Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna1983

POMOC!!!

Polecane posty

Gość Czarna1983

Witam, Spoznia mi si eokres i boje sie ze jestem w ciazy. Ostatni okres mialam 7 grudnia a dzis jest juz 10 styczen i go nie mam:(( Moj chlopak przyjechal na urlop i przez dwa tyg intensywnie wpsolzylismy ale nigdy nie spuscil sie do srodka (zawse tez uzywalismy prezerwatywe). Raz nam sie zsunela ale zostala na zewnatrz i wtedy rowniez nie doszlo do wytrysku. Czy powinnam sie denerwowac czy ciaza jest raczej nie mozliwa???prosze o opinie.za wszystkie serdecznie dziekuje!!!

Moja zaszla przy braniu tabletek anty, wiec lec szybko zrob test

Gość MlodyFacet90
Zazwyczaj przy intesywnych stosunkach okres sam w sobie się spóźnia, więc nie denerwuj się bo to też go opóźnia.

"Zazwyczaj przy intesywnych stosunkach okres sam w sobie się spóźnia, więc nie denerwuj się bo to też go opóźnia." Ooooo Co oznaczy "przy intensywnych stosunkach"? I jaki to ma wpływ?

Gość MlodyFacet90
Znaczy prawie 24 na dobę, rozumiem że często z chłopakiem się nie widuję więc cóż nacieszali się sobą ile dało się;)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Młody jesteś to można Ci to wybaczyć 🖐️ Ale mógłbyś rozwinąć swoją teorię? Jeśli 16h na dobę to wtedy spóźnia się o ile dni? A jeśli 20h na dobę? A jeśli 24h na dobę?

Gość MlodyFacet90
Tego niestety nie potrafię obliczyć, nie jestem kobietą.

Ja jestem kobietą i też nie potrafię :( Ale powiedz.... Wyczytałeś to w podręczniku do biologii? Do wychowania do życia w rodzinie? Od jakiegoś lekarza usłyszałeś? Przeczytałeś w internecie?

Gość MlodyFacet90
Nie to raczej z życia wzięte, ale gdzieś też to wyczytałem.

:( Ja chcę znać podstawy tej teorii... Bo wynika z tego, że jakbym chciała sobie okres przesunąć to wystarczyłoby się ruchać intensywnie :classic_cool:

Gość MlodyFacet90
Podstawy musiałbym wyjaśnić osobiście, trzeba je zobrazować opisać tego nie potrafię, nie jestem Einsteinem medycyny.

Ale chociaż w zarysie... Może chodzi o jakieś substancje zawarte w spermie, które wpływają na organizm kobiety w ten sposób, że miesiączka się opóźnia? Może o endorfiny, które jej organizm wytwarza w trakcie seksu? Może to jakaś kwestia "mechaniczna"-no nie wiem, powiedzmy, że nadmiar spermy zatyka jej szyjkę macicy i krwi zajmuje więcej czasu, żeby się wydostać?

Gość MlodyFacet90
Coś w tym kierunku.

Ale w którym? :D Bo wymieniłam trzy hipotetyczne możliwości. 1. Substancje zawrte w spermie? 2. Endorfiny wytwarzane przez organizm kobiety(tudzież inne substancje)? 3. Kwestie "mechaniczne"?