Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta - oto ja

malzenstwo z Arabem

Polecane posty

Gość ja jestem zona egipcjanina..
a gdzie ona teraz jest? w egipcje czy w polsce?

Gość dfjalj
Jejku, ale macie satysfakcje bo biedna dziewczyna sie hajtnela z arabem. Az wstyd jak tyle ludzi moze byc tak zlosliwi.... Gdzie jest ta kolezanka?? W PL czy w Egipcie??? Jesli jest tutaj to tez moze sie starac o rozwod jak najbardziej...obojetnie gdzie to malzenstwo zostalo zawarte. I tez bedzie wziete pod uwage, ze facet mial juz zone. Najlepiej niech sie poradzi prawnika jak to najlepiej zalatwic. Jesli jest w Egipcie, to wydaje mi sie, ze najlepiej zwrocic sie do POlskiej ambasady lub konsulatu, jesli nie zna jezyka lub nie ma pomocy. Jesli jest daleko od konsulatu, to wydaje mi sie, ze najlepiej jest jej wrocic do kraju i starac sie o rozwod. Zawsze to bedzie jakos zalatwiane przez ambasade Egipska w Warszawie. MOzesz tam zadzwonic i spytac sie o informacje. Lub przejzec ich strone internetowa. Napewno da cos sie zrobic. A do jednej babki, ktora ma 2 dzieci ze smaglolicym, to niech ta dziewczyna stara sie o alimenty i to jak najszybciej. FAcet nie moze sie wyprzec dzieci. Napewno sa jakies osrodki pomocy.....

Gość ja jestem zona egipcjanina..
musze wszystkich "dobrze poinformowanych" rozczarowac, ze zgodnie z prawem egipskiem egipcjanin moze miec oficjalne tylko jedna zone..zone z ktora wezmie slub w USC...moze miec 4 jesli wezmie slub w meczecie...ten slub jest tyle wazny, co karta bibloteczna;) , zadna szanujaca sie egipcjanka nie wezmie slubu tylko w w meczecie...(orfi )..bo ten slub nic nie gwarantuje i tak zawarte malzenstwo moze byc w ciagu 5 min.rozwiazane...zawierajac zwiazek w USC egipcjanin musi przedstawic dokument, ze nie jest zonaty...jednak w egipcje korupcja jest na porzedku dziennym i zdobycie takie dokumentu nie stanowi problemu-niestety...ale latwiej jest rozwiazac tak zawarte malzenstow...

Gość Kobieta - oto ja
Kolezanka jest w tej chwili w Polsce. Dziekuje za zainteresowanie tematem i rady. Jesli ktos jeszcze moze pomoc, udzielic jakichs wskazowek bede wdzieczna.

Gość no jak będziecie mieli trochę
czasu to wpiszcie w wyszukiwarkę googla hasło: Arabskie reminiscencje. Dowiecie się jak naprawdę wygląda życie w krajach arabskich. Są to wspomienia Polaka, który pracował na kontrakcie w Libii, oraz Arabii Saudyjskiej, bez upiększej tylko naga prawda.

Gość no jak będziecie mieli trochę
możesz jeszcze obejrzeć film Biała masajka, choć nie dotyczy to dokładnie tematu, ale pokazuje jakie zagrożenia niesie związek z kimś z tak egzotycznym

Gość Magda251984
Tylko kompletna idiotka i brzydka zdesperowana kobieta jest wstanie związać się z arabem albo murzynem.Nie rozumiem swoich rodaczek,mimo że sama jestem kobietą,ale podobno atrakcyjną i na powodzenie nie narzekam,więc być może brak powodzenia sprawia że kobiety idą w taką desperację,chociaż ja bym wolała być starą panną niż dać się tak zeszmacić przez turków,arabów czy murzynów.

Gość frocia
Mam kolezanke, ktora jest atrakcyjna z wygladu, podoba sie wielu facetom, ale wyszla niedawno za Araba. Do tej pory nie wiem, co ona w nim widzi. Chyba to, ze on jest bogaty i ma ciekawe zycie.

zadałem sobie tyle trudu i przeczytałem książkę, Biała masajka, i drugą część Pożegnanie Afryki. W pewnym sensie mogę zrozumieć te kobiety, które zakochują się egzotycznych chłopakach, jest w tym jakiś urok. TYlko potem przychodzi otrzeźwienie i życie codzienne i różnce kulturowe, niedoprzyjęcia przez kobiety wychowane w kulturze europejskiej. Bardzo szybko przekonują się że, kobieta w krajach arabskich zajmuje najniższe miejsce w rodzinie...... W Dublinie znajdują się dwa pałace, warte miliard dolarów, zbudowane dla córek miliardera, puste, córki wolą żyć w USA i pracować w mcdonaldzie i być traktowane jak kobiety wolne, a nie jak gówno wielbłąda.

