z kleikiem ryzowym, kukurydzianym, kaszka jaglana lub sinlac. Chleb bezglutenowy. Z jarzyn tylko pare podstawowych i gotowane: ziemniaki, marchew (chyba, ze wyszlo uczulenie), kalafior, fasolka zielona? Z owocow, to na co nie wyszlo uczulenie, nawet jest to wylacznie jablka czy winogrona. Zero jajka, mleka i pochodnych i soi. Za to wedliny i miesa (najlepiej tez sprawdzic, czy nie szpikowane mlekiem lub soja). Po 2 miesiacach powinna byc zmiana.

testy były robione w sumie 3 razy i alergia na gluten nie wyszła. dzis znowu zrobil juz 4 kupi w tym jedna to sam śluz :( Dzis dalismy malemu ryż z gotowanym królikiem. Dalej bedziemy ciągnac ten Nutramigen choc nie jestem do konca przekonanan do niego bo mimo ze pisze na nim ze jest odpowiedni dla osob uczulonych na soje to jednak jest w jego składzie olej sojowy?

najbardziej uczula bialko - czyli bialko rowniez w soi (proteiny), a oleju bialka nie ma, jest tylko tluszcz. Dlatego tez najmniej z mlecznych przetworow uczula maslo, a w jajku zoltko w przeciwienstwie do bialka.

Gość jakaś flądra
a próbowałąs robić testy na robaki? u nas było podobnie, walka trwała 5 miesięcy. Mase badań- morfologia ok, testy ok wyszło tylko lekkie uczulenie na gluten, krew utajona ok itp. wszystko ok. no i na koniec wyszło, że ma candidie. Wcześniej tez mieliśmy często biegunki, luźne kupki, czasami to była raczej woda zabarwiona kupką. Spróbuj tych robaków- od razu mówie, że musi byc naprawde dobre laboratorium. I nie śmiej się ale najlepsze są takie weterynarii...

tak zrób jeszcze badania na robaki (lamblię). Ale z tym glutenem to jeszcze na alergii się nie kończy, bo może być celiakia, a w testach na alergie to nie wyjdzie.

mysle ze ma luzne kupy po nutramigenie, on tak dziala. Nawet jezeli czyms zagęszczasz to i tak nic nie pomoze. Zrob dziecku badanie na kazeinę moze miec na nia uczulenie i wtedy okarze sie ze nie moze jesc nutramigenu

dzieci ktore maja celakie czesto wymiotuja i nie przybieraja na wadze! dzieci z mocna alergia maja to do siebie ze robią duzo rzadkich kup. To jeden z mankamentów alergii

mysle ze ma luzne kupy po nutramigenie, on tak dziala. Nawet jezeli czyms zagęszczasz to i tak nic nie pomoze. Zrob dziecku badanie na kazeinę moze miec na nia uczulenie i wtedy okarze sie ze nie moze jesc nutramigenu

Gość Maryna27
dziewczyny a my dalej walczymy. Mały jak sie okazało w szpitalu po kolonoskopii ma zapalenie jelit - od tych alergii. W ogóle nie dostaje mleka, jest na sterydach w dodatku w szpitalu złapał rotawirusa. Diete ma tak ubogą że zgroza :( a biegunki jak były tak są nawet na strydach!

Gość a moze Iza?
polecam mleko Neocate - jest o wiele lepszy niz nutramigen i bebilon pepti.

no własnie zamówiłam to mleko ma byc w przyszłym tyg. i modlę sie o to aby mały nie miał i na nie alergii. Zamówiłam neocate advance

Od wczoraj testuje mleko advance. Narazie zrobil 1 kupeke "musztardową" i niestety 3 razy zabrudził pieluszke taką "mini kupką" a to chyba nie jest dobry znak. Kolejna nadzieja, czy bedzie dobrze :(

Gość avicenna33
a czy mały miał robione testy z krwi w kierunku celiakii? uporczywe biegunki oraz stan zapalny jelit mogą sugerować tę chorobę. fakt, że nie ma alergi na gluten, nie oznacza wcale, że nie ma nietolerancji glutenu czyli celiaki właśnie. to dwie różne choroby.

takich testów nie miał. Ale od 2 miesięcy jadł tylko ziemniaki, królika kurczaka nie dostaje nic z glutenu. testy bedziemy robic za około miesiac wiec zrobimy tez na celiake. dzieki

Gość mamamamama26
a tyle trąbią jakie to karmienie piersią jest super i chroni przed wszystkim - i ta nagonka jak ktoś karmi mm życze żeby Towjemu maluszkowi szybko przeszło !! moj miał luźne zielone kupki - dostał nutramigen i jest ok

chyba advance nie przejdzie. Mały źle spał w nocy i rano zrobił strasznie "wodnistą" kupę prawie wszystko pielucha wchłoneła :(

Witam, mam na sprzedaż mleko NEOCATE- wspaniałe mleko nadające się dla uczulonych maluszków. W razie pytań proszę pisać: kaskaa85@o2.pl. Pozdrawiam i życzę zdrówka maluszkom.

Gość Maminka 8766
Polecam testy na alergię, dzięki którym wszystko będzie jasne www.Egooptima.pl

Witam Pani Martyno, co u dzieciątka, też mam dziecko z alergicznym zapaleniem jelita, proszę się odezwać...