Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajjjjjjjjjćć

Niemowlak POKASŁUJE po KARMIENIU. Co robić???

Polecane posty

Gość ajjjjjjjjjćć

Mója córka 4m-ce od około 2tyg pokasłuje w nocy po karmieniu. Martwie się bardzo, bo zawsze karmiłam ją w nocy około 2, 3 razy i normalnie odbijałam i kładłam spać, a teraz po nocnym karmieniu za każdym razem gdy ponoszę ją w pionie i potem położe do łóżeczka to po chwili zaczyna pokasływać, tak jakby lekko się dusić. Trwa to chwile i czasami się powtarza po kolejnej chwili. Byłam nawet u lekarza choć wiedziałam, że to nie choroba, bo ma mkiejsce tylko odrazu po karmieniu i tylko w nocy. Co to? Jak temu zapobiegać? Podniosłam troszkę wyzej materacyk, ale nie pomogło...

Gość wez ja wyzej. niech nie polyka
pokarmu lezac na plasko. ustaw ja w pozycji polsiedzacej - bardziej siedzacej niz lezacej. moze sie krztusi. a do snu podluz pod nogi lozeczka po 2 tomy encyklopedii pod kazda noge u wezglowia - nie dawaj poduszki pod glowe.

Gość ajjjjjjjjjćć
ja karmie w pozycji właśnie bardziej siedzacej niz lezacej. dałam książki pod nodi łóżeczka, ale mała ma jeszcze podusię... może to właśnie błąd?

Gość wez ja wyzej. niech nie polyka
jak poduszka jest maksymalnie plaska to niech sobie bedzie, a jak wysoka to wywal, bo caly trik w tym zeby dzieciak mial glowe na rownej linii z tulowiem, a nie wyzej od tulowia. zeby nie pobrudzic przescieradla ani materaca w razie ulania, poloz jej pod glowe tetre albo flanele.

może masz suche powietrze w sypialni? proponuje w okresie grzewczym który mamy jeszcze użyć jakiegoś nawilżacza i przewietrzyć dobrze przed snem. i nie za wysoka temp. bo dziecko może mieć wysuszone gardziołko i mleko je lekko podrażnia:P

Gość ajjjjjjjjjćć
Kurde :( Nie pomaga to co zaleciłyście. Zabrałam jej poduszki, bo miała te takie płaskie dla niemowlaków, ale dwie, bo własnie chciałam aby miała wyżej. Zabralam je i podstawiłam encyklopedie pod nogi łóżka... ale dziś i wczoraj w nocy znów pokasływanie, duszenie po nakarmieniu :( Ja nie śpię całe noce, bo nasłuchuje :(

moj tez tak ma ze po nocnym ale tylko jednym karmieniu zawsze kaszle kilka razy i zasypia.