Gość nie wiem jak to jestale wydaje
mi sie, ze za arabow, turkow itp. wychodza raczej te mlode dziewczyny w wieku 18-22 lat. nie wiedza za bardzo jak wyglada ich kultura, podejscie do kobiet i stad ten pozniejszy lament i placz. nie wiedza w co sie pakuja.

w grupie dziekańskiej miałem araba z Cisjordanii, połowa grupy to były dziewczyny. Z początku rzecz jasna miał powodzenie, ale stwierdziły, że jest tak głupi, że chyba trzeba na głowę upaść by się z nim zadawać. W większości najwięcej dziewczyn było licealistek, smarkatych dziewczyn, co im ledwo piczki obrosły.

Gość Magda251984
Ale Polki lubią być poniżane przez facetów.Nie ma to jak dostać od Turka,tak jak moja koleżanka,która w wieku 31 lat ma sztuczną szczękę bo jej eks Turek stwierdził że go zdradza,skoro mu daje to pewnie innym też daje i "wymierzył jej sprawiedliwość":D Facet urodził się w Niemczech ale Turecka natura mu pozostała.Mimo że z innymi koleżankami żeśmy ją wielokrotnie ostrzegali,to nic nie dało,więc powiem szczerze że mi ją nie jest wcale żal.Czego chciała to ma.Inne Polki będą mieć podobnie.Żeby trafić na fajnego Turka Araba albo Murzyna to jak wygrać w totolotka.Ale Polką nie przetłumaczysz.dopóki nie stracą zębów tak jak moja koleżanka to niczego się nie nauczą.Jako kobieta to nie potrafię tej kobiecej naiwności zrozumieć.Mimo że mieszkam na zachodzie i co dziennie jakiś murzyn czy turek się do mnie dowala to nie rozumiem co one widzą w tych ich podrywach,na kilometr czuć że to tani bajer do zaciągnięcia kobiety do łóżka czy do zdobycia "darmowego seksu".Skąd w XXI wieku bierze się taka naiwność u Polek?

Gość Magda251984
Pragnę dodać że ten turek od koleżanki to na pozór był fajny gość.Był towarzyski i zabawny.Ale taki podrywacz z niego.Ogólnie gość pozytywny,jednak to był turek,więc oczywiście kiedyś my gadali na różne tematy to od razu było widać że nie myśli po Europejsku tylko jakoś "dziwacznie".Aż kiedyś koledzy, turki,powiedziały mu że jego dziewczyna się z kimś spotkała i się z niego podśmiewali.Więc w ciągu jednego dnia z miłego turka zrobił się tyran i wybił jej zęby o umywalkę.Tyle dobrze że była na tyle mądra że nie dała się mu omamić jego przeprosinami.Ale widać że skutecznie ją przekonał żeby nie zgłosiła tego na Policji.Więc drogie koleżanki pamiętajcie że z takimi ludźmi to żyć jak z bombą zegarową,nie wiadomo kiedy wybuchnie i pokaże się prawdziwy charakter Islamisty,ale pewnie będziecie się o tym musieć przekonać na własnej skórze.

bo trzeba zrozumieć jedną podstawową rzecz. W naszej kulturze kobieta jest towarzyszką życia dla mężczyzny w ich kulturze jest własnością mężczyzny, jak osioł, czy wielbłąd , i może z nią zrobiś co chce, pobić , zabić i nie zostanie za to ukarany, bo jest mężczyną, a winna wszystkiemu jest kobieta. I to jest sprawa, o której te zakochane Polki nie wiedzą, a jak się dowiedzą, jest już za póżno.

Gość Magda251984
bmblondyn-To nie o to chodzi.One znają ich kulturę.Moja koleżanka doskonale znała kulturę islamską i sama mówiła że w życiu za żadnego Turka ani araba by nie poszła bo nie pasowała do tej kultury.Ale jej turek był "inny",nie bał jak wszyscy,po za tym był turkiem urodzonym w Niemczech,czyli był dla niej Europejczykiem i normalnym facetem,co czasami piwo wypił,ba,nawet pożartował czasem z swoich rodaków,czyli "inny"turek,Europejski i mało islamski bo nie był pobożny i nie przestrzegał koranu.A tu trzeba pamiętać że islamiści mają zakorzenione pewne cechy.A mianowicie takie że dla nich kobieta co nie jest dziewicą jest już podejrzana o puszczalską a nawet pod prostytutkę,to samo jak wskoczy im szybko do łóżka to nie zasługuje na szacunek.Banalne jest to że oni nie mają szacunku do kobiet,które z nimi sypiają przed ślubem,mimo że na seks to ich zagadują nie mal że na pierwszym spotkaniu.To taka trochę islamska zabawa,czyli on ma uwodzić i zaciągać do łóżka a ona ma mu odmawiać i pokazać mu że jest dziewicą,szanuje się i nadaje się na żonę.A jak mu ulegnie to znaczy że jest puszczalska i nie nadaje się na żonę.Po prostu taką mają kulturę i tak mniej więcej to wygląda.Mimo że wielu z nich stara się być Europejczykami to jednak ta mentalność w której wyrastają i która jest im wpajana od dziecka powoduje że nadal kobiety są bite i poniżane.Tej mentalności nie da się z nich usunąć.Więc trzeba się liczyć z tym że wskakując islamiście do łóżka przed ślubem to tracimy u niego automatycznie szacunek i wzbudzamy jego podejżliwość,którą nam może wypominać po jakimś czasie.

Gość Magda251984
Może też warto wspomnieć o tym że islamista może nam przysięgać na swojego Boga,na swoich rodziców i swoje rodzeństwo.On może nam wszystko obiecać po przez przysięgę na swoich bliskich,a przy tym może kłamać ile zechce,bo dla niego taka przysięga do nie islamisty jest nie ważna,o czym większość ludzi nie wie.

czyli jest to taka gra w której wiadomo, że kobieta jest przegrana. Bo tylko od widzimisie takiego islamisty zależym kiedy stwierdzi, że ona jest puszczalska, jednemu wystarczy że ulegnie na 10 spotkaniu innemu na 20.

Gość Magda251984
bmblondyn-Można tak powiedzieć,właśnie dlatego turki czy araby wolą białe kobiety na sex.Żaden arab czy turek nie będzie podrywał na zachodzie swojej rodaczki,bo wie że i tak nie zaciągnie jej do łóżka.Mój kolega mi opowiadał jak był kiedyś na Tureckim weselu.Sam się zdziwił że jest tyle pięknych dziewczyn,jak sam powiedział był tymi turkami zachwycony.Nawet próbował do je podrywać,bo wesele jest na luzie i dużo tych Turczynek było ubrane młodzieżowo,czyli dobrane dżinsy itp.Jednak one nie mogą tańczyć z facetami,one tańczą same.Kiedy on chciał z jedną pogadać to już było zgorszenie,ale na szczęście poinformowali go że tak nie może robić.Dla niego to był szok,że w Niemczech ,mimo że już żyją od urodzenia to nadal mają takie rygorystyczne prawo.Ale co ciekawe,te turki nie bajerowali te Turczynki,z tego względu że one nie poszły by z nimi do łóżka i większość z nich jest dziewicami.Jeśli jesteś facetem i myślisz że Turczynkę zaciągniesz do łóżka po roku to jesteś w błędzie.Więc właśnie dlatego araby tak kochają białe kobiety bo mają seksu ile chcą.Kiedyś czytałam o arabskich burdelach.Okazało się że to złoty interes,bo praktycznie to jedyny sposób na seks bez małżeństwa w krajach arabskich.Tam nie ma szans zaciągnąć dziewczynę do łóżka.Pozostaje ci burdel albo gwałt.Po prostu tam jest inna kultura i inna mentalność.Mimo że na pozór wszystko jest podobne do Europy.W niektórych krajach arabskich są dyskoteki,puby itp,ale mentalność wyniesiona z domu pozostaje do końca życia.Ale Polki nie umieją tego zrozumieć,więc jeśli jakaś Polka chce już na siłę mieć araba to nie powinna mu wskakiwać do łóżka przed ślubem,bo po ślubie może być pewna że będzie podejrzana i ciągłe zdrady i seks przedmałżeńskie będzie jej wypominany do końca życia.Ale szkoda tłumaczenia,Polka zawsze myśli że to będzie arab lub Turek Europejski,taki sam jak Polak czy inny Europejczyk tylko z ciemniejszą skórą.Zresztą się nie dziwię,bo jak pierwszy raz przyjechałam do Niemiec to też miałam taką świadomość że Turek nie różni się od Niemca,bo to przecież nie możliwe że by Niemiecki Turek był zacofany z myśleniem czysto islamskim.

Gość co tu duzo pisac
znam taka, co to wyszla za maz za araba, bo ja mama naklonila. Dziewcze bylo przed 20 rokiem zycia, kiedy sie ochajtalo i po krotkim okresie czasu tego pozalowalo. Mezulek mial juz wczesniej zone i dziecko, a ja umiejetnie manipulowal, oklamywal i zdradzal na lewo i prawo. A teraz znajoma sypie sie bez rozwodu z roznymi bogatymi i przystojnymi facetami. Nie ma wyksztalcenia i perspektyw na przyszlosc, ale dobra zabawa to podstawa. Nadrabia brak rozrywki z okresu mlodosci. Po prostu zal.pl.

jestem pod wrażeniem znajomości zwyczajów islamskich. Ja co prawda polegam tylko na blogu , arabskie reminiscencje. Facet pracował w latach 90-stych w Libii i Arabii Saudyjskiej. Opisuje swoje wrażenia z pierwszej ręki i takie , że nie mogłem w pierwszej chwili uwierzyć. Napisał, że prawie 80% mężczyzn, to homoseksualiści i to czynni. Opisuje, że ciągle go podrywali z propozycjami seksualnych ekscesów. Sam sobie w bardzo prosty sposób wytłumaczył. W ich kulturze od wieku 7 lat następuje całkowite oddzielenie chłopców od dziewcząt, tym samym rozbuchane hormony muszą zznaleźć jakieś ujście.... Następnym szokującym spostrzeżeniem były męskie ubikacje. Śmierdziały tak, że smród dla eurpejskiego nosa jest niewyobrażalny. Wiadomo, że tam się myje po zrobieniu co trzeba, ale wody jest zbyt mało, a więc lewą ręką i o ścianę...podobno koszmar.....

Gość Łukasz69
Mam pytanie. Moja dziewczyna wzieła w Nl slub z Egipcjaninem (fikcyjny dla kasy) Małzenstwo ma trwac 3 lata bo on pózniej dostanie karte stałego pobytu czy cos tam takiego. Chciałbym ozenic sie z nia w Polsce i załozyc rodzine. Czy w Polsce beda wiedziec o jej slubie w Nl? Czy mozemy ukryc ten fakt i poprostu sie ozenic??

Gość Magda251984
bmblondyn-Zależy w jakiej miejscowości.Są miejscowości turystyczne,gdzie jest taka cywilizacja jak w Europie i podobny poziom.Oczywiście są Slamsy ale ukrywane i odgrodzone policją czy coś w tym sensie.Mój były był inżynierem i pracował w krajach arabskich.Sam mówił że był pod wrażeniem tego że w dużych miastach nie widać za dużej różnicy.Są dyskoteki,puby itp.Ale mentalność tych ludzi jest tragiczna.A jadąc po za miasto to podobno totalna tragedia i życie tak jak w X wieku.Nawet mieli zakaz jechania po za miasto,bo miejscowi nie lubią obcych.Ich mentalności nawet nie idzie ani trochę porównać do Europejskiej.A tym samym ludzi nie da się połączyć z kultury Islamskiej i Europejskiej.Mentalność jest tak silnie zakorzeniona że tego się nie da wyplenić,tym bardziej że islamiści w Europie nadal wychowują dzieci po Islamsku i nie ważne czy są religijni czy też nie. Z tego co mi wiadomo,to ma ona obowiązek te małżeństwo zarejestrować w polskim urzędzie stanu cywilnego,tam gdzie jest zameldowana.Pewnie jak tego nie zrobi to będzie miała kłopoty jak sprawa wyjdzie na jaw.

jedno jest pewne, przeczytaj sobie arabskie reminiscencje. Facet tam przestrzega, że nie wolno wierzyć muzułmaninowi w ani jedno słowo. Będziecie mieli kłpoty takie, że do końca życia będzie się wam szkawką odbijało.

sam wiem, bo byłem 15 lat temu pod piramidami, jak mnie wzięło na poznanie tajemnicy piramid. Pojechaliśmy pod piramidy potem powrót do hotelu, i padliśmy ze zmęczenia. Następnego dnia poszliśmy na bazar, te brudasy zaczęli obłapywać moją żonę i skończyło się na tym że wściekła przesiedzała do końca w hotelu. Bardzo żle wspominam i właściwie to żadnych wrażeń nic , stracony czas.

Gość Magda251984
bmblondyn-Myślisz że ostrzeganie ich coś da?Otóż nie,ja pochodzę z małej miejscowości w Polsce,był tam taki podrywacz,Polak.Każda wiedziała że on jest podrywacz i chodzi mu tylko o seks,a mimo to prawie każda się łudziła że z nią będzie inaczej.Niestety ale większość kobiet jest głupia na punkcie podrywaczy.Co prawda mnie jako kobiety to tacy podrywacze śmieszą i nigdy mnie ich podrywy nie brały ale 90% kobiet daje się im omamić.A uwierz mi że czarni,Arabowie czy Turki umieją podrywać jak mało kto.Są w tym specjalistami a do tego mają doświadczenie bo dziennie to podrywają kilkanaście kobiet.Mnie do dzisiaj ciągle podrywają,i nie ważne że dawno temu dałam im kosza.Oni się nie poddają,są w stanie przez 5 lat podrywać tą samą kobietę i wyznawać wam szczerą miłość.Oczywiście oni żadnej nie przepuszczą.To jest ich takie codzienne hobby.A Polki myślą sobie że jak ich tak desperacko i długo podrywa to pewnie rzeczywiście się zakochał:D Wiadomo że jak Polak dostanie kosza raz czy drugi raz to odpuszcza bo nie chce byś nachalny a oni nigdy nie odpuszczają:D Ale to też należy do ich kultury.W końcu kiedyś mogli mieć mnóstwo żon,więc i podrywać musieli umieć bo arabki to nie są łatwe,jak się niektórym wydaje.

Gość Magda251984
"sam wiem, bo byłem 15 lat temu pod piramidami, jak mnie wzięło na poznanie tajemnicy piramid. Pojechaliśmy pod piramidy potem powrót do hotelu, i padliśmy ze zmęczenia. Następnego dnia poszliśmy na bazar, te brudasy zaczęli obłapywać moją żonę i skończyło się na tym że wściekła przesiedzała do końca w hotelu. Bardzo żle wspominam i właściwie to żadnych wrażeń nic , stracony czas." Szczerze to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jaka opisujesz,ja się spotykałem z różnym podrywem z ich strony,z tym chamskim też,ale nikt mnie obmacywać nawet nie próbował,co prawda brali mnie za rękę czy chcieli mnie głaskać ale z takim chamstwem jak spotkało twoją żonę to się nie spotkałam.Jak znam swojego faceta to były by tam niezłe kłopoty,bo niby spokojny i rozważny facet ale naturę to ma kozaczą :D

Gość Jak rozumiec ten fenomen
Ale co jest w Arabach takiego ujmujacego, ciekawego? Przeciez wiekszosc z nich to brudasy, ktore wykorzystuja latwe kobiety w lozku, obiecuja im zlote gory, a potem zdradzaja i porzucaja.

Gość Stary Wyga
jezeli nie ma obywatelstwa jego kraju ,a nie zrzekła się naszego to ślub w świetle naszego prawa jest nieważny !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Magda251984
Jak rozumiec ten fenomen-Między innymi to Polki lubią że się ich w ten sposób podrywa.Mnie takie podrywy śmieszą,chyba dlatego że w dzieciństwie dużo czasu spędzałam z chłopakami,miałam dwóch braci.Więc znam myślenie facetów, i jak mi wjeżdża z jakimiś uczuciami i jego wielką miłością to z góry wiem że chce mnie zaliczyć.A na większość moich koleżanek to działa.Ja tam lubię normalnych facetów a nie jakiś sztucznych aktorów,po prostu nie lubię jak mi ktoś wciska kity tak jak araby czy turki.Ale można się na arabach nieźle wycwanić,moja koleżanka z Polski tak się wycwaniła że wyciąga od nich prezenty.Pisze z nimi na necie i udaje że uległa ich urokowi,a araby lubią obdarowywać prezentami i jeszcze bardziej ją omamić.Więc koleżanka ma już mnóstwo naszyjników,pierścionków czy nawet niektórzy jej kasę na bilet wysyłają.Więc jak widać to są też mądre Polki,co umieją arabów nieźle wykiwać.Nawet kobietą nie trzeba być,bo ona nie daje swoich fotek tylko z neta,swojego adresu też nie podaje tylko od swojej starej babci:D